COVID-19: Klaipėda ir vėl kitaip nei visa šalis

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, sekmadienį ištyrus 2490 ėminių, koronavirusinė infekcija praėjusią parą patvirtinta 355 asmenims (penki iš jų diagnozę sužinojo ne laboratoriniais diagnostikos metodais).  Šeštadienį šie skaičiai atitinkamai buvo 5071/803. Virusas sekmadienį rastas 14 proc., mėginių, šeštadienį – beveik 16 proc.

Klaipėdoje SARS – Cov-2 liga vakar susirgo 18 žmonių (šeštadienį – 68).

Lyginant su priešpaskutiniu sausio sekmadieniu, naujų susirgimų skaičius uostamiestyje išaugo dviem atvejais arba 12,5 proc., o Lietuvos mastu susirgimų sumažėjo 34,4 proc. 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, nauji protrūkiai vakarykštę parą fiksuoti Klaipėdos inžinerijos įmonėje, kur nustatyti du COVID-19 atvejai, taip pat su susirgimai registruoti vienoje maisto pramonės įmonėje, kur registruoti du infekcijos atvejai.

Registruoti ir COVID-19 atvejai, siejami su protrūkiais medienos apdirbimo, baldų gamybos, laivų statybos, maisto pramonės, metalo apdribimo įmonėse, lopšeliuose–darželiuose „Inkarėlis“ , „Pumpurėlis“, „Pušaitė“, „Puriena“.

Praėjusią parą uostamiestyje nuo COVID-19 ligos nemirė nė vienas žmogus (iki šiol čia 97 netektys), o Lietuvoje virusas pareikalavo 19 gyvybių, dar trys mirtys į šią liūdną statistiką įtraukiamos iš anksčiau. Visoje šalyje jau yra 2 825 šios ligos aukos.

Per parą pasveiko 83 žmonės, bendras pasveikusiųjų skaičius 129 269, vis dar serga 48 581. Klaipėdoje pasveikusiais laikomi 7 626, serga 3 358.

Klaipėdoje naujų susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. žmonių rodiklis šiuo metu siekia 517 (per parą sumažėjo nuo 521,1), šalyje – 443,1 (šeštadienį jis siekė 447,4).

Uostamiestis pagal šį rodiklį užima 17 vietą tarp šalies savivaldybių. Blogiausia padėtis toliau išlieka Visagine (1112,8 atvejo), geriausiai ir toliau laikosi Jurbarkas su 136,9 atvejo, panašūs rodikliai ir Šilalėje bei Rietave.

Per parą pirma vakcinos doze šalyje paskiepyti tik 8 asmenys, antros nesulaukė nė vienas. Iš viso pirma skiepo doze vakcinuoti 71 448 asmenys, abiem – 21 113. Klaipėdoje iki šiol paskiepyti 4 962 asmenys (bendrai skaičiuojami ir gavę vieną, ir jau dvi dozes).

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pirmadienį, 8 val. ryto, į Lietuvą lėktuvu iš Vokietijos buvo pristatyta septintoji kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos vakcinos nuo koronaviruso siunta su 22 230 vakcinos dozių.

9 Comments

  1. Slaptas

    Trūksta logikos,daug pažįstamų persirgę besinptome forma,antikunu nerasta,išvada nei sirgo nei ka,tik tie šūdini testai padarė juos sergančiais kabutėse. Nes pats sirgau su simptomais,antikūniu daugiau nei reikia. Bet kas iš to,kad turi tą imunitetą, vistiek toliau dusti su kauke,sėdi savo savivaldybėje, ir tavo veikla sustabdyta….

    Reply
  2. Vytė

    „Per parą šalyje paskiepyti 8 žmonės, antros nesulaukė nei vienas”
    Tai ką, jie visi mirė?

    Reply
  3. Oksana

    Taip ,as sirgau bet testas neigiamas pasidariau kraujo tyrimus po mėnesio daugiau antikūnių yra! Tai va visi persirgsim o testus tai į šiukšlyną bereikalingas laiko gaišimas ir pinigų švaistymas!!!

    Reply
  4. Bebras

    ? ? ? viska uzdare,po miskus zmones gainiojasi,o viruso perdavimo skyliu tipo darzeliu neuzdare. Kas cia per mirtinas virusas kuris vaikus aplenkia,o pasirodo jau tem padetis nevaldoma. Kiek dar zadat juokinti liaudi. As apie virusa si jau 2017 metais zinojau. Ir dabar viskas kas vyksta eina kaip pagal vadoveli.

    Reply
    • Regina

      Bebras yra bebras …

  5. Nijolė

    Niekur tas virusas nesumažėjo serga žmonės jau šeimomis tik bijo eiti tirtis dėl kaimynų reakcijos žinau seniūniją kur padėtis jau nevaldoma ką be paklausi aš ir sirgau

    Reply
  6. Akibrokštas

    Niekur jis nedings tai visam laikui tik pažabosim skiėpais ir tiėk ir tai ne sezoninis virusas dėje !

    Reply
  7. Anonimas

    Kieti skiepijimo tempai Klaipėdoje! Tiesiog turbo startuoliai! Gal laikas pradėti skelbti, kiek paskiepyta pirmoje vietoje, palyginti su kitomis savivaldybėmis? Medikai pasiskiepijo ir nurimo, o kitiems eilė ateis kada nors.

    Reply
    • Gyventojas

      Uz poros savaičių nei to viruso nebeliks, nei tu skiepu reikes, nes jau didzioji dalis persirge, pasidarius antikuniu testus, pas didele dali zmoniu randami antikuniai, kiti zmones net nesuprato, kad jau persirge.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This