COVID-19: atvejų mažėja, bet Klaipėda jau patenka tarp dešimties labiausiai sergančių savivaldybių

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, antradienį nustatyta 760 naujų susirgimų koronavirusu (80 iš jų – ne laboratorinės diagnostikos metodais). Iš viso per praėjusią parą buvo ištirta 8028 mėginių, tad virusas rastas daugiau nei 8 proc. mėginių.

Per parą pirma vakcinos doze šalyje paskiepyti 1543, antra – 1937 gyventojai. Klaipėdoje iš viso jau yra paskiepyti 3 928 asmenys – per praėjusią parą vakcinos sulaukė 183. Klaipėdos jūrininkų ligoninės nuotr.

Klaipėdoje SARS – CoV-2 liga vakar susirgo 60 gyventojų, pirmadienį tokių buvo 41, sekmadienį – 18. Ir šalyje, ir uostamiestyje gerokai sumažėjo naujų atvejų lyginant su skaičiais, fiksuotai praėjusį antradienį – atitinkamai 40,8 ir 24,1 proc.

Nauji ligos protrūkiai, epidemiologų vertinimų, vakar registruoti statybų įmonėje Klaipėdos rajone (susirgo du darbuotojai) bei metalo apdirbimo įmonėje Kretingoje, kur patvirtinti du atvejai darbuotojams ir du antriniai atvejai.

Taip pat vakar registruoti susirgimo atvejai, susiję su protrūkiais Klaipėdos miesto lopšeliuose–darželiuose „Pušaitė“, „Puriena“, „Inkarėlis“, Klaipėdos miesto Medeinės mokykloje.

Be to, vakar registruoti ir atvejai, siejami su protrūkiu Šilutės rajono Rusnės specialiojoje mokykloje. Iš viso su šiuo protrūkiu, vertinama, yra susiję keturi atvejai (susirgo darbuotojai). Dėl to Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentas parengė teikimą Šilutės rajono savivaldybės administracijai dėl infekcijų plitimą ribojančio režimo įvedimo Rusnės specialiojoje mokykloje.

Klaipėdoje naujų susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. žmonių rodiklis per parą sumažėjo nuo 512,4 iki 504,3, atvejo (šalyje – nuo 431,8 iki 414,9). Pagal šį rodiklį uostamiestis šoktelėjo į 10 vietą tarp šalies savivaldybių (prieš tai buvo 15-oje vietoje). Blogiausia padėtis išlieka Visagine (953,8 atvejų), o mažiausias susirgimų vidurkis fiksuotas Rietavo savivaldybėje – tik 96,4.

Per parą šalyje mirė 16 žmonių bei dar 4 mirtys į statistiką įtrauktos iš anksčiau, o bendras mirčių skaičius pasiekė 2867. Klaipėdoje per parą virusas nusinešė vieno žmogaus gyvybę – čia jau fiksuota 101 tokia netektis.

Per parą pasveiko 1081 žmogus, bendras pasveikusiųjų skaičius jau yra 132 326, vis dar serga 46 722. Klaipėdoje pasveikusiais laikomi 7 770 žmonių (per parą pasveiko 39), vis dar serga 3 307 klaipėdiečiai.

Per parą pirma vakcinos doze šalyje paskiepyti 1543, antra – 1937 gyventojai. Klaipėdoje iš viso jau yra paskiepyti 3 928 asmenys – per praėjusią parą vakcinos sulaukė 183.

Vyriausybė savo ruožtu trečiadienį pritarė vakcinų įsigijimui iš dar dviejų farmacijos kompanijų – „Novavax“ ir „Valneva“. Teigiama, kad pirmasis gamintojas pradėti tiekimą galėtų jau antrąjį šių metų ketvirtį.

Ruošiantis pradėti oficialias derybas su „Novavax“ ir „Valneva“, Europos Komisija apklausia valstybes nares dėl numatomų įsigyti vakcinų kiekio. Vadovaujantis proporcingumo kriterijumi, Lietuvos Vyriausybė pritarė siūlymui įsigyti 620 tūkst. „Novavax“ ir 186 tūkst. „Valneva“ vakcinos dozių, jei bus sudaromos išankstinės pirkimo sutartys. Ar bus pasirašytos preliminarios pirkimo sutartys, paaiškės pasibaigus deryboms.

Abi kompanijos šiuo metu atlieka vakcinų klinikinius tyrimus, kuriuose dalyvauja tūkstančiai savanorių. Sėkmingai užbaigus šiuos tyrimus, gamintojai teiks paraiškas vakcinų registravimui Europos Sąjungoje.

Europos Sąjungoje šiuo metu yra užregistruotos trijų gamintojų vakcinos: „BioNTech & Pfizer“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“. Išankstinės sutartys taip pat yra sudarytos su gamintojais „Janssen Pharmaceutica NV“, „Sanofi Pasteur & GSK“ bei „CureVac“.

Pagal išankstines sutartis Lietuva jau yra užsisakiusi daugiau nei 9 mln. vakcinos dozių. Teigiama, kad šio kieko turėtų užtekti paskiepyti daugiau nei 70 proc. šalies gyventojų. Pasak specialistų, tokia paskieptų gyventojų dalis užtikrintų kolektyvinį imunitetą nuo koronaviruso.

5 Comments

  1. Anonimas

    Tai kiek susirgusių yra Klaipėdos gyventojų nerašo

    Reply
  2. Anonimas

    Kaip ir vakcinos veikimo laikas ,.?

    Reply
  3. Vida

    Klaipėdoj gyditojai negydo ligonių geriau nurašo į kovido skyrių,kad auginti sergamumo skaičius….

    Reply
  4. Jonas

    9 milijonus vakcinos doziu ….. , o kiek LT gyventoju? ir tai tebus apie 70% paskiepytu …. kazkam ryskiai su mayematika PRASTAI….

    Reply
    • Ne Jonas

      O kažkam ir su logika nekas… Pirmiausia, bendrą skaičių reikia dalinti perpus (revakcinacija). Be to, negi manot , kad vieną kartą pasiskiepijus jau niekada nebesusitgsit? Deja, imunitetas įgyjamas tik ribotam laikui…?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This