Savivaldybė persigalvojo: bandys aukcione išnuomoti nugriauti pasmerktą pastatą

Miestas, Svarbu

„Atvirai Klaipėdai” šią savaitę pranešus, kad uostamiesčio valdžia už mokesčių mokėtojų pinigus nusprendė griauti pastatus, kuriuos nori įsigyti arba išsinuomoti verslas, Klaipėdos savivaldybė trečiadienį informavo, jog „priima verslininkų iššūkį ir bandys aukcione išnuomoti nugriauti pasmerktą pastatą” Perkėlos g. 3.

Virginijos Spurytės nuotr.

Perkėlos g. 3 dabar stovi apleistas sandėlis, buvusi mokykla, pagalbinės patalpos, tvora bei vandens rezervuaras. Visi šie blogos būklės
statiniai yra valstybinėje žemėje, kurią patikėjimo teise valdo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Savivaldybės administracija kreipėsi į uosto direkciją, siūlydama perimti statinius, tačiau buvo gautas atsakymas, kad uosto direkcijos funkcijoms vykdyti šie pastatai yra nereikalingi, todėl ir nuspręsta siūlyti juos nugriauti.

Savivaldybės pranešime teigiama, kad iš sprendimu nugriauti minėtus pastatus viešai pasipiktinusio UAB Inovatyvaus verslo centro oficialių prašymų dėl pastatų Perkėlos g. 3 įsigijimo ar nuomos nebuvo gavusi.

„Parduoti pastatų savivaldybė negali, nes jiems nėra priskirtas žemės sklypas. Tiesa, teorinė galimybė suformuoti žemės sklypą yra, bet tai yra
ilga ir brangi procedūra. Vienintelė alternatyva, kurią būtų galima svarstyti nekalbant apie griovimą, – išnuomoti netinkamais naudoti pripažintus statinius”, – rašoma pranešime spaudai.

„Klaipėdoje yra nemažai nusidėvėjusių, nebetinkamų naudoti statinių, jie ne tik gadina estetinį vaizdą, bet ir užima vietą, kurioje galėtų veikti kiti. Savivaldybė pamažu valosi nuo tokių griuvenų, tačiau yra pasiryžusi kalbėtis su verslininkais, jei jie turi kitų pasiūlymų dėl griauti numatytų statinių. Svarstysime visus variantus dėl efektyvaus nekilnojamojo turto „įdarbinimo“, kurie leistų sutaupyti miesto pinigus griovimo darbams ir nusidėvėjusiems statiniams sukurti nors kokią pridėtinę vertę“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Teigiama, kad Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus specialistai ieškos sprendimų, kaip suteikti dar vieną šansą buvusiam mokyklos pastatui Perkėlos g. 3. Tikėtina, kad bus skelbiamas viešas aukcionas dėl statinio nuomos.

Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis pažymi, kad šių pastatų rinkos vertė nebuvo nustatinėjama, vertinimas nebuvo atliktas. Todėl esą  miesto Tarybos nario Sauliaus Budino viešai paskelbta informacija apie pastatų rinkos vertę – 146 000 eurų – neatitinka tikrovės. Tikrovės neatitinka ir viešai paskelbta žinia apie tai, kiek kainuotų minėtų statinių griovimo darbai. Kartu akcentuojama, jog 40 tūkst. Eur kainuotų nugriauti visus sprendimo projekte išvardintus 23 objektus, o ne vien statinius Perkėlos g. 3.

5 Comments

  1. Na

    Laiko tempimas arba atsirado nuomininkas…žodžiu „varkės”…

    Reply
  2. S.Budinas

    Negaliu nereaguoti ir į Savivaldybės administracijos išsakytą poziciją, kad mano paskelbta informacija apie pastatų rinkos vertę neatitinka tikrovės. Nesudėtinga perskaityti visą prie Tarybos sprendimo projekto pridėtą medžiagą, kurios sudėtinė dalis ir Nekilnojamo turto registro duomenų bazės 2020-10-07 išrašas, kuriame nurodytos minėtų pastatų Perkėlos g. vidutinės rinkos vertės. Nesunku tris skaičius sudėti, bendra suma – 145 928 eurai. https://www.klaipeda.lt/data/public/uploads/2021/01/t1-9pr4.pdf

    Ir dar dėl sprendime paminėtų objektų nugriovimo. Sprendimo projekto aiškinamajame rašte nurodyta, kad nenaudojami, seni lietaus nuotekų tinklai bus nurašyti ir išregistruoti, pastatai ir kiemo statiniai bus griaunami savivaldybės biudžeto lėšomis. Preliminari griovimo suma apie 40 tūkstanių eurų. Iš visų šių sąraše pateiktų objektų, tarp kurių didelę dalį sudaro vaikų darželių teritorijose esančios smėlio dėžės, pavėsinės, atliekų duobės, kiemo rūsiai ir kita, akivaizdu, kad pagrindinę dalį planuojamų griauti pastatų sudaro būtent pastatai Perkėlos g. 3. Tikroji griovimo kaina paaiškės tik atlikus viešuosius pirkimus, tad ji gali būti ir dar didesnė.

    Reply
  3. Rėmėjas?

    Savivaldybės taryba nepersigalvojo, matyt Grubliauskas pamatęs Žilinsko pavardę persigando, gal yra rėmėjas Džiazo ferstivalio, kad puolė strimgalviais nurodinėti pakeisti sprendimą….. pažiūrėsime, kieno čia ausys kyšo?

    Reply
  4. Šiaip

    spaudoje nebūtų parašyta, valdžia eilinį kartą būtų pasitaškiusi pinigais. Tik normalią, o ne snarglinę sutartį pasirašykite, gerb. biurokratai – portfelių pilotai.

    Reply
    • ezys

      tai dar paziuresim ar atsiras norinciu nuomoti, kai reikes pinigus deti ant backos, o ne liezuviu malti 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This