Kvartalą „Bastionų namai“ projektuos vilniečiai (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Naujo kvartalo prie Jono kalnelio „Bastionų namai“ architektūrinio konkurso organizatoriai jau kelias dienas visuomenei nesugeba paskelbti nugalėtojo. „Atviros Klaipėdos“ turimais duomenimis, yra įtarimų, jog konkursą laimėjo pasiūlymas, kurio ir projektavimas, ir statybos galimai kainuos pigiausiai.

Projektas „Pelenynas”. Projektuotojų vizualizacija

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog „Bastionų namų“ architektūriniam konkursui, kurį organizuoti pavesta bendrovei „LEZ projektų valdymas“, buvo pateikti šeši architektų pasiūlymai. Po du pateikė Vilniaus ir Kauno kompanijos, po vieną – klaipėdiečiai ir danai.

Konkurso vertinimo komisija dar antradienį susirinko aptarti pasiūlymų ir išrinkti nugalėtojo. Tądien išklausytos ir konkurso darbų recenzentų išvados. Įprastai toks pristatymas vyksta viešai, tačiau šiuo atveju visuomenė nebuvo pakviesta pasiklausyti, ką apie konkursui pateiktus darbus mano recenzentai.

Vertinimo komisija, kurios gretose buvo šeši architektai ar urbanistai ir du statytojo atstovai, dar antradienį išrinko konkurso nugalėtoją. Tačiau informaciją apie jį visuomenei bus pateikta tik penktadienį – tądien planuojama išplatinti oficialų pranešimą spaudai, o kol kas į kalbas nesileidžia nei konkurso organizatoriai, nei statytojų atstovai.

Projektas „Pelenynas”. Projektuotojų vizualizacija

Tačiau „Atvirai Klaipėdai“ pavyko sužinoti, jog vertinimo komisija konkurse pirmąją vietą skyrė projektui „Pelenynas“. Šį darbą pateikė vilniečių bendrovė „Unitectus“, kuriai vadovauja architektas Tauras Paulauskas.

Konkursą organizuojančios bendrovės „LEZ projektų valdymas“ direktorius Darius Juozapavičius informacijos apie tai, kad nugalėtoju paskelbtas „Pelenyno“ projektas nei patvirtino, nei paneigė.

Projektas „Pelenynas”. Projektuotojų vizualizacija

Publikos geriausiai vertintiems projektams „Gluosnių aikštė“ ir „New Town“ vertinimo komisija atitinkamai skyrė antrąją ir trečiąją vietas.

Kai kurių komisijos narių neoficialiu vertinimu, „Pelenyno“ sėkmę konkurse lėmė tai, jog tai galimai yra pigiausiai įgyvendinamas projektas tiek projektuojant, tiek statant, nes kituose projektuose buvo numatyta ir sudėtingesnė architektūrinė išraiška, ir brangesnės apdailos medžiagos.

Beje, ir „Pelenynui“ komisija turėjo pastabų, tačiau esą jos lengvai ištaisomos, kai vyks tolimesnė projektavimo eiga.

Projektas „Gluosnių aikštė”. projektuotojų vizualizacija

Komisiją sudarė Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai Mantė Černiūtė-Amšiejienė ir Kastytis Macijauskas, architektai Edmundas Andrijauskas, Linas Naujokaitis, Gintaras Čičiurka, Vilniaus savivaldybės atstovas Mindaugas Pakalnis, D. Juozapavičius ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos valdybos narys, UAB „Eriadas“ akcininkas Donatas Jurevičius.

„Atviros Klaipėdos“ žiniomis, visi šie komisijos nariai „Pelenynui” skyrė pirmąją vietą, išskyrus K. Macijauską, kuris šiam projektui skyrė trečiąją vietą.

„Atvira Klaipėda“ primena, jog „Bastionų namų“ architektūrinis konkursas numatytas dviem etapais. Dabar buvo pateikti pirmojo etapo darbai.

Konkurso nuostatuose buvo numatyta, jog sklypuose Gluosnių g. 1, Gluosnių g. 11 reikia suprojektuoti apie 35 tūkst. kv. m ploto komercinių ir butų ploto, neįskaitant balkonų, terasų ir uždarų lodžijų ploto. Nurodoma, jog gyvenamuosiuose namuose reikia suprojektuoti iki 20 proc. studijos tipo butų (23-27 kv. m ploto), iki 35 proc. vieno miegamojo kambario butų (36-45 kv. m ploto), iki 30 proc. dviejų miegamųjų kambarių butų (52-65 kv. m ploto) ir iki 15 proc. trijų miegamųjų kambarių butų (72-80 kv. m ploto).

Projektuotojai taip pat privalėjo numatyta pėsčiųjų ir dviračių takų integraciją bei Danės upės prieigų sutvarkymą.

Konkurso pirmajame etape taip pat reikėjo pateikti ir Bastionų g. 8 bei Bastionų tilto preliminarius tūrinius, planinius sprendimus, kad būtų galima suprasti tolesnę šių teritorijų sąveiką ir plėtojimą.

Projektas „New Town”. Projektuotojų vizualizacija

Antrajame konkurse etape dalyviai turėtų pateikti Bastionų g. 8 ir Bastionų tilto pilnus detalizuotus projektinius pasiūlymus, detalizuoti gatvės ir tilto sprendinius.

Naują kvartalą „Bastionų namai“ statys beveik 4 ha teritoriją prie Jono kalnelio valdanti bendrovė „Verdispar Gluosniai“, kurią pernai vasarą nusipirko kompanija „DiFF Invest“. Visą kvartalą planuojama pastatyti per aštuonerius metus.

86 Comments

  1. Klijentas

    Gimiau ir augau Klaipedos senamiestyje,kai pamaciau ka suprojektavo vidurius paleido.Vel gryztame i sovietmeti.Kur Memelio sarmas.

    Reply
  2. Petriukas

    Taip išrinktas pats pilkiausias ir nykiausias „chušiovkės” variantas >matyt rinko pagal kainą. Miestą kaip deklaruojamą žalią ir inovatyvų tikrai nepapuoš

    Reply
    • Karoli

      Ačiū už pastangas

  3. Viola da Gamba

    Nu, bliamba, nusprendė :)))))))) Pats NYKIAUSIAS iš galimų. Tai nueikit į Taikos prospektą ir žiūrėkit susiradę kokią nerestauruotą chruščiovkę ir pamatysit savo Pelenyną. Ar jums kokios žieminės sparvos įkando ar dideli pinigėliai dunktelėjo? Toks gražus spalvingas projektas ala Amsterdam siūlomas, tai jiems tarybinė chruščiovkė taip prie širdies…. tai, gal., dar pigiau bus , jei virtuvės tik 2 kv.metrų, nes kam jos – maistą virs virėjos.Tos pačios, kurioms Leninas liepė valstybę valdyti……. Koks nusivylimas…………. Jūs visai nežiūrit į ateitį. Pažiūrėkit kaip darkote Muzikinį teatrą. Bus tarybinis pagražintas, padažytas bokštas, nes ką tu ten išspausi iš architektūrinio šlamšto. jūs bent Helsinkio naujausią biblioteką OOdi parodykit. Oodi was designed by ALA Architects, who won the open international architecture competition for the Central Library. ir pagrindinis reikalavimas: The starting point was that the building should be a public, open to everyone, safe, and free of charge city space in the heart of the city.. Viskas. O dabar pažiūrėkit kas gavosi. Apakau nuėjusi. O jie Tarybinį bokštą gaivina, kelia iš numirusių, nors jau jis pats numirti norėjo :)))))))))) Tas pats bus su Pelenynu – negyvas gimęs…….. apgailėtina.

    Reply
    • Stanislovas

      100% Viola da Gamba palaikau tamstos nuomonę.O dėl muzikinio ypač

  4. Armani

    STT turi pasidometi kas gavo kysi kad Pelenynas laimejo !!!!! Kas cia per nesamone sovietinio tibo namus statyti aukso vertoij vietoje !!!! Tragedija ar negeda draskyti miesto tokiais projektais nesuprantu beprociai kazkokie !!!!Skris kazkienoi galvos uz tokias nesamones….

    Reply
  5. Jonas

    Didžiulė nepagarba miestui, kurio lietuviai nei statė, nei sugebėjo statyti tik darkytis. Dabartinė vizija nenuėjo toliau nei nuo sovietinio laikotarpio, matyt kažkam nostalgija prabudo. Kūrinį galima pavadinti: chruščiovkės Nr. 2, obratno v sssr.

    Reply
  6. Vytas

    Matomai miesto musu gerbiamas meras nemylli arba nera miesto patriotas.kazkaip jo nera gal.yra posakis verkia duonele tinginio valgoma ar minti pagavot.tikiuos klaipedos meras ne toks.su pagarba mylintis miesta pilietis.

    Reply
    • Vytui

      Mūsų „merui” miestas niekada nerūpėjo ir nerūpės. Jis rūpinasi tik savimi. Kitais, o tuo labiau miestu, jis rūpintis nesutvertas.

  7. Gerhard

    Zmones vieniekimes, neleiskime pastatyti si projektai ir taip subjauruoti Klaipeda. Sis projektas tinka nebet krematorijaus statybai, todel ir Pelenynas. Manau KBA turetu prisideti mobilizuojant zmones.

    Reply
  8. Anonimas

    Išrinko patį baisiausia projektą. Kur reikia rašyti peticija?

    Reply
  9. Ir dar

    Siūlau kvartalą pavadint Grigeotown, po to ir visą miestą taip pervadinti.

    Reply
  10. Nojus

    Kad jau „laimėjo” šiai vietai tikrai prastas projektas, belieka tikėtis, kad statytojai nepataupys ant apdailos ir tikrai suklijuos nepigų klinkerį ir bent taip kompensuos tokią pigią architektūrą. O mūsų bepautė ir atsitiktinė valdžia galėtų per daug nenuolaidžiauti ir prie infrastruktūros vystytojai prisidėti privalomai turėtų.

    Reply
  11. Irena

    Iš tiesų ir vėl pigiausias ir prasčiausias sprendimas. Tai gal gali komisijos nariai išdėstyti visuomenei jų argumentus, kas paskatino tokį sprendimą. Kyla labai daug klausimų. Pagarba K.Macijauskui už tvirtą poziciją.

    Reply
    • Karolis In

      Kur galima rasti Macijausko poziciją?

    • Karoliui In

      „…visi šie komisijos nariai „Pelenynui” skyrė pirmąją vietą, išskyrus K. Macijauską, kuris šiam projektui skyrė trečiąją vietą.”

  12. seuwbs

    nemaniau kad dar yra tokiu architektu kad sutvert toki gaidi

    Reply
    • Maria

      Pirmąja vieta laimėjęs projektas neturi nieko bendro su Klaipeda. Jei butu pasirinktas New Town, Klaipėdoje turėtume kažką panašaus į Paupio kvartalą Vilniuje. Kažkokia niūrybe, nei spalvos , nei charakterio. Andrijauskui svarbu visa Klaipeda užstatyti dėžutėmis, jis ir jo biuras nieko daugiau ir nesugeba. Vilniečiai ir ši karta nusprendė, nes jiems savi marškiniai arčiau kūno. Visi susiję savais ryšiais. Klaipėdiečiu nuomone neturi jokios reikšmes. Nieko naujo, labai nuvylėte

  13. ne

    cia mazdaug gryzta senos mados? Chrusciovkes?

    Reply
  14. n

    tiesiog sedevras :))))

    Reply
  15. n

    reto baisumo projektas

    Reply
  16. Buvo

    Vienintelis komisijos narys Kastytis Macijauskas mąsto blaiviai, o kiti nariai buvo užprogramuoti ar užhipnotizuoti…

    Reply
  17. Nojus

    Vietoj Trinyčių fabriko visai tinkamas projektas, ten ir rebelde tiktų, bet čia… Gal geriau dykynė, kad ir dešimtmetį, nei ilgiems ilgiems metams vizualiai užteršta tokia jautri vieta. Kai turės pakankamai pinigų kokybiškai architektūrai, welcome.

    Reply
    • Nusivylęs

      Šitas ubagų kraštas niekada pinigų neturės. Taip ir toliau gyvensime dėžių mieste

  18. Algis

    Visiems aišku, kad projektas “Gluosnių aikštė” tikrai papuoštų Klaipėda. Jei visgi laimės “Pelenynas” galės kvartalą pavadinti “Grigeo”, nes toks vystytojų ir architektų požiūris į Klaipėda

    Reply
    • Algiui

      Bravo!

  19. Greta

    Apima beviltiškumo jausmas, kai miesto širdis užteršiama vizualiai.
    Kokiu ‘pilku žmogeliu’ reikia būti, kad išsirinkti tokią nykumą?
    Didžiausias nusivylimas dar tik atkeliauja: jei savivaldybė nuspręs ‘išgelbėti’ statytojus nuo finansinės naštos statant tiltą. Pinigų taupymas projektui, bet išlaidavimas suteikiant lengvatas.

    Reply
  20. A. V

    Pelenynas turėjo būti paskutinioj vietoj.Gluosnių aikštės projektas gerai atrodo. Jei pelenyną darys tai kažkam per pirštus reiks duoti. Po pigiai nereikia kišti tokioj išskirtinėj vietoj.

    Reply
  21. Arturas

    Is visu variantu Klaipedos senamiescio sirdyje – laimejo labiausios kvadratines dezes. Dizainerio post sovietinis skonis cia viena, bet komisija.. rimtai?

    Reply
  22. Tomas

    Labai malonu matyti, kad vienintelis adekvatus asmuo, su kuriuo galima padiskutuoti apie projektus yra ezys. Dauguma linkę komentaruose aptarnauti nerealizuotas vaikystės fantazijas ir emocines traumas svetimų rankomis ir dar kitų pinigus skaičiuoti. Ir dar užsipulti kitaip manančius ir bandančius parodyti kitą medalio pusę bei išreikšti nuomonę. Dar ir sugebančiais ištujinti, vargšu išvadinti ar papirktu vystytojų. Nagi, vis tik išsilavinimo ir manieros diskutuoti nenusipirksi. Sėkmės kritikuojant, jūsų kritika tikrai bus išgirsta 🙂
    Ačiū vystytojams, kad ir iš tokio Pelenyno išspaus kažką gražaus bei sutvarkys urbanistinę dykrą. Gyvens rajone žmonės su savo širdimis, emocijomis, darbais ir džiaugsmais, rūpinsis kad atgytų centras.

    Reply
    • Tomui

      Tai tu ezio vertas pašnekovas ir esi. Nesiruošiu tavęs smerkti, bet kad kvaily esi, ir ezys tikrai suprasti turėtų.

  23. ramunė

    Taip, labai būtų įdomu miesto bendruomenei sužinoti ar buvo bent vienas architektas Klaipėdietis komisijoje ir ką jis ten veikė ? Kokie vertinimo rezultatai ? Ar tik Atvira Klaipėda galėjo paklausyti komisijos diskusijų ir kodėl mums jų nepakomentuoja ? Ar viskas buvo tamsoje ?

    Reply
    • Ramunei, ir ne tik

      Tai Andrijauskas buvo. Bet koks skirtumas, kai konkursas tik dėl akių. Galvoju, jau ne tas laikas, kad bet ką ir bet kur mieste statyti. Ir dar tokioj jautrios vietoj. Statome šimtmečiui, jei ne ilgiau, ir kokį miestą paliksim ateinančioms kartoms neturėtų būti vistiek. Visi vertelgos turi žinoti, kad mes esame neabejinga miestui bendruomenė ir bet kokį Š mums tikrai neįbruks.

  24. Mano

    galva miesto bendruomenė turi teisę ir pareigą suabejoti vertinimo komisijos sprendimu visus komisijos narius paviešinant. Tuo pačiu, surinkti savo išsirinktą nepriklausomą profesionalią vertinimo komisiją ir iš naujo viešai darbus visuomenei pristatyti, įvertinti. Negalima tokiems objektams, tokiose vietose tokių šmugelių leisti. Miesto piliečiai laimėtų: 1. viešumą 2. prevencija ateičiai 3. visi investitoriai ateičiai žinotų, kad mūsų mieste geriau ne šmugeliauti ir dirbti iš karto tik gerai ir viešai. Laimėtojais būtų visi.

    Reply
  25. Sigitas

    Vėl tie Vilniečiai-Kauniečiai. Todėl nuo tokių atėjūnų Klaipėdos miestas paverčiamas (atsiprašant) į šudmiestį. Kas svarbiausia iš Klaipėdos miesto ir jo apskrities nėra lyg musiškiai būtų išnykę.

    Reply
    • Anonimas

      gal klaipėdiečiam puikiai žinoma, kad dirbti tokiuose konkursuose beprasmiška nes vystytojams pigiau nusipirkti kelis vertintojus ir bus balsų dauguma vertinime. O miestiečiai ką, lai šūkalioja ir komentuoja. Papypsės ir nurims.

    • Bebras

      Sėsk ir suprojektuok

  26. PS14

    Šis rajonas praktiškai miesto branduolyje, šalia miesto upė, Jono kalnelis, senieji miesto įtvirtinimai, senamiestis. Šis rajonas turėtų tamti prestižiniu ir jame būti statomi inovatyvūs, istorini paveldą atmenantys pastatai. Kur miesto savivaldybės žodis, Grubliauskas, negi viskas ok ir bus leista pristatant tokioje vietoje belenką. New town, mano galvą atrodo geriausiai, Gluosnių aikštė dar dar. Bet tas pirmas tai aš be žodžiu, o dar tas pastatų išplanavimas labai panašūs į hruščiovo laikų statytus, nu tobula, va kas mūsų galvose yra tikrasis atminimas, štai ką reikia puoselėti… Neturiu ką pasakyt.

    Reply
  27. auksinis kardas

    Jei bus projekto viešinimas , jo metu bus galima pareikšti savo nuomonę . O šiaip graudu ir gėda , kad tokie architektai už pinigus viską gali arba pinigas viską gali. Renginio-konkurso devizas : Vilnius Klaipėdos Senamiestį chruščiovkėmis apstatys. Gal ir teisinga pozicija, pabrėžti Klaipėdos mažo senamiesčio išskirtinumą ? ?
    Džiugu ar liūdna , kad Klaipėdiečiai šios gildijos meistrai konkurse kiek žinia nedalyvavo. Ar per žemas rangas investitoriams , ar patys susiprato ko iš jų bus tikimasi . Labai gaila .

    Reply
    • naivumui

      nėra ribų. Šis „viešas architektūrinis konkursas” ir yra išviešinimas su visokiais balsavimais. Kitų nebereikia. Toks tikslas ir yra.

  28. Na

    panašu kad Klaipėdos senamiestyje ženkliai padaugės automobilių: DARNUS JUDUMAS.

    Reply
  29. Ups

    Nieko gero. New Town buvo vertas

    Reply
  30. Šiaip

    Bent man nei vienas projektas nepatinka. Mažoje erdvėje krūva daugiaaukščių inkilų arba bendrabučių.

    Reply
  31. Algirdas

    Galimai viską nulėmė ne kompetencija ir išmanymas, ne istorinės atminties ir Klaipėdos senamiesčio istorinių tradicijų bei savitumo, išskirtinumo suvokimas, ir net ne paprasčiausių Klaipėdai būdingų architektūros tradicijų tąsos prioritetas, bei geras išmanymas tarptautinės paveldosaugos, tarptautinių teisinių normų skirtų saugotinų senamiesčių tvarkymo principų prioritetų taikymas. Tikėtina, kad tai nulėmė žmogiškieji „tradiciniai” ryšiai (matyt kaip palikimas dar užsilikęs nuo sovietmečio laikų), nemažas faktorius tikriausiai ir baimė pasirodyti ne „šiuolaikiškam” (juk „stiklinės dėžutės” anot tokių susipratėlių yra „šiuolaikiškumo” mados etalonas), gal dar ir savo „kieto stuburo” neturėjimas, pataikavimas ar savo šiltos vietelės isikibimas ir baimė ją prarasti, gal ir matomai nemaži piniginiai svertai, kuriems atsispirti trūksta valios ir paprastos sąžinės. Taip visada atsitinka ir dar dėl to, kad sprendimą tikėtina darė ne klaipėdiškiai, kurių šaknys siekia karališkosios Klaipėdos laikus, o naujieji „atvykėliai”, kurie neturi jokių šaknų Klaipėdoje, kuriems neskaudą galvos dėl jos bjaurojimo, ar paveldo tradicijų nepaisymo, kurie neturi jokio žalio supratimo apie Klaippėdos išskirtinumą ir autentiškumą. Manau tai ryškus pavizdys, kaip „prastumiamas” gerų „dėdžių” labai naudingas visomis prasmėmis ir „visiems” projektas…. Taip elgiasi visi „naujieji” atvykėliai į Klaipėdą tiek pokariniai sovietiniai, kurie neatstatė karo nuniokotą miestą, o dar daugiau ji sunaikino. Graudu ir apmaudu, bet panašiai, nors ir labai rafinuotai elgiasi ir dabartiniai…

    Reply
    • Teisingos

      mintys, bet manau viskas daug primityviau. LEZ as panašu sąmoningai pats organizavo „viešą architektūrinį” konkursą, gerai užmokėjo vertinimo komisijos nariams ir visi galai į vandenį. Dabar bijo net viešai prasižioti. Pramonininkai moka reikaliukus reguliuoti. Taip vadinamas vieno mėnesio „Viešas” konkursas buvo ir daugiau jokių svarstymų – kepam projektą ir statybos leidimą. Išlaidų minimum, pelno maksimum. Juo labiau, kad panašus kliedesys numatytas ir piliavietėje, pietiniame rage. Ir kas trukdo mūsų miesto tarybai priimti paprastą Sprendimą, kad mūsų mieste visiems viešiems objektams, erdvėms organizuojami tik atviri, vieši konkursai tam skirti viešai padorų finansavimą ir juos su visa atsakomybe organizuoja (ne pataikauja) tik Klaipėdos architektų sąjunga. Kita vertus – gera proga parodyti visokiom KBA, senamiesčio mylėtojų ir gelbėtojų draugijom, visokiom architektų sąjungom viešo intereso stuburą. Jei jis bus, tokių nesąmonių nebus.

    • ezys

      paraset taip lyg pretenduotumet i tokias saknis… kuo as labai abejoju 😉 Zinant kiek miesto gyventoju liko po II pasaulinio karo. Net jei per stebukla tai butu tiesa, nera pagrindo susireiksminti.

  32. Be abejonės

    Liūdesys pereinantis į kančią, Černobylis 2…

    Reply
  33. LAR ir LAS

    LEZ vadukai, panašu, kad „truputi” prisikakojo

    Reply
  34. Anonimas

    Čia Klaipėda, nereikia stebėtis, kad viskas daroma belekaip.. Jau buvo aišku prieš skelbiant konkursą, kad laimės tas, kas pasiūlys pigiausią ir paprasčiausią variantą, o tos visokios komisijos, tai juoką kelia, jie žodžio neturi, nes pagrindinis žodis – pigiausias variantas. Tokį kvartalą už miesto gal ir būtų galima vystyti, bet ne tokioje vietoje.. Apskritai mieste nėra jokio tęstinumo, ateities vizijos ir t.t.

    Reply
  35. Neoficialiais duomenimis

    Laimėjo Pelkynas

    Reply
    • Anonimas

      Minekraftas

    • Anonimas

      Rudasis Proveržis

  36. Gal kas žinote

    kas ta komisija? Kas ją išrenka? Kas jos pirmininkas ir kas, kodėl jį išrenka?

    Reply
  37. ekspertas

    Bus projekto viešinimas, siūlau pareikšti savo nuomonę jo metu, architektai privalės atsakyt į pastabas…

    Reply
    • ezys

      tai ir atsakys, abejoju ar kur nors parasyta, kad negalima kazko statyti jei kam nors nepatinka… O tai, kad laimejo sitas projektas jau parodo, kad vystytojui i viesa nuomone nusispjauti.

  38. Gyventojas

    Kuom skiriasi sis projektas nuo sovietiniu kvartalu, na praktiskai niekuo, tik du ar tris kartus viskas dar labiau sugrūsta, pigi architektura, pigi aplinka ir uz labai brangiai. Jau 21 amzius ir su bet kuo nelabai ka besudominsi. Labai labai nuvyle pasirinkimas, tad tiltas su 4 eismo juostomis prie siu daugiabuciu langu kuo puikiausiai tiks.

    Reply
  39. Andrius

    RIP new town ?

    Reply
  40. Klaipedos valdzia yra blogai

    Debilai, tegul chrusciovkes stato. Baisu eilini syki, galejo pasirinkti New Town…

    Reply
    • ezys

      Cia Klaipedos valdzia pasirinko? 😀

  41. Antonio

    Kaip gaila, kad New Town nelaimėjo.

    Reply
  42. ASAS

    Labai gaila del šio pasirinkimo, eilines dezutes, jokio istorinio testinumo
    ir kam skelbt konkursą kur žmones balsuoja , o išrenka vistiek tą kuris mažiausiai balsų surenka

    Reply
    • Tomas

      Iš kur informacija, kad žmonės gali balsuoti, ką statyti investuotojui? Vertina tik pati komisija ir investuotojai iš to kas pasiūlyta.

    • to tomas

      bastionunamai lt puslapyje buvo galima balsuoti , galite nueiti ir pats pamatysite, leidzia ir dabar jau isrinkus balsuot, tai labai keista

    • ezys

      Balsuoti leidzia, bet kas laimi skelbia komisija, nereikia prisigalvoti ko nera.

    • eziui

      Bet komisija skelbia tai, ką vystytojai nori. Imitacija, ne konkursas, bet ne tau, ezy, tai pripažinti.

  43. Anonimas

    Labai gaila.Baisūs kubai.
    Vėl dėžutės.
    Konkursas kaip visada…

    Reply
  44. „Atviros Klaipėdos“ turimais duomenimis, yra įtarimų, jog konkursą laimėjo pasiūlymas, kurio ir projektavimas, ir statybos galimai kainuos pigiausiai.

    Tai kam skelbiat konkursą, jei vis tiek vienintelis kriterijus kuo pigiau?

    Reply
    • Laimonas Bogušas

      Skelbti galima kokį nori konkursą 🙂 Blogiausia, kad dalyvių netrūksta net pačiomis negarbingiausiomis sąlygomis 🙂 Architektams trūksta savigarbos, čia bėda.

  45. Geriau nieko nedarykit

    Vienintelis New Town padoriai atrodo, jei ne jis, tai geriau nieko nedarykit.

    Reply
    • Tomas

      Darys, nes investuotojas mokėjo didelius pinigus už šiuos sklypus. Laimėjo praktiškumas ir skandinaviškas variantas. Tikrai geriau turėti išvystytą teritoriją nei dykras miesto centre.

    • to tomas

      panasu kad Tomas is laimejusiu architektu komandos, nes labai jau gina sita baisu projekta

    • Tomas anonimui

      panašu, kad gyvenime vadovaujatės klaidingu įsivaizdavimu, kas jums panašu. Vargas šioks toks, kai sprendžiate apie tai neturėdami jokios informacijos apie asmenis 🙂
      Neginu tikrai, bet man asmeniškai New town buvo pats negražiausias ir nesubrendęs projektas, skirtas tik tenkinti mūsų vaikiškas fantazijas apie vaikystės miestus. Apskritai iš teiktų projektų nei vienas nebuvo geras ir toks kuris patiktų labiau ir tęstų Kultūros fabriku, Ravelino namais pradėtą kvartalo užstatymą buvo Rebelde 14. Tai galit dabar pasidaryti išvadas, kad mano teiktas projektas buvo būtent Rebelde 14, bet, deja, nelaimėjau. Taika.

    • Anonimas

      „Tai galit dabar pasidaryti išvadas, kad mano teiktas projektas buvo būtent Rebelde 14, bet, deja, nelaimėjau”

      Tikrai keista kad vietoje tavo Minecrafto pasirinko ne tavo. Gal kvartalo kaina buvo su daugiau kaip 5 nuliai?

    • Ar

      Ar panorės žmonės gyventi tuose kazimatuose ? Štai kur klausimas ?

  46. Joris

    Košmaras!!! Jei vystytojai pasirinko šį projektą, tuomet ne tik nutiesti Bastionų gatvę, bet ir tiltą pastatyti būtų privaloma! Gana teršti miestą, galvojant vien apie savo pinigines.

    Reply
  47. Gyventojas

    Kaip ir sakiau iš karto laimes pats pigiausias su daug kvadratu projektas, kam reikia skelbti visokius konkursus???? Slykstus griozdas, kuris ne tik kad nepapuoš, bet sudarkys sia senamiescio puse. Tokius daugiabucius stato uzmiesciuose, bet ne centruose.

    Reply
    • Tomas

      Kiek gi galima kartoti pasiklydusiems žmonėms, kad tai nėra Senamiestis. Tai buvusi pramoninė, sandėlių zona, o dar iki XX amžiaus pradžios buvo tiesiog užmiesčio teritorija 🙂

    • Tomui

      Nepastebėjai kaip nuo tada miestas prasiplėtė? Pagal tavo logiką statykim čia bet ką, užmiestis juk.

    • Tomas anonimui

      Tai miestas plečiasi ir dar toliau nuo Kalotės iki Kairių ir dar nereiškia, kad turime vaikytis kažkokių viduramžiškų stereotipų ir nostalgijos. Senamiestis niekur nedingo, ten reikalingas tinkamas sutvarkymas, ko nėra tinkamai daroma ypatingai teritorijoje nuo Turgaus gatvės iki Turgaus aikštės. Naujose teritorijose statyti turi tai, kas praktiška, atitinka miesto interesus ir investuotojų (pirkėjų) piniginę.

    • to tomas

      kiek Bastionu namai pamokejo kad uz sita baisu projekta agituoji visaip?

    • Tomas anonimui

      Matau, kad turit problemų su teksto suvokimu.

    • Tomui

      Jei tu dar už rebelde šioj vietoj, turėtų būti gaila pačiam nu gyventų tuščiai metų…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This