COVID-19: Klaipėda jau septinta tarp labiausiai sergančių savivaldybių

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį  šalyje nustatytas 491 naujas susirgimo atvejis koronavirusu (ištirti 3803 mėginiai, penki ligos atvejai nustatyti ne laboratorinės diagnostikos metodais). Mėginių su virusu skaičius šoktelėjo nuo pastarosiomis dienomis vyravusio daugiau nei 8 proc. iki 12,8 proc. lygio.

Klaipėdoje per šeštadienį susirgo 39 žmonės. Penktadienį tokią diagnozę išgirdo 72 žmonės, ketvirtadienį šia infekcija susirgo tik 30 žmonių, trečiadienį – 77, antradienį – 60. Dienos atvejų per savaitę susirgimų uostamiestyje sumažėjo 38 % – sumažėjimas tik procento dalimis skiriasi nuo šalyje fiksuotos tendencijos.

Tiesa, naujų susirgimų Klaipėdoje per 14 dienų 100 tūkst. žmonių rodiklis didėja jau antrą dieną iš eilės – šįkart jis išaugo nuo 472,8 iki 479,5 atvejo, o šalyje sumažėjo nuo 369,9 iki 359,8. Tarp savivaldybių pagal šį rodiklį Klaipėdos savivaldybė pakilo iš 8 į 7 vietą.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė, kad naujas ligos protrūkis fiksuotas vienoje Klaipėdos statybų įmonėje – patvirtinti du COVID-19 ligos atvejai. Šeštadienį taip pat nustatyti nauji COVID-19 ligos atvejai, susiję su protrūkiais Klaipėdos miesto lopšeliuose-darželiuose „Giliukas“, „Pušaitė“, „Pakalnutė“, vienoje Klaipėdos laivų remonto įmonėje, Gargždų statybų įmonėje.

Blogiausia padėtis šalies mastu vėl pasidarė Visagino savivaldybėje (866,1 atvejo). Geriausiai ir toliau laikosi Rietavas su 41,3 atvejo 100 000 gyventojų.

Per parą šalyje mirė nuo šios infekcijos mirė 10 žmonių. Klaipėdoje aukų išvengta – iš viso uostamiestyje infekcija jau nusinešė 104 gyvybes, šalyje – 2937.

Per parą pasveiko 78 žmonės, bendras pasveikusiųjų skaičius yra 138 108, tebeserga 43 364. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 8 004 (per parą pasveiko du žmonės) ir 3 276.

Per parą pirma vakcinos doze paskiepyti 95 gyventojai, antra – 649. Iš viso pirmą kartą jau vakcinuoti 78 552, o abu kartus – 45 336 žmonės.

Klaipėdoje per parą pirmą kartą paskiepytas tik vienas žmogus (tokių jau yra 4082), o antra – penki (iš viso – 2148).

7 Comments

  1. Dūdoriui

    Klaipėdoje per parą paskiepytas vienas žmogus….
    Grubliauskai, va čia tai tempai, va čia tai pažanga! Raportuok Šimonytei, kad ne tik su skiepijimu Klaipėda visų miestų subinėje.

    Reply
  2. Vytaute.

    Visur tik melas.

    Reply
  3. Algis

    Žmonės dabar gripo sezonas,be to 30% tu testų rodo teigiamą rezultatą,t.y.nera tikslūs,jau visas pasaulis parklupdytas ant kelių,nepasiduokim

    Reply
  4. Pas mus

    kieme stato namą – nė vieno iš 6 statybininkų nemačiau su veido kauke ar šalmu. Tik 1, matyt, viršinykas, su šalmu palaksto aplink.

    Reply
  5. Lilija

    O kiek dar darželių slepia, apie susirgimus… Dukros darželyje virėja susirgo covidu, bet visur tyla …

    Reply
  6. Valius

    Gal nebesvaikit jau….

    Reply
    • Artūras

      Žmonės jau netiki,nei žiniasklaida,nei TV ,nes visur melas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 nusinešė dar vieną gyvybę

Gegužės 1-ąją, nedarbo dieną, Lietuvoje patvirtintas tik vienas pirminis COVID-19 atvejis, nurodo Valstybės duomenų agentūra. Savaitinis naujų susirgimų skaičius šalyje ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Antradienį Klaipėdoje vėl fiksuotas tik vienas naujas COVID-19 atvejis

Paskutinę balandžio dieną šalyje patvirtinta 12 naujų COVID-19 atvejų (tarp jų – vienas antrinis ir tretinis užsikrėtimai), skelbia Valstybės duomenų ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi ir Klaipėdos bei Kretingos rajonai

Pirmadienį šalyje patvirtinti 33 nauji COVID-19 atvejai (šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This