Laisvės partijoje neliks dar vieno skyriaus?

Politika

Valdančiojoje daugumoje esančioje Laisvės partijoje gali būti užfiksuota dar vieno skyriaus netektis. Tiesa, šįkart jis nori užsidaryti pats, o ne valdybos sprendimu, kaip nutiko su Klaipėdos skyriumi pernai gruodį.

Šeštadienį apie užsidarymą partijos valdybai laišku pranešė Kalifornijos skyrius, kuriam priklausė ir Klaipėdoje, Marių apygardoje į Seimą kandidatavęs Vaidas Šukys.

„Mes, LP Kalifornijos skyrius, tikėjome Laisvės partija ir susiejome LP pažadus su geresne, skaidresne ir teisingesne Lietuva. Tačiau, kas dabar vyksta Lietuvoje ir kaip LP valdyba reaguoja į įvykius po rinkimų, tai prieštarauja LP pažadams bei mūsų įsitikinimams. Todėl, LP Kalifornijos skyrius nusprendė uždaryti savo skyrių ir jo veiklą visos valdybos pritarimu bei dauguma narių (8 už, 0 prieš, 0 susilaikę). Šio skyriaus dabartiniai nariai pareiškė norą išstoti iš Laisvės partijos ir uždaryti šį skyrių šiandien, vasario mėn. 6 dieną, 2021 metais”, – rašoma partijos valdybai skirtame laiške.

Anot laiško autorių, jų netenkina partijos veikla, jos sprendimai, priemonės bei dabartinių veiksmų programa.

„Rūpestį kelia pamatinių vertybių nesilaikymas, netgi tokių kaip pagarba, teisingumas, žodžio laisvė ir t.t. LP programa buvo daug žadanti, tačiau tik gavus mandatą, ji yra atideliojama, keičiama, derinama prie „partnerių”. Tai, kas gi šiuo metu yra LP, kokia jos kryptis, kokia ji bus po 4 metų?… Jau dabar abejonių kelia ministrų kompetencija, bei kai kurių valdybos lyderių ir prie jų „besiplakančių” personų veikla ir interesai…”, – rašoma laiške.

Tuo metu partijos atsakingoji sekretorė Asta Padagaitė tikina, kad Kalifornijos skyriaus veikla nėra stabdoma.

„Remiantis Laisvės partijos įstatų 66 punktu, sprendimą dėl skyriaus veiklos nutraukimo priima Laisvės partijos Valdyba. Šiuo metu dėl Kalifornijos skyriaus veiklos nutraukimo Valdyba sprendimo nėra priėmusi”, – rašoma jos atsiųstame komentare.

Tačiau su redakcija susisiekę partijos Kalifornijos skyriaus valdybos nariai akcentuoja, jog šis skyrius buvo įkurtas jų iniciatyva, be jokios pagalbos iš partijos valdybos Lietuvoje.

„Taip pat visi šio skyriaus nariai įstojo į šią partiją dėl mūsų valdyboje buvusių narių. Mūsų skyrius egzistavo iš asmeninių lėšų, mes jokios paramos iš LP nesame gavę, tik juos rėmėme. Buvęs Kalifornijos LP skyrius visada dirbo savarankiškai ir visiškai nepriklausomai. Mes sukūrėme ir šio skyriaus pavadinimą. Todėl, kad neliktų jokių nesusipratimų ateityje, mes patys šį skyrių naikiname. Nėra nei vieno nario šiame skyriuje nei valdybos. Koks dar stabdymas turi būti priimtas dėl skyriaus veiklos su nuliniu narių skaičiumi!? Kokią „vaiduoklių” veiklą LP valdyba stabdys???” – rašo jau buvę „laisviečiai”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Kiek kandidatai „investavo" į Klaipėdos žiniasklaidą?

Vyriausiosios rinkimų komisijos paskelbtos deklaracijos rodo, kad savivaldos rinkimuose dalyvavę ir uostamiestį ateinančius ketverius metus besiveržę valdyti kandidatai Klaipėdoje veikiančiose ...
2023-04-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Balsų Klaipėdoje neperskaičiuos

Klaipėdos rinkimų komisija antradienio vakarą atmetė visus tris gautus prašymus perskaičiuoti savivaldos rinkimų biuletenius. Vieno iš jų autorius – į ...
2023-03-07
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdoje balotiruojasi ir mafijos kandidatas*

Spyglys mano, kad, vargu, ar galima ginčytis dėl to, kad šie savivaldos rinkimai Klaipėdoje yra patys įdomiausi nuo pat nepriklausomybės ...
2023-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This