Nuo pirmadienio – postai Klaipėdos uoste ir oro uostuose

Koronavirusas

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad griežtinamos koronaviruso (COVID-19) plitimo valdymo priemonės keliautojams, atvykstantiems ir grįžtantiems į Lietuvą – į paveiktų šalių sąrašą įtrauktos visos pasaulio valstybės. Naujieji izoliacijos ir testų atlikimo reikalavimai įsigalios pirmadienį, vasario 8-ąją.

Iš bet kurios valstybės atvykusiems asmenims bus privaloma turėti tyrimo rezultatą, atliktą 48 val. iki atvykimo, arba atlikti tyrimą atvykus į Lietuvą. Taip pat privaloma 14 dienų izoliacija, su galimybe susitrumpinti izoliaciją, savo lėšomis 10 dieną, atlikus koronaviruso nustatymo tyrimą.

Visi asmenys, kuriems taikomos izoliacijos išimtys, privalės turėti numatytą išimtį įrodančius dokumentus (su vertimu į lietuvių, anglų ar rusų kalbą), kuriuos, pareikalavus, privalės pateikti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistams ar pareigūnams, atliekantiems tikrinimą dėl izoliavimo reikalavimų laikymosi.

Nuo pirmadienio, vasario 8-osios, visuose oro uostuose ir Klaipėdos uoste bus įrengti keleivių kontrolės punktai, kuriuose budės NVSC bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos specialistai ir vykdys sustiprintą kontrolę. Kontrolės metu bus tikrinama, ar keliautojai teisingai užpildė keleivių anketas, ar asmenys turi koronaviruso diagnostinių tyrimų rezultatus, t. y. pažymą dėl neigiamo koronaviruso testo rezultato. Taip pat bus tikrinama ar asmenys, kurie buvo registruoti koronaviruso diagnostiniam tyrimui, tokį tyrimą atliko nustatytu laiku. Tyrimo neatlikus nustatytu laiku, asmenims gali grėsti administracinė atsakomybė.

Siekiant išvengti didelio žmonių srauto kontrolės punktuose, Sveikatos apsaugos ministerija ragina keliautojus atsakingai užpildyti NVSC anketą ir jau atvykimo dieną užsiregistruoti Karštojoje koronaviruso linijoje 1808 dėl tyrimo atlikimo.

Klaipėdos uoste sustiprintos kontrolės punktai bus įrengti Centriniame Klaipėdos terminale ir Klaipėdos konteinerių terminale, kuriuose švartuojasi keleivius ir krovinius gabenantys keltai. Kontrolės punktus pavesta įrengti šių terminalų operatoriams

17 Comments

  1. Danis

    Matau kai kuriems rašytojams apie dievus ? stogeliai pasviro. Pasidarykite aviečių arbatos ir gurksnokit šiltai.

    Reply
  2. Rimvydas

    O dabar gera žinia, žinia apie kurią jūs kažkada girdėjote, bet numojote į ją ranka. Žinia, kurią pasaulis nuslėpė nuo žmonių, ją iškreipdamas. Tai yra geroji naujiena – mūsų Dievas, Abraomo, Izaoko ir Jokūbo Dievas, žemės ir dangaus Kūrėjas visa tai išpranašavo ir suteikė mums viltį – savo sūnų Jėzų Kristų. Kuris buvo nukryžiuotas, mirė už mūsų kaltes ir prisikėlė už 3 dienų. Jo kraujas buvo reikalingas visoms mūsų nuodėmėms nuplauti. Kas juo įtykės – gaus amžinąjį gyvenimą.
    Draugai, šis nuodėmių kupinas pasaulis mums negali pasiūlyti išsigelbėjimo, o tik kančias. Kančias, kurios yra pažadėtos tikriems tikintiesiems paskutinėmis dienomis. Kaip žydus vežė į lagerius ir jiems sakė, kad juos veža jų pačių saugumui, taip ir mus visus dabar jie nori suskiepyti mūsų pačių saugumui, o kas nesutiks – išvežti į stovyklas. Išmokite atskirti savo priešus brangieji ir nedelskite per ilgai svarstydami apie gerąją naujieną. Šaukitės Viešpaties malonės ir Jis jūs išgirs. Nebijokite tų, kurie gali sunaikinti kūną, bet bijolite to, kuris gali sunaikinti jūsų sielą. Likite sveiki.

    Reply
    • Netikintis

      Eik tu su savo tuo dievu, jomajo nu tokiu yr žmonių, joks jum Dievas nepades. Baikit sneket nesamenes

  3. Rimvydas

    Brangūs draugai. Kaip jau sakiau prieš metus, taip sakau ir dabar – viskas, kas vyksta aplink mus yra ne viruso esmė, o rezultatas Naujojo Pasaulio Įstatymo (New World Order) įvedimo. Globalios valdžios iškilimas, laisvės ir privačios teisės sunaikinimas. Šis planas buvo pradėtas ruošti iškart po antrojo pasaulinio karo. Tai užtruko tiek metų dėl tam tikros technologijos neturėjimo. Kadangi technologija perėjo į naują lygį, jų planai pasistūmėjo į priekį dideliu greičiu. Kiaulių gripo „pandemija” buvo lengvas apšilimas. Po jo buvo ruoštasi aukštesnio lygio pandemijai.
    Man gaila, kad dauguma jūsų leidotės užmigdomi televizijos PROGRAMŲ. Kodėl jūs galvojate jos vadinasi būtent „programomis”? Ką jūsų manymu šios programos progranuoja? Jus!
    Praeitais metais, Pasaulio Ekonomikos Forumo įkūrėjas Klaus Schwab pasirašė sutartį su Jungtinių tautų (JT) organizacija, pagal kurią buvo nuspręsta pagreitinti Agenda 2030 dar žinoma kaip Sustainable development goals arba lietuviškai „Darnaus vystymosi tikslai”. Tas pats pasaulio ekonomikos forumas dalyvavo pandemijos simuliacijos pratime „Event 201”, kuris buvo suorganizuotas 2019 spalio mėnesį New York City JAV. Kiti du organizatoriai buvo Bill and Melinda Gates Foundation bei John Gopkins University. Mokantys naudotis savo galva ir kompiuteriu, galite plačiau apie šias organizacijas pastudijuoti. Pasaulio ekonomikos forumas turi per 3000 narių, tarp kurių yra didžiausios pasaulyje korporacijos, prezidentai, kitos žymios asmenybės. Draugiškai patariu plačiai išstudijuoti jų internetinį puslapį http://www.weforum.org
    Ten spustelkite ant „Platforms”, tada ant „COVID Action Platform”, tada važiuojate žemyn šiame puslapyje kol pamatysite į akį panašią grafą puslapio kairėje. Tos akies viduryje yra COVID-19 ir aplink 8 pagrindinės kategorijos. Paspaudus bet kurią iš šio kategorijų jums parodo, kokias sritis ji apima. Paspaudus ant vienos iš tų sričių, atsiranda dar kitą grafa su tuo pačiu principu. Ir taip toliau ir toliau. Jie apėmė viską ir apie viską pagalvojo. Tai yra 50 metų darbo vaisiai ir jie tai pripažįsta savo trumpame overview video prezentacijoje, kurią galite pažiūrėti paspaudę ant COVID Action Platform.
    Norintys žinoti daugiau, rekomenduoju perskaityti to paties Klaus Schwab knygas „COVID 19 – The Great RESET”; Fourth Industrial Revolution” ir „Shaping The Future Of the Fourth Industrial Revolution”. Tik tada jūs suprasite, kad niekas niekada nebegrįš į senas vėžes ir šis pasaulis tik blogės, nes tai buvo planuota ilgai ir kruopščiai.
    Jeigu kas nors iš jūsų esate per daug paveikti jų programavimo ir planuojate skiepytis genetiškai modifikuotu mėšlu tam, kad greičiau grįšti prie seno gyvenimo – nesivarginkite, šiose knygose jis aiškiai išdėstė, kad to nebus. Taigi, veido kaukės, socialinis atitolinimas ir t.t. ir panašiai liks visam. Ir jis tiesiai šviesiai pasakė, kad 50% visų šiandien egzistuojančių profesijų nebeliks ant šios žemės paviršiaus.
    Kas nors iš jūsų žinote, ką reiškia žodis COVID? C=Certificate, O=Of, V=Vaccination, ID=Identification. Vakcinavimas tik pradžia, po to jūs turėsite turėti skaitmeninį Vakcinavimo sertifikatą/pasą, kuris vėliau ar anksčiau bus pakeistas į nuolatos dėvimą implantą. Ir viskam atlikti jau šiandien yra patentuota technologija ir tai įvyks staiga,kaip cunamis (paties Klaus Schwab žodžiai). Galėčiau pasakoti ir pasakoti apie jų sumanymus, bet ar jūs klausysitės? Laikas bėga nenumaldomai, o su lig kiekviena praėjusią diena, žmonės visame pasaulyje praranda savo orumą laisves…kiek yra verta jūsų laisvė?

    Reply
    • Nezinomas

      100% tiesa.!!! Kas domisi truputi daugiau,nei ziniasklaida,tas ir supranta…Bet deja,ponas Rimvydai,ne visi tai supranta ir suvokia?Ačiu uź toki straipsni

  4. Ass

    Jog tu testu paklaida 97% pagal PSO, tai kodėl su jeis testuoja ? !!!!

    Reply
  5. Kirvis

    Kvaila..pasidarai testa,jis neigiamas ir vis tiek tave karantinuoja..tai nafig tas testas..

    Reply
  6. Ašn

    Korona galvoje visiems ir Seime ir vyriausybėje…tikras Durnių laivas

    Reply
    • Anonimas

      ?

  7. Viktorija

    Aš suprantu taip, arba atvyksti su testu, arba sutartu laiku daraisi jį LT. Ar administarcinę baudą gali skirti jei nesidarysi testo LT, o pasirinksi saviizoliaciją 14d?

    Reply
  8. Nelly

    Laikas eiti su šakėm. Kitaip nieko nebus.
    Link Seimo, iš arčiau ir iš toliau. Laikas vienytis

    Reply
  9. Algis

    Koncervatoriai Lietuvoje,Bidonas Amerikoje laimėjo,bus linksma,man asmeniškai įdomu kiek dar mes leisimės ,kad iš mūsų atiminėtų mūsų prigimtinę teisę

    Reply
  10. Zemaitis

    Kur gyvename?Lenkai protingi.Kazkas turi greta nutikti.

    Reply
  11. Emigrantas

    Tai to dar nebuvo???!!! Kas mus valdo???!!!

    Reply
    • Anonimas

      Tai va sužinosote visi kas jus valdo pasaulyje.

    • Faktas

      Gušiau, atsipeikėk

    • Dom

      Suprato po beveik metu ką reikia daryti mūsų valdžia 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This