„Klaipėdos vanduo” įpareigotas nutraukti taršą (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Visą šią savaitę aplinkosaugininkams intensyviai aiškinantis, kas galėjo užteršti uosto teritorijoje Kuršių marias, penktadienį AB „Klaipėdos vandens“ atstovai pranešė nustatę, kas galimai į paviršinių nuotekų tinklus išleido teršalus, tačiau teršėjų neįvardijo.

Tuo metu penktadienį po pietų išplatintame pranešime spaudai Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) bendrovę įpareigojo nutraukti taršą.

TV diagnostika paviršinių nuotekų tinkluose.

AB „Klaipėdos vanduo“ pranešė esą dvi dienas dvi įmonės brigados atlikdamos taršos šaltinio paiešką TV diagnostikos pagalba ant požeminių lietaus tinklų vamzdžių sienelių pamatė geltonai rudos spalvos apnašas vandens lygyje.

„Ieškant panašių žymių ant sienelių, buvo nustatyta galima teritorija, iš kurios ištekėjo teršalai. Ieškant taršos šaltinio išžvalgyta maždaug 2-3 kilometrai paviršinių nuotekų tinklų, patikrinti visi šuliniai ir įvadai iš įmonių teritorijų”, – rašoma bendrovės pranešime spaudai.  

„Klaipėdos vanduo” skelbia atlikto tyrimo rezultatus su detalia schema, filmuota medžiaga ir fotofiksacija perdavęs Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijai.

AAD savo ruožtu skelbia gavęs „Klaipėdos vandens “ pateiktą medžiagą ir ją prijungęs prie vakar gautų Aplinkos apsaugos agentūros pateiktų tyrimų rezultatų bei kitą savaitę planuojamų papildomų patikrinimų ir tyrimų.

„Įmonės pateiktą versiją tirsime kaip ir ankstesnes šios įmonės ir kitų subjektų viešai išsakytas versijas. Mūsų tikslas – nustatyti tikrąjį pažeidėją. Tik priminsiu, kad įmonė įpareigota nutraukti taršą“, – pranešime pažymi Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Ramunė Lukaševičienė.

Ketvirtadienį Aplinkos apsaugos agentūra (AAA) paskelbė pirminius tyrimų rezultatus. Iš tirtų mėginių nustatyta, kad į aplinką išleidžiamose paviršinėse nuotekose yra aukšta bendrojo azoto, bendrojo fosforo ir suspenduotų (skendinčių) medžiagų koncentracija. Ji kelis kartus viršijo didžiausią leistiną ribinę vertę nuotekų išleidimui į aplinką.

Pranešama, jog galutiniai visų tirtų parametrų tyrimų rezultatai iš AAA bus gauti iki vasario 11 dienos.

Kartu informuojama, jog pradėti neplaniniai patikrinimai bendrovėse „Klaipėdos vanduo“ bei „Grigeo Klaipėda” nestabdomi.

Pirmadienį AAD pranešė, kad atlikdama tyrimą dėl Kuršių mariose fiksuotos taršos, atliko neplaninį Šilutės plente esančios AB „Klaipėdos energija“ Klaipėdos rajoninės katilinės patikrinimą. 

AB „Klaipėdos energija“ administracija savo ruožtu informavo, jog aplinkosaugininkų vizitai bendrovėje yra įprasti, jie nuolat kontroliuoja šio ir kitų padalinių veiklą, atvyksta kone kas savaitę. Šįkart jie paėmė mėginius iš teritorijoje esančių lietaus nuotekų šulinių, jokių įtarimų neišsakė. Pabrėžiama, kad bendrovė dirba įprastu ritmu.

24 Comments

  1. Akivaizdu

    Nereik nė specialistų beieškančių taršos šaltinių, praeikit miesto centre pro Danės upę iš aniejų pusių nuo 1 iki 3 tilto ir pamatysit kaip iš po krantinių teka geltonai purvinos nuotėkos, ypač dabar gerai matos kai ledas su sniegu padengė upę, Tai tikrai ne pavišinės nuotėkos tokios spalvos ir prie minusinės temperatūtos, …..Gal pusė senamiesčio kanalizaciją leidžia į upę, kas tau tiesą pasakys, juk matot ,kad net teršėjai yra slepiami nuo visuomenės, ir klausimas dar ar jie bus nubausti!! … ir kokio dydžiio baudele??? todėl ir nuodyja Klaipėdą ir kuo toliau tuo daugiau!!!!!

    Reply
  2. Pensininkas.

    Čia lojat apsiputoję ant Mero, ant vandenų, ant grigeo, kad tik paloti, bet nepagalvojat, kad TYČIA teršti niekas nenori, kad gali būti nevaldomos situacijos, o ir teršalai teršalams nelygus. Aplinkosaugininkai išsiaiškins ir teršėjus nubaus, jei yra už ką, o jei tik drumzlinas vanduo nubėgo, nereikia kelti panikos, o tuo labiau keikti Mero. O kad Klaipėdoje gyventi gerą ir Užkalnis pastebėjo,-Užkalnis: jei gyvenate Klaipėdoje, jums pasisekė.

    Reply
    • Atsakymas pensininkui

      Jums ir SSSR laikais gerai buvo… Neturim mes svaraus oro… nu nieko tokio… Klasco uzterse visa rajona … bus tu rajonu… uz tat turim Jura… tai kad i jura supila visa bruda kad sutaupyt… bus dar tu gyvenimu..

    • Teisutis

      Kaip patetiška, bet iškrypėliškai pro šalį – išnuodykime visą Klaipėdą ir pasiteisinkime, kad niekas tyčia teršti nenorėjo, bet sorry taip jau išėjo. Duokime Užkalniui paskanauti gėlo Kuršių marių vandens prie taško, kur vežiasi nešvarumai, ir po to Jūs galėtumėte pacituoti jo reakciją!

    • Pensininkas.

      Taip, man gerai buvo ir SSSR laikais, buvo tvarka ir visuomenės nuomonės neformuodavo visokie flunflenseriai ar „teisučiai” Buvai kaltas, bausdavo, bet nekalto niekas neplūsdavo ir neužgaudinėdavo. O dėl pastebėtos taršos, prašom „”Aplinkos apsaugos agentūra, ištyrusi taršos metu paimtą Kuršių marių vandens ties Smiltynės perkėla mėginį, nustatė, kad visų ištirtų medžiagų, išskyrus chloridus, koncentracijos viršijo siektinas geros vandens telkinio būklės vertes””, na kur čia kieno kaltė, kad koncentracijos viršijo SIEKTINAS vertes, nes tarša leistinų NORMŲ neviršijo ???

    • Loreta

      Gerb. pensininke, žmonės turi skirtingą nuomonę nei Jūs. Jie neloja, jie turi teisę žinoti ir kritikuoti institucijas, už kurių paslaugas tenka mokėti iš jų kišenės, ir kai reikia kvėpuoti tuo, kuo kvėpuoja gyvenantys prie uosto, prie geležinkelio ir t. t. Jūs neteisus, kad tyčia niekas nenori teršti. Tai rodo praėjusių metų įvykiai su Grigeo ir metų metais atviru būdu daroma krova Klasco. Jai jūs tikite, kad tam tikros miesto institucijos nieko nežinojo ir nebuvo net įtarę apie sisteminius pažeidimus, tai Jūsų reikalas. Nauja karta tuo netiki bei nebijo politikų ir valdžios klapčiukų ir užduodami kritinius klausimus, reikalaudami atsakymų yra pilietiški, mylintys savo miestą.

  3. Spaudos atstovas

    Interviu televizijose duoda aktyvus visuoneninkas, visų sričių „specialistas”, Pervy Baltysky korespondentas (buvęs) ir kandidatas į Seimo narius (irgi buvęs). Tai Meras čia „nei prie ko”…

    Reply
    • KLP

      Jus cia rimtai? Meras yra kaip Caras… Caras valdo savo uki… O musu caras tik dudoja ?‍♀️

  4. Rokas

    Bet kaip operatyviai sulaiko ir nubaudžia vargšą žveją, kuris sėdi krantinėje su viena sugauta stinta per dieną, bet jis atvykęs iš Gargždų…

    Reply
    • Šišioniškis

      Ir tai vyksta po Grigeo skandalo, niekas nepasikeitė, mūsų mieste kažkas labai labai negerai, norisi verkti kur nusirito mano miestas 🙁

  5. !

    Mera lauk is kokiu lesu sis ponas prabangiai gyvena.

    Reply
  6. Xxx

    Visur kyšo mero ausys. Jis neleidžia skelbti terseju. Merą lauk!

    Reply
    • Faktas

      Keista, kad ir šis straipsnis atsirado

  7. Teisutis

    Kodėl toliau klesti ciniška betvarkė, už kurią moka klaipėdiečiai. Kitur už vagystę ranką nukerta, tai mes gal leiskime Klaipėdos vandenų direktoriui pasimaudyti srutose.

    Reply
  8. Korupcija

    Kaip drįsta nesakyti teršėjo, ar taip galima ? Akivaizdi korupcija …duoda laiko atsiskaityti…

    Reply
  9. Linas

    Viskas čia aišku, yra dvi įmonės šalia krantinės, kurioje buvo pastebėta tarša, viena grasiai nuskambėjusi su nuotekomis, kita labai stipriai remia spaudos atstovus ir niekada neleidžia neigiamos informacijos į spaudą parašyti. Ir tai vėl parodo, kad net inspektoriai bijo pasakyti. O jeigu tai būtų koks mažiukas teršėjas tai jau net būtų pasakyta ir jo mamos vardas

    Reply
    • Anonimas

      o tai ko pats bijai tų šventų vardų užrašyti, rašai apie „Grigeo Klaipėda” ir „Bega” ?

  10. Meras ir Kl vandens vadovybė privalo atsystatydinti

    Lauk parazitai

    Reply
  11. Savivaldybė ir klaipėdos vandenys

    Kartu teršia Marias. Pirmo leido teršti gregeo dabar patys pradėjo

    Reply
  12. Tomas

    Jeigu nėra paskelbti reiškia nėra nustatyti. Nes visuomenė turi žinoti, kas teršia Kuršių marias.

    Reply
    • Orakulas

      Kas svarbiau: kad visuomenė žinotų, ar kad niekas nebeterštų?

  13. o ką?

    bet įdomiausia, kad mes mokėdami už mums tiekiamą vandenį patys ir mokame tai „Klaipėdos vandenys” už – ” dvi įmonės brigados atlikdamos taršos šaltinio paiešką”. „Klaipėdos vandenys” kaupia mums suplanuotus „pelnus” ir iš jų remia JAZZ festivalis.

    Reply
    • Garantuotai

      Kol toks meras, racionalumo nabus.

    • Palauk

      Čia senasis Klaipėdos vandenų vadovas remdavo jazą. Palauk, gal naujasis nerems?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This