Drabužius dizaineriai pristatys virtualiojoje realybėje

Verslas

Klaipėdos regiono kūrybinių industrijų asociacija ėmėsi drąsios iniciatyvos perkelti lietuvių drabužių dizainerių kūrinius į virtualiąją realybę ir sudaryti galimybę žiūrovams VR žiūriklio pagalba pasinerti į pristatymą ir būti veiksmo centre – tereikia išmanųjį telefoną įstatyti į VR žiūriklį, kurį galima pasigaminti patiems ar užsisakyti internete. VR vaizdo klipai buvo nufilmuoti naudojant 360 laipsnių kameras, todėl žiūrovas atsiduria pačiame pristatymo centre ir mato viską aplink save.

Dianos Paukštytės modelis

VR pristatymai buvo kuriami skatinant kūrėjų kolaboracijas, todėl persikėlę į virtualiąsias realybes pas dizainerius Dianą Paukštytę, Vidą Strasevičiūtė (Upcycled by LT), Ugnę Martinaitytę (OHMY), Oskarą Povilėną, Liną Andriukonę, Gabrielę Kerpytę (Salanida), Akvilę Jančauskaitę & Renata DMIT, išgirsite Leon Somov, Golden Parazyth, Ingaja, Sraunus ir kitų kūrėjų garso takelius, sutiksite Jurgį Didžiulį ir Ericą Jennings, ir atrodys, kad modelius galite paliesti rankomis, teigiama pranešime spaudai.

Virtualioji realybė apgauna žiūrovo pojūčius taip, kad atrodo, jog jis pats yra realioje, o ne virtualioje aplinkoje. Žiūrovai turės unikalią galimybę, esant karantino sąlygoms ir fizinių kontaktų bei judėjimo apribojimams, atsidurti skirtingose vietose, nekeliant kojos iš namų: kūrėjo studijoje, teatre, menų centre ir netgi Nidos kopose.

Virtualioji realybė yra viena ryškiausių skaitmeninių tendencijų. Apie transformacijas mados industrijoje ir šiuolaikinių technologijų galimybių išnaudojimą drabužių kolekcijų pristatymams jau keletą metų kalbama tarptautiniuose mados renginiuose.

„Ateitis yra čia, dabar, jau po akimirkos, – sako Liudas Andrikis, projekto idėjos sumanytojas. – Smagu būti pionieriais ir, taikant šiuolaikines technologijas, kurti imersines patirtis ir neišdildomus įspūdžius žiūrovams.“

VR žiūrikliai buvo sukurti ir pagaminti Klaipėdoje bendradarbiaujant su „Daiktų cechu“. 

Lietuvių drabužių kūrėjų pristatymų virtualiojoje realybėje (VR) premjera – vasario 12 d. 18 val. Fashion Week Klaipėda Youtube kanale.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Mados savaitėje savo kūrybą pristatė ir dizaineriai iš užsienio

Praėjusią savaitę vykusioje „Mados savaitė Klaipėdoje / Fashion Week Klaipėda“ dalyvavo mados profesionalai ir entuziastai iš Lietuvos ir užsienio. Mados ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Madų savaitė atidaryta jaunųjų dizainerių eksperimentais ir tapybos paroda

Trečiadienio vakarą „Hofo“ erdvėse „Fashion week Klaipėda“ atidarė trys jaunųjų dizainerių komandos su savo mados kolekcijomis, o Kultūros fabrike pristatyta ...
2023-08-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This