COVID-19: šalyje – 487, Klaipėdoje – 62 nauji atvejai

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamentas praneša nuo vasario 11 d. keičiantis duomenų dėl pandeminės situacijos pateikimą visuomenei bei skaičiavimo metodiką. Skelbiama, jog COVID-19 pandemijos statistika nuo šiol bus rengiama iš pirminio duomenų šaltinio – e. sveikatos sistemos (ESPBI IS).

Trečiadienį ištyrus 6739 mėginius nustatyti 487 nauji susirgimo koronavirusu atvejai. Antradienį iš skaičiai atitinkamai buvo 7032 ir 569, tad aptikto viruso mėginiuose procentas sumažėjo vienu punktu.

Klaipėdoje per parą susirgo 62 žmonės, vakar jų buvo tik 27, mirė du žmonės, o iš viso uostamiestyje jau mirusiais laikomi 109.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad naujas ligos protrūkis Klaipėdos apskrityje trečiadienį registruotas Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Šilutės poskyryje – infekcija patvirtina dviem darbuotojams. Dar vienas naujas protrūkis vakar nustatytas Klaipėdos rajone veikiančioje siuvimo įmonėje, kur infekcija patvirtinta taip pat dviem darbuotojams. Įmonėje nustatyta 10 mažos rizikos sąlytį su užsikrėtusiaisiais tyrėjusių asmenų, kuriems bus atliekamas tyrimas koronavirusinei infekcijai nustatyti.

Taip pat trečiadienį registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Klaipėdos „Universa Via“ tarptautinėje mokykloje (iš viso su protrūkiu siejami penki koronavirusinės infekcijos atvejai), Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Inkarėlis“ (iš viso su protrūkiu siejama 18 atvejų, įstaigoje nuo sausio 29 d. įvestas infekcijų plitimą ribojantis režimas). Tęsiasi protrūkiai Klaipėdos laivų remonto, metalo apdirbimo įmonėse.

Tuo metu šalyje per parą mirė 19 žmonių, o bendras mirusiųjų skaičius nurodomas 3013.

Naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, šalyje yra 298, Klaipėdoje – 433 ir uostamiestis pagal šį rodiklį vis dar tebėra šeštas tarp visų savivaldybių.

Pirmose dviejose vietose pagal šį rodiklį tradiciškai yra Rytų Lietuvos – Visagino (706) ir Rokiškio rajono (698) savivaldybės, mažiausias užsikrėtusiųjų skaičius išlieka Rietavo savivaldybėje (42), o Šilalę iš antros vietos išstūmė Birštonas su 50 atvejų.

Per paskutines 7 dienas, palyginti su ankstesnėm 7 d., naujų atvejų šalyje sumažėjo 25,9, Klaipėdoje – 20,2 proc.

Šiuo metu statistinis šalyje sergančiųjų skaičius nurodomas 11 096, pasveikusiųjų – 171 777.

Per praėjusią parą pirma skiepo doze vakcinuota 4204, antra – 1486. Iš viso pirmą kartą paskiepyti 84 150, abiem dozėm – 51 844 gyventojai. Klaipėdoje per parą pirma doze paskiepytas 31 žmogus (tokių jau yra 4162), antra – 55 (iš viso jau 2525).

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad ketvirtadienį ryte iš Belgijos į Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlį pristatyta dar vieną kompanijos „AstraZeneca“ vakcinos siuntą. Tai yra jau antroji šio gamintojo siunta, kurią sudaro 12 600 vakcinos dozių. „AstraZeneca“ vakcinos šiuo metu yra naudojamos švietimo sektoriaus darbuotojų skiepijimui. Ketvirtadienį jomis taip pat pradėti skiepyti kandidatai į šalies sporto rinktines, atstovausiančias Lietuvai 2021 m. Tokijo olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse.

Pradedami mutavusio viruso tyrimai

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) informuoja, kad jau pradedami plataus masto koronaviruso mutacijoms nustatyti reikalingi sekoskaitos tyrimai.

Pirmieji tyrimai šią savaitę bus atlikti ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control ) laboratorijoje, o Lietuvos laboratorijos ruošiasi startuoti artimiausiu metu.

„Dar šią savaitę pirmuosius maždaug 200 sekoskaitos tyrimų planuoja atlikti ECDC ir Kauno klinikos. Kitos įstaigos šiuo metu intensyviai ruošiasi startui – diegia technologinius sprendimus savo laboratorijose, kurie reikalingi tokiems tyrimams atlikti, vyksta konstruktyvios diskusijos dėl tyrimų organizavimo, duomenų standartizavimo, imties sudarymo ir kt.“,- cituojamas NVSPL  direktoriaus Danas Bakša.

Nacionaliniu mastu tokie tyrimai šalyje bus atliekami pirmą kartą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This