COVID-19 rodikliai Klaipėdoje vėl gerėja

Koronavirusas, Svarbu

Nors uostamiestis tarp visų šalies savivaldybių pagal užsikrėtimo 100 tūkst. gyventojų koronvirusine infekcija atvejų skaičių tebėra stabiliai įsitvirtinęs pirmajame dešimtuke, praėjusios paros tiek Klaipėdos, tiek šalies rodikliai nuteikia optimistiškai.

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį ištyrus 7703 mėginius šalyje nustatyti 510 nauji susirgimo SARS -CoV-2 liga atvejai. Ketvirtadienį šie skaičiai atitinkamai buvo 6942 ir 468, tad viruso procentas mėginiuose pastarąsias paras išlieka panašus – tarp 6-7 proc.

Per paskutines 7 dienas naujų koronaviruso atvejų Klaipėdoje sumažėjo net 30,2 proc. Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdoje susirgo 32 žmonės, ketvirtadienį tokių buvo 36. Naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, Klaipėdoje per parą sumažėjo nuo 422 iki 398 atvejo ir uostamiestis iš 5-os vietos vėl pasislinko į šeštąją tarp visų savivaldybių.

Į pirmaujančių gretas pagal šį rodiklį išsiveržė Biržų savivaldybė, antroje – trečioje vietose palikusi Visaginą su Rokiškiu, o mažiausiai susirgimų fiksuojama Birštono, Rietavo ir Šilalės savivaldybėse. Po jų, užėmusi ketvirtą vietą, seka Neringa su 77 atvejais, tenkančiais 100 tūkst. gyventojų.  

Tuo metu Klaipėdos rajono savivaldybėje iš rodiklis siekia 243 atvejo, Kretingos rajone – 143, Palangoje – 192.

Per paskutines 7 dienas naujų atvejų šalyje sumažėjo 24,9, o Klaipėdoje – net 30,2 proc.

Pandemijos pagreitis šalyje nurodomas minus 12,1 proc., Klaipėdoje – 22,8 proc.

Uostamiestyje šiuo metu statistiškai serga 766, pasveikusiais laikomi 10 842 gyventojai. Šalyje šie skaičiai atitinkamai yra 10 465 ir 173 505.

Per praėjusią parą šalyje mirė 17 žmonių, bendras mirusiųjų skaičiaus jau siekia 3057.

Klaipėdoje per pastarąją parą nemirė nė vienas žmogus, čia infekcija iki šiol nusinešė 111 gyvybių.

Per praėjusią parą pirmą kartą paskiepyti 5682 gyventojai, antrą – 975. Iš viso pirmą vakcinos dozę jau gavo 97 384, abi skiepo dozes – 54 341 žmogus.

Naujai per parą į stacionarą paguldyti 99 pacientai dėl COVID-19 ligos.

Skelbiama, jog apie 8, 6% šalies gyventojų jau turi imunitetą nuo šios ligos.

Per praėjusią parą izoliuoti 1302 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 55 802 asmenys.  

Protrūkiai Klaipėdos apskrityje

Nustatyti 2 antriniai atvejai, siejami su protrūkiu Klaipėdos „Universa Via“ tarptautinėje mokykloje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami 7 atvejai. Taip pat susirgo du Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ darbuotojai.

7 nauji atvejai, nustatyti per vakar parą, siejami su protrūkiu Šilutės socialinių paslaugų centre. Iš viso su šiuo protrūkiu šiuo metu yra siejami 23 atvejai.

Naujas protrūkis nustatytas ir metalo gaminių, dirbinių ir konstrukcijų gamyba užsiimančioje įmonėje, įsikūrusioje Klaipėdos apskrityje. Per vakar parą 2 atvejai patvirtinti šios įmonės darbuotojams.

Ragina atidžiau pildyti anketas
Martyno Vainoriaus nuotr.

Susisiekimo ministerija primena į Lietuvą iš užsienio atvykstantiems keleiviams atidžiai pildyti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) nustatytas elektronines anketas, jose pateikti teisingus duomenis, taip pat prieš kelionę pasirūpinti galiojančiais COVID-19 tyrimų rezultatais. Tai padės pareigūnams oro uostuose ir jūrų uoste greičiau atlikti sustiprintą keleivių patikrą, kuri saugantis viruso mutacijų plitimo vykdoma patekimo į šalį vietose.

Nuo vasario 8 d. Vilniaus, Kauno ir Palangos tarptautiniuose oro uostuose ir keleivių terminaluose bei Klaipėdos uoste veikia sustiprintos kontrolės punktai. Čia dirbantys NVSC specialistai ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai tikrina keleivių dokumentus – užpildytas NVSC anketas, skirtas surinkti informaciją apie keleivį visuomenės sveikatos tikslais, ir keleivių turimus COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) diagnostinių tyrimų rezultatus bei jų atlikimo laiką.

Visi į šalį atvykę keleiviai, prieš palikdami oro uostus ar jūrų uostą, turi praeiti pro šiuos kontrolės punktus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This