Kontrolieriams pavedė audituoti miesto tvarkymo reikalus

Miestas, Svarbu

Reaguojant į gyventojos kreipimąsi Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komitetas trečiadienį nusprendė inicijuoti miesto teritorijų tvarkymo auditą.

Atitinkamą klausimą komitetui pateikė svarstyti naujuoju jo pirmininku tapęs valstietis, opozicijos atstovas Arvydas Vaitkus, sulaukęs „didelės gyventojų grupės vardu” Svetlanos Riabos pasirašyto laiško.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Siūlau pritarti”, – lakoniškai pareiškė pirmininkas.

Reaguodama į tai, liberalė, taip pat opozicijoje esanti Alina Velykienė teigė, jog reikia aiškaus tyrimo objekto.

„Siūlyčiau želdinių kontrolę, gaunu daug skundų, kad Sąjūdžio parke medžiai nuvytę ir per trejus metus neatsodinti. Visko tirti neįmanoma, nes labai didelė apimtis. Sudėliota tik apie vieną asmenybę informaciją, bet skyrius yra vis struktūra. Reikia sutarčių kontrolės įvykdymą žiūrėti. Neapsibrėžkime visko tirti”, – kalbėjo ji.

Įsilingavus diskusijai pats A. Vaitkus akcentavo, kad labai daug skundų pastaruoju metu gaunama dėl miesto gatvių tvarkymo.

Savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė taip pat akcentavo, kad reikėtų konkretaus tikrinimo tikslo, nes Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus veikla apima daug sričių, tarp kurių yra ir kapinių administravimas, ir miesto puošyba.

„Neįmanoma viso skyriaus audito padaryti”, – sakė kontrolierė kartu prašydama išimti iš plano ir kurią nors kitą užduoti, nes kitaip toks Miesto tvarkymo skyriaus patikrinimas šiemet nebūtų padarytas.

Už ūkinius reikalus atsakingam vicemerui konservatoriui Arūnui Barbšiui pareiškus, kad jis susilaikys, nes jau yra aptarta, jog turi būti keičiamos gatvių valymo sutartys, kad kitą žiemą rangovai turėtų daugiau pajėgimų. O dauguma skundų esą yra iš daugiabučių administratorių srities. Anot jo, tokį klausimą galima spręsti Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete.

A. Velykienė tokią vicemero poziciją pavadino „absoliučiu nihilizmu”.

„Mane labai stebina jūsų aštuonerius metus kaltas ir kritikuotas administracijos darbas, kaip jūs jį dabar ginate. Net ir būnant pozicijoje būtina siekti aukščiausios kokybės paslaugų Klaipėdos miestui ir jo gyventojams”, – teigė liberalė, ragindama išgirsti gyventojos kreipimąsi, o ne „stengtis pridengti” bei nagrinėti ne tik žiemos periodo klausimus.

Galiausiai komiteto narių balsų dauguma buvo nutarta, jog turi būti atliktas miesto teritorijų tvarkymo auditas. Kontrolierių našta buvo palengvinta iš jų darbų plano išbraukiant Nakvynės namų auditą.

Kaip ir A. Barbšys balsuojant susilaikiusi Elida Mantulova teigė, kad reikėtų atlikti tokių sutarčių monitoringą ir pateikti pasiūlymus, kaip jas keisti.

„Ką padarys tarnyba? Ji konstatuos faktus, kad galimai nebuvo sureaguota ar informuota laiku, o mūsų tikslas gerinti paslaugų kokybę. Ūkio komitetas galėtų suformuluoti pasiūlymus, o dabar tarnyba tik faktą konstatuos”, – sakė ji.

„Nėra tikslas ką nors pulti ar nubausti, o išsiaiškinti sutarčių klaidas”, – reziumavo A. Vaitkus.

4 Comments

  1. Anonimas

    Galbūt vietoje orinių tyrimų, laikas būtų Šakalienę lauk vyti.

    Reply
  2. Pagarba

    Pagarba A.Vaitkui ir A. Velykienei, nenuleidusiems klausimo politiniams papliotkinimams komitetuose. Aiski uzduotis tam, kas ir turi tuo uzsiimti.

    Reply
  3. Pilietis

    Martynai, kada imsies KRATC tyrimo? Ten tokia dar nirštva…., kad atlikus auditus man atrodo ne ką „geriau” nei Apšvietimo tinkluose rastumėt…

    Reply
    • Nesvarbu

      Matyt, ten per daug viskas gilu… įkišus koją, prasmegtum dumble…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This