COVID-19: Klaipėda labiausiai sergančių savivaldybių sąraše ėmė leistis žemyn

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamentas skelbia, kad trečiadienį šalyje ištyrus 5583 ėminus nustatyti 365 nauji COVID-19 atvejai – virusas rastas apie 7 proc. mėginių.

Klaipėdoje trečiadienį nustatytas 21 susirgimas. Lyginant su praėjusios savaitės trečiadieniu susirgimų uostamiestyje sumažėjo 30, visoje Lietuvoje – 18,9 proc.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad nauji ligos protrūkiai fiksuoti vienoje baldų gamybos įmonėje Klaipėdos rajone, taip pat Klaipėdos socialinių paslaugų centre „Danė“ – COVID-19 čia patvirtintas vienam darbuotojui ir vienam paslaugų gavėjui. Klaipėdos teritorinėje muitinėje susirgo du darbuotojai.

Taip pat tęsiasi protrūkiai Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriaus Šilutės poskyryje (iš viso čia jau nustatyti 5 atvejai).

Klaipėdoje per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų tenka 328,3 naujų šios ligos atvejų – per parą rodiklis sumažėjo nuo 366 (Lietuvoje atitinkamai nuo 251,3 iki 238,8). Klaipėda su tokiu rezultatu nukrito į aštuntą vietą pagal sergamumą šalyje. Blogiausia padėtis išlieka Biržų rajono (587) bei Visagino (610) savivaldybėse. Neringoje šis rodiklis jau yra nulinėje padėtyje.

Statistikos departamento duomenimis, Klaipėdoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga diagnozuota 12 062 žmonėms, iš jų statistiškai šiuo metu serga 632. Per parą pasveiko 17 klaipėdiečių ir tokių jau yra 11 096.

Lietuvoje nuo pandemijos pradžios koronavirusas diagnozuotas 192 193 žmonėms, iš kurių 176 925 yra statistiškai pasveikę.

Per praėjusią parą į koronaviruso aukų skaičių įtraukta dar 16 žmonių, Klaipėdoje tokių netekčių išvengta. Uostamiestyje mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius siekia 116, Lietuvoje – 3129.

Per praėjusią parą šalyje nuo COVID-19 pirma skiepo doze buvo paskiepyti 3886 žmonės, o 3650 – antra doze. Trečiadienį pirmosios vakcinos dozės sulaukė 134 klaipėdiečiai (iš viso iki šiol 5 285), antrosios – 225 (iš viso tokių yra 2 900).

Lietuvoje jau abiem skiepo dozėmis vakcinuotų žmonių yra 58 988, viena – 106 894.

Ketvirtadienį pranešta, kad Vyriausybė nutarė įsigyti daugiau nei 16 tūkst. papildomų vakcinos dozių iš farmacijos kompanijos „Novavax“. Lietuva iš viso gaus 633 tūkst. šio gamintojo vakcinos dozių, o jų tiekimas turėtų prasidėti antrąjį šių metų ketvirtį.

Europos Komisijai vykdant derybas su „Novavax“ ministrų kabinetas vasario 3 d. pritarė 620 tūkst. vakcinos dozių pirkimui iš šio gamintojo, tačiau tarp Europos Sąjungos (ES) valstybių narių proporcingai išdalijus kiekius Lietuvai atiteko kiek daugiau nei 616 tūkst. vakcinos dozių. Kai kurios valstybės narės pageidavo įsigyti mažiau vakcinų, negu joms buvo siūloma vadovaujantis proporcingumo principu, todėl likusioms šalims buvo pasiūlyta papildomų vakcinų. Vyriausybė sutiko jų įsigyti, atsižvelgdama į ankstyvą tiekimo grafiką, paprastas transportavimo ir laikymo sąlygas bei apsaugą nuo COVID-19 Pietų Afrikos mutacijos.

Europos Sąjungoje šiuo metu yra užregistruotos ir naudojamos trijų gamintojų vakcinos: „BioNTech & Pfizer“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“. Išankstinės sutartys taip pat yra sudarytos su farmacijos kompanijomis „Janssen Pharmaceutica NV“, „Sanofi Pasteur & GSK“ ir „CureVac“. Europos Komisija taip pat vykdo derybas su kompanijomis „Novavax“ ir „Valneva“.

Pagal jau sudarytas išankstines sutartis Lietuva užsitikrino daugiau nei 9 mln. vakcinos dozių. Šio kiekio turėtų užtekti paskiepyti daugiau nei 70 proc. šalies gyventojų. Pasak specialistų, tokia paskieptų gyventojų dalis užtikrintų kolektyvinį imunitetą nuo koronaviruso.

1 Comment

  1. Aira

    Klaipėdoje daug žmonių kiek kalbėjau neina tikrintis, nes sako o kam? juk vistiek skiepys. Eina tie kas skiepytis nenori arba visai blogai jaučiasi. Ir čia ne tik Klaipėdoje tokie variantai. Užtat ir tikinčiųjų mažai ir sergančiųjų mažai. Bet jei greitai sumastys atidaryti darbus nežinau bus tikra tragedija.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This