Ko tikisi protestuojančių barų atstovai?

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Šeštadienį, 14 valandą, visoje Lietuvoje 15-ai minučių organizacija „Vilnius Night Alliance” inicijavo protesto akciją – prie barų, restoranų, užkandinių, naktinių klubų durų rinkosi jų darbuotojai, norintys atkreipti dėmesį į esą tragišką šio sektoriaus padėtį.

Skelbta, kad Klaipėdoje prie akcijos ketina jungtis mažiausiai devynių įstaigų kolektyvai – „Faksas”, „Bardakas”, „Raketa Social Club”, „TABU Restobar”, „Dock”, Kiss naktinis baras, „Švyturys B House” ir „Bukowski Bar Klaipėda”.

Žvejų gatvėje, kur yra didžiausia iš dalis iš minėtųjų įstaigų, susirinko keliolika jų darbuotojų. 

Pasak „Bukowski Bar Klaipėda” direktorės Laurynos, įstaiga dar nenori atsidaryti, nes supranta, kokia yra situacija, bet siekia atkreipti dėmesį, kad jau tris su puse mėnesio gaunamos tik minimalios subsidijos, taip pat nori sulaukti aiškumo dėl ateities. 

„Labai nesinorėtų, kad mus atidarytų ir vėl greitai uždarytų. <…> Esame pavargę nuo nežinomybės. Subsidijos po truputį keliauja, bet norėtųsi greičiau ir mažiau biurokratizmo, kad būtų galima lengviau išspręsti tuos dalykus”, – sakė ji. 

Tuo metu barų „Bardakas” ir „Faksas” direktorius Mantas Burba mano, kad tokios įstaigos galėtų atidaryti jau dabar ir saugiai dirbti. 

„Tą įrodėme jau spalio gale, kai  buvo patikrinti 75 barai ir rastas tik vienas pažeidimas. Manau, kad pas mus gali būti saugiau nei maksimose prie kasų. Tikimės, kad valdžia atkreips dėmesį ir permes mus bent jau į B kategoriją, kai sergamumas bus 100 žmonių 100 tūkstančių, kad galėtume su maksimaliais apribojimais, bet jau pradėti judėti”, – sakė M. Burba. 

Pasak jo, dabar labiausiai slegia nuomos mokestis, nes simboliškos nuolaidos negelbėja, o, pavyzdžiui, gyventojų pajamų mokesčio subsidija padengia tik apie mėnesio nuomą.  

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis BNS penktadienį teigė, kad šiuo metu veikia pagalbos priemonė, pagal kurią 1247 maitinimo sektoriaus įmonės yra gavusios pagalbos už 3,7 mln. eurų subsidijomis.

Vyriausybė trečiadienį iš esmės pritarė ir labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusioms įmonėms skirti 70 mln. eurų subsidijų – pagal patvirtintą koncepciją ši parama bus skirta daugiausia maitinimo, apgyvendinimo, turizmo, laisvalaikio bei pramogų įmonėms. Paramą reikės suderinti su Europos Komisija.

15 Comments

  1. Albertas

    Reikia domėtis ,kas vyksta pasaulyje…

    Reply
  2. Paskaičiuokime pagalbą

    3,7mln 1247 įmonėms, vidutiniškai 2967€ paramos vienai. Žinant, kad vidutiniškai vienų patalpų nuomos kainą Klaipėdos senamiestyje yra apie 5000€/mėn jūsų pagalba yra maždaug dviems savaitėm apmokėti nuomą ir komunalinius. Dar reiktų prisiminti, kad maitinimo įstaigos ne tik uždarytos visiškai, bet ir su kitais griežtais apribojimais gyvena jau daugiau nei metus. Kiek dar šis verslas turės kantrybės ir lėšų laikytis, kai valdžia akivaizdžiai iš jų tyčiojasi?

    Reply
    • Klaipėdos Žmonės

      Tai gal pagaliU visus tuos nelegaluz uždarys… nemanai kad tycia valstybe cia taip nes niekam nereikalingi nei barai nei kavines . Tik girtuokliu susiburimo centrai …. pastoviai konfliktai , girtuokliavimas ir mokesciu slepimas … naikinti parazitus … dirbau prieš N metu barmenu tai manai barai vizus arbatpinigius oficialiai formina ? Oj neee ten juodai apskaitos vyksta visur …. man paciam tegdavo deklaruot kad jie slepia pinigus ….

    • S

      Klaipėdos žmogau, sugrįšk į žemę, rašai ne į temą.

    • AS

      Pasidomėkit,kiek kainuoja Covid-inių ligonių gydymas-nuo1500 iki 120000.
      Gal norit (gal ir galit) patys susimokėti?

  3. barai kaip barai

    bet ko ten piarinasi pseudo politikai? juokdarė viena kaip ir visur neva lenda – jau juokingai atrodo 🙂

    Reply
  4. klp

    Barai pirmiausia tegul pradeda žmones įdarbint legaliai ir rodyt visą pelną. Poto tegul tikisi kažko iš valstybės.

    Reply
    • Klaipėdos Žmonės

      Galetu išvis uždaryt visus barus , niekam jie nebuvo reikalingo taip ir liko nereikalingi … pažiurekit i pliusius užxare ir alhazu maziau ir narkomanu maziau ir cigonai nebedirba nelegaliai … niekam nereik vps baru ir kaviniu . Užrauskit tokia veikla lietuvoj ir tikrai nemazai bedu dings … o dabar girtuokliauja pastoviai visi tuose baruose

    • Baras

      Rodom. Viska ka mokam. Atsidarem rugsėjo pradžioj. Ir dabar negaunam jokių subsidijų nes 2019 metais metais nedirbom.

    • to Baras

      „Atsidarem rugsėjo pradžioj..”?! Labai optimistiškai..
      Būtų teisinga:
      Atsidarysim 2022 m. kovo 1 d..

    • to Baras

      Gaisrinė? Užuojautos..

    • kosmonautams

      Parastas sprendimas, Latvijos pavyzdys. Uzdarytoms maitinimo istaigoms, mokamos subsidijos, 60 procentu praeitu metu to pacio laikotarpio pelno. Kas dirbo svariai ir legaliai, gaus normalias ismokas, kas slepe ir vare juodai, negaus nieko ir bankrutuos. Ir nuo nesaziningu baru apsisaugojimas ir saziningai dirbantiems parama.

    • Asilams

      60% pelno ir 25% PM, yra skirtumas?

    • to klp

      Džiaugiesi dirbdamas valdiškame darbe. Karantino metu dirbi pusdienį , o gauni visą atlyginimą. Žviegtumei lyg skerdžiama kiaulė, jei sumažintų algą pagal realiai dirbtą laiką.

  5. Martynas

    Šaunuoliai barų atstovai. Reikia pakovoti už save, nes jei patys to nedarysit, vyriausybė neatkreips dėmėsio. Jaunimo dauguma balsavo už Laisvės partiją, net tikėjosi, kad daugiau dėmėsio iš vyriausybės sulauks, o gauna dar mažiau nei iš Verygos

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Organizuoja piketą prieš „Bastionų namus“

Klaipėdos miestiečių draugija skelbia, jog šį ketvirtadienį, 8.15 val., prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11) organizuos pilietinę akciją–piketą „Sutramdykime senamiesčio ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Švietimas

Tyrimas atskleidė karantino poveikį mokiniams: stigo motyvacijos, slėgė emocijos

Klaipėdos licėjaus atlikto tyrimo rezultatai atskleidžia, kad dėl karantino mokiniai daugiausia patyrė socialinių-emocinių iššūkių, o akademinei pažangai teko antraplanis vaidmuo. ...
2022-03-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This