Karantinas Lietuvoje. Neatlaisvinti

Mums rašo

Mindaugas Jonušas
2021-02-21

Komentarų: 4

Šiandien vis labiau tautiečiai kalba ne apie tai, kokių priemonių reikia imtis, kad kiekvienas iš mūsų grįžtume į geresnes sąlygas, kad tik greičiau būtų atšauktas karantinas. Atšaukti nėra sunku. O kas tada?

EVG photos (pexels.com) nuotr.

Čia norėčiau tik atkreipti dėmesį į tai, kad tie patys, kurie šaukė leiskite dirbti grožio salonams ir mes padarysime viską, kad būtų saugu, nesugebėjo NEMOKAMAI pasitikrinti dėl virusinės infekcijos, o motyvacija – „aš neturėjau kontakto“ arba „jaučiuosi gerai”. Tačiau juk tai dar ne rodiklis – virusas gali būti besimptomis, o juk dar yra ir inkubacinis periodas, negyvename mes izoliuotoje saloje.

Toli bėdos priežasčių ieškoti nereikia. Kalbant ir apie kaukių devėjimą, tiksliau, apie jų nešiojimo ypatumus, tenka pastebėti: vieno – po smakru, o kiti dėvi, kaip tik nori arba bijodami baudos užsideda tik pamatę pareigūnus. Jei nemyli kitų – bent mylėk save.

Viruso mutacijos kasdien vis arčiau Lietuvos. Sveikatos sistema bet kada gali ir vėl tapti komos būsenos ir pafilmuoti ligoninės langų gali nebebūti kam.

Aš nesu asmuo, kuriam labai jau patiktų dabartinė padėtis, tačiau man svarbu galvoti ir apie kitus. Taip, ekonomika smunka, verslai žlunga, nedarbas auga sparčiai, bet jei nenorime nepaprastosios padėties įvedimo ir visiško kracho valstybėje, turime susitelkti ir išbūti, dėvėti kaukes, laikytis socialinės distancijos, higienos, o kai bus galima ateiti skiepytis – nedelsti.

Norai norais, bet su gamtos dėsniais nepasiginčysi. Jokia valdžia neįsakys žibutėms sužydėti per žiemos speigus. Elkimės, kaip civilizuoti žmonės. Kol kasdien fiksuojami protrūkiai, nesinori, kad pultume nuo vilko ant meškos.

Šis tekstas – asmeninė autoriaus nuomonė. Rubrikoje „Mums rašo“ publikuojamos nuomonės, už kurias redakcija neatsako.

4 Comments

  1. Prūsas

    A.Z……pasigydik nuo covidpsihozės,tai matysi tiesa kitom akim,o ne tai ką parašė medikai….

    Reply
    • Faktas

      Glušas tu… nebepagydomai, geriausia tau išeitis pasikarti

  2. Artūras

    Matyt mažai informacijos turite apie testus,kurie 98% grybą pjauna.

    Reply
    • A. Z.

      Gera kalbėti, Artūrai Jums, kai jaunų artimųjų dėl covid19 nepraradot.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This