COVID-19 Klaipėdoje: per parą – 9 užsikrėtę, nė vieno mirusio ir vos pusė panaudotų vakcinų

Koronavirusas, Svarbu

Bendrieji COVID-19 rodikliai pastaruoju metu Klaipėdoje gerėja, tačiau to negalima pasakyti apie vakcinavimo tempus: iš gautų vakcinų uostamiestis, Statistikos departamento duomenimis, iki šiol panaudojo tik pusę.

Statistikos departamentas praneša, jog sekmadienį šalyje ištyrus 3010 mėginių SARS-CoV-2 liga diagnozuota 263 gyventojams. Šeštadienį šie skaičiai atitinkamai buvo 4920 ir 463, tad viruso procentas mėginiuose išlieka artimas 9-iems.

Departamentas mano, jog šalyje prasidėjo trečioji pandemijos banga: Lietuvos dviejų pandemijos rodikliai priartėjo prie spalio mėnesio, naujų paros atvejų skaičius nebemažėja, o teigiamų diagnostinių tyrimų procento dalis auga.

Iš 17 440 gautų vakcinų uostamiestis, Statistikos departamento duomenimis, iki šiol panaudojo tik 8931. Santaros klinikų nuotr.

Klaipėdoje per parą susirgo tik 9 klaipėdiečiai. Šeštadienį tokių buvo 25, penktadienį – 53 žmonės. Lyginant su praėjusios savaitės sekmadieniu susirgimų uostamiestyje sumažėjo net 27,8, visoje Lietuvoje – tik 1,7 proc.

Klaipėda pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų susirgimų skaičių pagal sergamumą tarp visų šalies savivaldybių išlieka aštuntoje vietoje: uostamiestyje šis rodiklis per parą nuo 317,5 sumažėjo iki 314.

Blogiausia padėtis išlieka Biržų (588) ir Visagino (568) savivaldybėse. Neringoje šis rodiklis ir toliau išlieka nulinis, o bendras Lietuvos siekia 242,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Naujai per parą į stacionarą dėl COVID-19 ligos šalyje paguldyti 64 pacientai.

Per praėjusią parą šalyje mirė tik 6 žmonės, Klaipėdoje aukų išvengta. Uostamiestyje mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius jau kelias dienas nesikeičia ir siekia 118, Lietuvoje – 3178.

Šiuo metu šalyje serga 8122 gyventojai, pasveikusiais laikomi 179 624. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 540 ir 11 315.

Per praėjusią parą šalyje nei pirma, nei antras vakcinos doze nepaskiepytas nė vienas žmogus. Iš viso pirma vakcinos doze paskiepyta 121 150, abiem – 67 014 gyventojų. Iš paskiepytųjų 6,37 proc. sudaro moterys, 2,04 proc. – vyrai.

Tuo metu Klaipėdoje iš viso paskiepyti 5565 gyventojai, tačiau iš 17 440 pristatytų vakcinų dozių uostamiestyje kol kas sunaudota tik 8931.

Atvyko nauja vakcinų siunta, skelbiama apie šalutinį poveikį

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pirmadienį Lietuvą pasiekė dešimtoji gamintojo „BioNTech & Pfizer“ vakcinų nuo COVID-19
siunta. Ją sudaro 28 080 vakcinos dozių, kurios dar pirmadienį bus paskirstytos vakcinacijos centrams visoje šalyje ir naudojamos vyresnių nei 80 metų gyventojų skiepijimui.

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) savo ruožtu pranešė, kad nuo vakcinacijos pradžios (nuo gruodžio 27 dienos) iki vasario 19 dienos sulaukė 802 pranešimų apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas į vakciną.

Dėl vakcinos „Comirnaty“ gauti 585 pranešimai, dėl vakcinos „COVID-19 Vaccine Moderna“ – 34 pranešimai, dėl vakcinos „COVID-19 Vaccine AstraZeneca“ – 172 pranešimai. 11-oje gautų pranešimų vakcinos pavadinimas nebuvo nurodytas.

760 pranešimai klasifikuojami kaip lengvi ar vidutinio sunkumo, 42 – kaip sunkūs. Moterys pateikė daugiau pranešimų nei vyrai – atitinkamai 730 ir 71.

Pagrindiniai nuo COVID-19 ligos paskiepytų žmonių pranešimai, kurių sulaukė VVKT, tai – skausmas injekcijos vietoje, patinimas, paraudimas dūrio vietoje, rankos skausmas, šaltkrėtis, galvos skausmas, išbėrimas ir karščiavimas. Dažniausiais šios reakcijos buvo lengvos arba vidutinio sunkumo ir praeidavo po kelių dienų.

15 Comments

  1. Sveikas

    Ir ko taip skubate skiepytis, vakcina neapsaugo nuo susirgimo, šiandien oficialiai per radiją pranešė, kad senelių globos namuose vėl susirgo visi globotiniai, nors buvo paskiepyti. Klausimas: tai kam ta chemijos dozė reikalinga?

    Reply
    • Sigitas

      Vakcinuoti asmenys irgi gali užsikrėsti, bet ligos eiga yra daug lengvesnė, nemirštama

  2. agota

    daugelis miestų jau skiepija vyresnis nei 70,o Klaipėda dar net virš 80m.nei vieno žmogaus nepaskiepijo….

    Reply
  3. Xxxx

    Nesuprantu nuo ko cia skiepija? Keista, kad zmonems dar nedaeina. Popierine ta pandemija. Tikiuos, pasodins visus, prisidedancius prie tautos genocido.

    Reply
  4. Raimonda

    Duomenų fakyrai – tiesiog statistika ???

    Reply
  5. nežinantiems

    Jei žurnalistas pasako A, gal pasakytų ir B? Ar gabumų tam nėra, ar tik eilinį kartą ieškoma sensacijos, nutylint tikrus faktus? Vln miestas nepanaudota 13950 vakcinų, Kauno m. – 14400 vakcinų. Bet ir ne tame esmė, jei nežinoma, kaip ta statistika sudaroma ir kaip ten skaičiuojama, o interpretuojama pagal savo supratimo lygi, deja… Kodėl nekyla klausimas, kodėl Klaipėdos raj. vakcinuota 3142 asm., o vakcinų gauta 1749? tai kaip čia taip????? o todėl, kad jei žurnalistai atliktų darbą iki galo viską išsiaiškindami, būtų aišku, kad ten statistikoje vakcinuoti asmenys skaičiuojami pagal deklaruotą asmens gyvenamą vietą. Tai Klaipėdos miestas vakcinuoja soc darbuotojus, medikus, švietimo darbuotojas pagal tai, kad jie dirba Klaipėdoje, o jų nemaža dalis gyvena Klaipėdos rajone, va ten jie ir priskaičiuojami, o ne Klaipėdos miestui…. Tokia metodika statistikos departamente, jei nežinote, tai ir nereikia rašyti bei dar ironiškai šypsotis.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      „Smulkmena”: Klaipėdoje vakcinų gauta ne 1749, o 17 440 🙂 Iš visų didžiųjų miestų Klaipėdoje vakcinuojama lėčiausiai.

    • Palmyrai

      Palmyra, Jūs jau ir skaityti negebate, ne tik rašyti? Klaipėdos RAJONAS 1749. Tai jei tokia specė statistikos, tai paaiškinkit visiems – kodėl ten vakcinos gauta mažiau nei suvakcinuota? Na paaiškinkie, ale jūs viską žinot ir darot „teisingas” savo išvadas.

    • Nuu

      Tai gal is praejusio karto dar turejo saldytuvuose vakcinos likuciu? Taip ir gavosi tiks kiekis.

  6. Jonas

    Jeigu nepasiskiepysit,liks daug vakcinų,tada ateis trečia banga,dar jeivu nepasiskiepysit,ateis ketvirta banga,negi tautai pasakysit ,kad veltui milijonai išmesti.

    Reply
    • Kristina

      Pritariu

  7. vakcina

    Tiesa tokia. Tik pusę vakcinų panaudojo ne tik Klaipėda,bet ir visa Lietuva.Tiesiog daugumai ji rezervuota antrai vakcinacijai. Na ,o „Atviros Klaipėdos”žurnalistai tiesiog ieško sensacijų su tokiom antraštėm.Pigu.Nemąstantys perskaito antraštę ir jau viduriuoja….

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Ne pusę panaudojo Lietuva, o beveik 90 proc. 🙂 Be to, antrai dozei „taupyti” nereikia, nes kas savaitę pristatomos naujos vakcinos… 🙂

  8. SS

    Ner ziniu is fronto, nes frontovikas kazkur dinges….matyt repetuoja su duda

    Reply
  9. Ei, valdžia

    tai sugebėjimai viduriuoti žodžiais baigėsi? Apie sugebėjimą skiepyti? Ties 18 tūkst. dozių sugebėjimas malti liežuviais baigėsi? Kiti, gerokai didesni miestai jau skiepija senjorus, o Klaipėda subinėje?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This