Viešas kreipimasis į bendruomenę ir atsakymas alfa.lt žurnalistui

Mums rašo

Aldona Ališauskienė, „Vilties“ seniūnaitijos seniūnaitė
2021-02-22

Komentarų: 30

„Vilties“ seniūnaitijos seniūnaite išrinkta esu jau ketvirtą kadenciją -rūpinuosi bendruomenės reikalais jau aštuoneri metai. Mano veikla nukreipta vietos bendruomenės aktyvinimui ir gyventojų atstovavimui vietos valdžios institucijose. Prireikus dalyvauju organizuojant gyventojų apklausas, susitikimus aptariant opius ir jiems rūpimus klausimus.

Šiame etape ypač yra aktualūs namų renovacijos, kiemų renovacijos, atliktų darbų kokybės vertinimai, namus administruojančių įmonių teikiamų paslaugų kokybės klausimai. Todėl buvo organizuojami susitikimai su savivaldybės atsakingais darbuotojais, projektų rangovais bei Seimo nariais.

Šiuo metu itin opi problema, kai daugiabučių namų gyventojai atsiduria beviltiškose situacijose sprendžiant namų problemas tiek su namus administruojančiom įmonėm, tiek su Klaipėdos miesto savivaldybe.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kai daugiabučio namo gyventojai nusprendžia keisti namo administratorių, nes yra nepatenkinti teikiamų paslaugų kokybe, nepagrįstai dideliais atliekamų darbų įkainiais už „neva“ suteiktas paslaugas ar atliktus darbus, ne pagal paskirtį panaudojant gyventojų kaupiamąsias lėšas, susiduria su jiems sunkiai sprendžiamomis problemomis, jie kreipiasi pagalbos į mane.

Alfa.lt paskelbtame Arvydo Jockaus straipsnyje „Seniūnaitė uždarbiauja prisidengdama visuomeninėmis pareigomis?” esu kaltinama, kad „išvedu ” daugiabučius iš UAB „MANO BŪSTAS” į kitą administruojančią įmonę UAB „PASLAUGOS BŪSTUI“. Ar įmanoma tokia misija, jeigu ilgus metus gyventojai, nepatenkinti teikiamų paslaugų kokybe, patys ieško būdų keisti administratorių? Aš ir kaip seniūnaitė, ir kaip bendruomenės atstovė, turiu teisę ir pareigą suteikti visiems, besikreipiantiems į mane, pilną informaciją apie kitas administruojančias namus įmones, o kurią pasirinkti – kiekvieno gyventojo valia.

Visada vyksta balsavimai raštu, kuriuos inicijuoja miesto savivaldybės atsakingi darbuotojai. Balsavimo biuleteniai sumėtomi į asmenines gyventojų pašto dėžutes, iš anksto juos informuojant skelbimų lentose.

Norėčiau paklausti straipsnio autoriaus žurnalisto Arvydo Jockaus, ar jo kompetencija leidžia viešai komentuoti ir taikyti man Baudžiamojo kodekso straipsnius? Tai jau ne tik šmeižtas, bet ir grasinimai, kurie neturi teisinio pagrindo.

Neteisėtą veiklą nagrinėja policija, prokuratūra, o ne žurnalistai. Straipsnis užsakomasis, tai aišku visiems skaičiusiems, bet nėra pateiktas nė vienas įrodymas apie mano neteisėtą veiklą.

Gaila ir apmaudu, kad UAB „MANO BŪSTAS“ randa tik tokius negarbingus kovos būdus. Visiems būtų geriau , kad patys gerintų savo atliekamų darbų kokybę ir nenutrauktų ryšio su gyventojais, kurie iš savo kišenės apmoka visas teikiamas paslaugas. Jos turi būti ne bet kokios, o kokybiškos. Ir tada nereikės šmeižti kitas administruojančias įmones.

Garbinga konkurencija – tai didžiulė nauda gyventojams, kurie perka paslaugas, kainuojančias gana nepigiai.

Šis tekstas – asmeninė autorės nuomonė. Rubrikoje „Mums rašo“ publikuojamos nuomonės, už kurias redakcija neatsako.

30 Comments

  1. Marija

    vaje, net nežinojau, kad mūsų mieste dar viena Motina Teresė atsirado……matai ji gali išspręsti gyventojų problemas su namų administratoriais…..didesnio brėdo nesu girdėjusi……
    čia matyt pensininkams prieš miegą pasaką pasekė, o jie amt ir patikėjo….

    Reply
  2. Arnas

    Suprakaitavo beklausdamas: „Tai ponia Ališauskiene – kur jūs dirbate? Taip ir neaišku iš straipsnio.”. Labai įdomu, o kur Girtas blaivas dirba? Ar tai paslaptis? Nes panašus komentarų stilius teigia viena, kad beveik visus parašė vienas ir tas pats Girtas blaivas

    Reply
    • Vitoldas

      Radau. Pažiūrėkite jo facebook. Panašu, kad dirba Rumpiškės kvartale.

  3. Girtas blaivas

    Tai ponia Ališauskiene – kur jūs dirbate? Taip ir neaišku iš straipsnio.

    Reply
  4. Arnas

    Užsidarė nuo žmonių, prisiskambinti neįmanoma, Klaipėdoje dirba prasčiausiai. Svoločiai, kitaip nepavadinti juos, kad pradėtų tvarkytis, dirbti, tai nutarė, kad kalčiausia yra seniūnaitė. Todėl toliau galės prastai dirbti ir siekti, kad būtų tęsiama vergovė pas juos, o jei norėsite išeiti pas kitą administratorių, tai kalčiausia bus seniūnaitė.

    Reply
    • Neitiketina

      Tai, kad seniunaite ilgus metus butent pati ir dirbo su tais namais. O dabar pati saukia, kad blogai dirbo?

    • Nieko panašaus

      Konkurse dalyvavo ir kiti . Nebūtinai reikia rinktis ” paslaugas ” . Tas pats š… tik kitoje rankoje ir dirba panašiai . Kad keisti reikia abejonių nėra . Gaila , kad 8 metus seniūnaujanti ponia nežino savo seniūnaičio pareigų ir įgaliojimų . Tada tikrai jai ten ne vieta . Ko gali reikalauti iš savivaldos jei nežinai ir nesilaikai savo „pareigų” ? Pasidomėkite rekvizituose atsiliepimais apie ” paslaugas būstui ” . Sprendimus priimant reikia domėtis , o ne klausytis ką kalba seniūnaitė . Kodėl ” nepatarė ” dėl kitų konkurso dalyvių ?

  5. Ramunas

    Mes esame vienas namų, kurie išėjo iš Mano Būstas. Dar neišėjo, nes neatiduoda dokumentų. Paklauskite, kodėl išeiname. Ogi todėl, kad tarifai patys didžiausi, kokybės nėra, vadybininkų nebėra, aptarnavimas bele koks. Darbai skaičiuojami už bet ką. Ar čia gera situacija? Ne mus įkalbinėjo, mes ieškojome kur išeiti. Procesas prasidėjo praįjusiais metais ir tai ne karantino metu. Ar manote, kad tai lengva procesas? Surinkti parašus, pristatuti į savivaldybę, savivaldybė skelbia balsavimą, surenka lapus, informuoja Mano Būstas apie pokyčius. ir tie neatiduoda dokumentų. Toks jausmas, kad namo šeimininkai nebe šeimininkai.

    Reply
    • Kiestis Kistutis

      Eikit pas senūnaitę, gal padės už pirmą jūsų įmoką jai 🙂

    • Ramūnui

      Visos įmonės, administruojančius daugiabučius, dirba vienu stiliumi: neteikia gyventojams jokių duomenų ir neduoda dokumentų kopijų apie atliktus darbus. Savivaliauja, kadangi nėra jokios kontrolės iš savivaldybės pusės. O jeigu ir atlieka kokį neeilinį patikrinimą pagal gyventojų skundą, jis būna neobjektyvus ir tik administratorių naudai. Butų ir energetikos specialistai tarnauja daugiabučių administratoriams, o ne žmogui. Eilinis žmogelis – niekinis. Savivaldybės institucija, kuri privalo kontroliuoti ir prižiūrėti daugiabučių administravimą, yra visiškai neveikli ar neįgali. O šitas savivaldybės neveiklumas ir suteikia administratoriams savivaliauti, tiesiog mulkinti gyventojus. Ir kas gali paneigti ,kad tarp savivaldybės institucijos ir administratorių nėra naudingo susitarimo??? Neskubėkite džiaugtis!

  6. O kiek streso senukams butų savininkams ..

    Po ponios seniūnaitės apsilankymo pas mano tėvus, kitą dieną kalbėjau su jais . Jau tada supratau , kad ” pasirinkimas ” turi bjaurų skonį … Žinodama apie 85 tėvų lydinčias ligas , kurios dėl streso gali turėti ypatingai prastą pabaigą , nieko nesakiau kas įvyko . Bet kada paskaičiau VE straipsnį apie prielaidas , kurios galėjo įtakoti seniūnaitę , tada jau …..Paskambinau į savivaldybę patarėjui Gaižučiui , o mamai sveikatoje nuo žinios , sukilo viskas kas galėjo pradedant spaudimu , cukrumi ….Iki šiol negali atsigauti ….Kas dėl akmens …Be abejonės visi suklystame .Netyčinės klaidos galimybe suabejojau po straipsnio VE , nes kaip supratau ” klydo ” eidama per du namus . Kur dirba nežinau , bet jei tiesa ką rašė , tada …..O dar kokie ponių atsakymai žurnalistui …. Taip menkiname mūsų valstybę , pasitikėjimą jos atstovais , bendruomenių atstovais ir dar stebimės jei seni žmonės bijo ką nors keisti , nors administratorių ? Atvirai pasibaisėjau , nes panašu vėl ” apgavo ” ?

    Reply
  7. Nesvarbu

    Juk ši seniunaite pati dirbo Mano būste ir nenustebsiu, jei ją atleis iš Paslaugos būsto, irgi pradės šmeižti….

    Reply
  8. Klausimas p. Aldonai

    Tai ponia Aldona. Atsakykite mums. Ar Jūs dirbate UAB Paslaugos būstui?

    Reply
  9. Savivalda

    Seniūnaitė matosi nelabai supranta seniūnaičio pareigų viskas vietos savivaldos įstatyme parašyta, namo administratorius yra namo gyventojų reikalas ne seniūnaičių

    Reply
  10. Vido

    Meskit į mane akmenį tas, katras be nuodemės :))
    Be abejo neteisinčiau tokių p. Aldonos veiksmų siekiant asmeninės naudos, bet kuomet savivaldos ir valstybiniu mastu panašūs dalykai vyksta, nėra ko stebėtis.
    O šiaip jei seniūnaitė atstovauja Paslaugas būstui ar ką ten, tai išsyk turi palikti paskirtas pareigas. Išsyk!!1

    Reply
  11. .....

    Aš manyčiau , ponia sąmoningai naudojosi savo visuomeninėmis pareigomis , kad įgauti gyventojų didesnį pasitikėjimą . Suprasčiau , jei būtų ėjusi per namus ir sakiusi , labas aš Aldona , atstovauju tuos ar tuos administratorius ir noriu pasiūlyti savo paslaugas ar papasakoti kuo mes geresni nei buvę administratoriai . Manau daugelis būtų net nekalbėję … O dabar . … Sakyčiau situacija daugiau nei skandalinga ir ypač seniūnaičiams , jų pareigoms . Aš jau niekada nepatikėsiu jokio seniūnaičio ” gerais ” norais jei jie turi asmeninį prieskonį . Netikiu ir Jumis ponia seniūnaite Aldona .

    Reply
  12. ......

    Kuo skiriasi sukčiai kurie apgaudinėja patiklius senukus nuo tokių ” seniūnaičių ” aš jau nebežinau . Gyventojai lygiai taip pat atiduoda savo pinigus ir nemažus už renovacijas , už ” paslaugas ” ir dar pastoviai kas mėnesį !!!!

    Reply
  13. .....

    Mano senučiukai tėvai , kuriems arti 85 m tikrai nesikreipė į ponią . Jie jos net nepažinojo kol ji nepaskambino į duris ir neprisistatė seniūnaite Aldona !!!! Žmonės seni , jie patiklūs ir įsileido į butą , o tada ponia ėmė ” pasakoti ” kokie paslaugūs būtų tie administratoriai iš būsto . Kadangi mes su tėvais jau buvome aptarę kokį norėtų pasirinkti administratorių , bet dėl senatvės neprisiminė kaip tiksliai vadinasi ir su seniūnaitės ” pagalba pasirinko ” visai kitą – paslaugas ….Tai padoru ? Mano galva tik asmeninis interesas , o ne noras ” padėti ” galėjo ,net karantino metu, lankyti tik tą bendruomenės dalį – namus , kurie keičia administratorių . Dar laukia renovacija . Pasibaisėjau kokias ” pareigas ” vykdo miesto seniūnaičiai .

    Reply
  14. Jonas

    Mano būstas yra velnio kontora. Sėkmės seniūnaitei

    Reply
    • Jonui

      O kuo skiriasi paslaugos būstui nuo mano būsto ? Gėda seniūnaitei kuri nežino savo pareigų . Atsistatydinti, tokie asmenys neturi atstovauti viešo BENDRUOMENĖS intereso . O ir seniūnaičiai savo sueigoje turėtų pareikšti nuomonę dėl tokio skandalingo įvykio . Panašu sumaišė privačius interesus .

  15. Slava

    Košmar. Što delajūt liūdi vablagu denek. Matj y oca by prodaly. Gėda takoj moterei.

    Reply
    • JULIJA

      JEI VISISKAI NEGEDA . JI SENYVA MOTERI METUS SKUNDAIS APIPYLUS.POLICIJA VAZIAVO,IS MERIJOS VAIKSCIOJO,MAT SENOLE LAZDELEMIS I GRINDIS BILDA,SIKARNA REMONTA NAKTIMIS DAROSI… SI PONIA ZINO IS KUR PINIGA PADARYTI IR KAIP ZMONEMS LIGA IVARYTI.

  16. Kotryna

    O geras, ji pas mus irgi lankėsi. Siūlė Paslaugos būstui rinktis.

    Reply
  17. Dievas

    Kas čia neaiškaus – moterėlė dirba privačiai firmai ir šaibas gauna. Viskas kriščioniška!

    Reply
  18. Gediminas

    Čia Stt turėtų pasidomėti ką tokia seniūnaitė veikia. Už mūsų pinigus privačią įmonę atstovauja. Žiauru.

    Reply
    • Gediminui

      Kad ta seniūnaitė pati ir dirba „Paslaugų būste”. Tiek Rimaitė, tiek ta seniūnaitė mulkina gyventojus.

  19. Ir man nemaloniausia , kad

    ponia seniūnaitė jaučiasi teisi ir dar kitus moralizuoja …Vietoje to , kad pagalvotų ką padarė ….Kaip galima seniūnaičiu pasitikėti kuris nevykdo vyriausybės nurodymų dėl karantino ? Daugelis dirba nuotoliniu , kontaktų jokių net su artimiausiais , o seniūnaitė ” rūpinasi lankydama ” namų gyventojus , kurie renkasi administratorių ? Seniūnaitė nežino savo pareigų ? Na nežinau , jei ji pati nepaliks šių pareigų ….Ką toks ” atsakingas ” seniūnaitis gali reikalauti ar atstovauti kitus …Ne , aš nepasitikiu …Aš bendruomenė .

    Reply
  20. Kęstutis

    Aiškiai atstovauja įmonę ir dar kokį atkatą tikriausia gauna. O suka uodegą, tarsi šventuolė. Fui kaip neskanu.

    Reply
  21. Ar tikrai ?

    Gyventojai kreipėsi ? Kaip telefonu ? Gal ? Tik kam tada eiti per butus KARANTINO metu ? Labai nepadoru ir neatsakinga kaip seniūnaičiui . Deja netikiu nei vienu žodžiu ir turiu argumentų . Seniūnaitis rūpinasi visuomeniniu bendruomenės interesu , o ne privačių butų savininkų administratoriaus pasirinkimu . Jei gyventojai sugebėjo apsispręsti , kad nori keisti administratorių , manau sugebėtų PATYS ir pasirinkti . O ką Jūs žinote apie kitus administratorius ? Ir kuris būtų geriau gyventojams ? Drįstate rekomenduoti be jokio asmeninio intereso ? 🙂 Mano galva , Jūs kaip seniūnaitė , jau negalėtumėte toliau dirbti , nes pasitikėjimo JOKIO . Pažeistas karantino draudimas , jūs nesilaikėte vyriausybės nurodymų !!! Pagyvenę žmonės , neturi galimybės kontaktuoti su šeimos gydytoju , o jūs drįstate juos ” lankyti ” ? Aš saugau savo tėvus , o ką darote Jūs , svetimas žmogus – seniūnaitis ? Jei mano tėvai susirgs ar ne duok Dieve …. prisiimsite atsakomybę ?

    Reply
  22. Rumpiškė

    Kažkokie pezalai. Skaičiai straipsnį, bet jūs pati atsisakėte kalbėti, o tai suponuoja mintį, kad turite, ką slėpti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Mano BŪSTAS“ fiksuoja kokybinius lūžio metus

Per vienerius metus ženkliai išaugęs klientų pasitenkinimas ir žymiai geresnė teikiamų paslaugų kokybė – tokius klientų įvertinimus teigia fiksuojanti Klaipėdoje ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Miestas

Avarijų daugiabučių nuotekų tinkluose - perpus mažiau

Daugiabučius administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, kad pasitelkusi inovatyvius sprendimus ir atlikusi išsamią analizę rado efektyvų būdą, padedantį apsaugoti gyventojus ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Verslas

Susisiekti su „Mano BŪSTU“ galima greičiau nei bet kada anksčiau

Daugiabučius administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, jog fiksuoja naujus paslaugų kokybės rekordus. Bendrovės Klientų patirčių centras trečiąjį šių metų ketvirtį ...
2023-11-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This