COVID-19: situacija Klaipėdoje toliau gerėja, šalyje – atvejų augimas

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, antradienį šalyje ištyrus 7802 mėginius nustatytas 631 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis – viruso procentas mėginiuose pakilo iki 8.

Klaipėdoje per parą susirgo 49 žmonės, pirmadienį tokią diagnozę išgirdo 20 klaipėdiečių. Lyginant su praėjusiu antradieniu naujų susirgimų uostamiestyje sumažėjo 10,5 proc., o visoje Lietuvoje išaugo 12,4 proc.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šalyje nustatyta 11 naujų britiškosios koronaviruso atmainos atvejų. 6 ėminiai su britiškąja koronaviruso atmaina buvo iš Vilkaviškio, 4 – iš Kauno, vienas – iš Marijampolės. Iš viso šiuo metu šalyje jau yra žinomų 12 atvejų, kai žmonės užsikrėtė britiškąja viruso atmaina. Pirmasis pacientas jau yra pasveikęs.

Klaipėda pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų susirgimų skaičių pagal sergamumą tarp visų šalies savivaldybių nukrito į devintą vietą – uostamiestyje šis rodiklis per parą padidėjo nuo 311 iki 312,7. Blogiausia padėtis – Biržų (547) ir Švenčionių (511) savivaldybėse. Neringoje šis rodiklis ir toliau išlieka nulinis, o bendras Lietuvos siekia 247 atvejus 100 tūkst. gyventojų – jis per parą padidėjo nuo 242,8

Per parą šalyje registruota 11 viruso aukų – jų skaičius išaugo iki 3200. Klaipėdoje netekčių išvengta – čia iki šiol virusas nusinešė 120 gyvybių.

Uostamiestyje šiuo metu serga 498, išgijusiais laikomi 11 422 gyventojai (per parą pasveiko 40). Šalyje šie skaičiai atitinkami yra 7592 ir 181 230.

Per praėjusią parą pirma skiepo doze vakcinuoti 7054 gyventojai, antra – 1105. Iš viso pirma vakcinos doze paskiepyti 132 888, abiem – 69 845 gyventojai.

Klaipėdoje per parą pirma doze paskiepyti 208 gyventojai, antra – 176. Uostamiestis iš 19 940 pristatytų vakcinų iki šiol sunaudojo 9 739.

Beje, Klaipėdos rajono savivaldybės skiepijimo statistika rodo, kad nemaža dalis uostamiesčio pedagogų, medikų ir kitų į prioritetines vakcinavimo grupes patekusių darbuotojų gyvena šioje savivaldybėje – nors jie skiepijami uostamiestyje, tačiau papildo rajono statistiką, kuri vedama pagal žmogaus registracijos vietą. Rajone gautos 2 343 vakcinos dozės, o oficialiai jau sunaudota 3 415.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad trečiadienį į Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlį trečiadienį pristatyta ketvirtoji farmacijos kompanijos „Moderna“ vakcinų nuo koronaviruso siunta. Tai iki šiol didžiausia į Lietuvą pristatyta šio gamintojo vakcinų partija – ją sudaro 12 tūkst. vakcinos dozių. Nauja siunta ketvirtadienį bus paskirstyta vakcinacijos centrams, kur šiuo metu skiepijami švietimo darbuotojai, vyresni nei 80 metų asmenys ir kitos prioritetinės grupės.

1 Comment

  1. Paskutinė kadencija

    Kodėl tik taip skiepijama, Neniški? Gal padidinkit apsukas? Kiek galima raportuoti apie pasirengimą, kurio nėra? Kodėl nėra skiepijimo vietos šiaurinėje miesto dalyje? Judam vadžiagyviai, judam!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This