Karantinas pratęstas iki balandžio, bet lauke kaukės nebereikalingos

Politika, Svarbu

Trečiadienį Vyriausybė karantiną nusprendė pratęsti dar vienam mėnesiui – iki pat balandžio, tačiau daugelio ankstesnių ribojimų, išskyrus vieno, neatšaukė.

Jau nuo rytojaus, ketvirtadienio, lauke nebebus privalu dėvėti veidą dengiančių kaukių – toks reikalavimas išlieka tik patalpose arba tada, jei atvirose erdvėse tarp žmonių nesilaikoma saugaus 2 metrų atstumo.

Lauke kaukių nuo ketvirtadienio dėvėti nebereikės. Palmiros Mart nuotr.

Be to, iš dalies palengvintos judėjimo tarp žiedinių savivaldybių sąlygos. Pats judėjimo karantino režimas pratęstas iki kovo 15 d., tačiau leista laisvai judėti tarp 6 žiedinių savivaldybių, į kurias patenka ir Klaipėdos miesto ir bei rajono savivaldybės. Kitaip tariant, klaipėdiečiai jau galės vykti ant Olando kepurės, nebijodami būti už tai nubausti.

Visgi nei prekybos taisyklės, nei anksčiau skelbtas galimas muziejų, galerijų ir kitų kultūros įstaigų atvėrimas nepasikeitė: lankytojams liko užvertos ne tik jų, bet ir sporto klubų durys, taip pat neleista dirbti ne maisto parduotuvėms, neturinčioms atskiro įėjimo iš lauko, bei nepalengvinta turgaus prekeivių, prekiaujančių paviljonuose ar kioskuose ne maisto prekėmis, dalia.

Rezultatų nedavė ir kavinių darbuotojų protestai – maitinimo įstaigos, Ministrų kabineto sprendimu, irgi kol kas lieka lankytojams užvertomis durimis. Jokių pokyčių nenumatyta ir švietimo įstaigų darbe.

Vyriausybės posėdyje klausimą pristatęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys atšaukti šių ir kitų šiuo metu galiojančių karantino ribojimų ar jų švelninimo nesiūlė. Jo teigimu, per savaitę registruojamų susirgimo COVID-19 liga atvejų skaičius didėja, o šią savaitę išaugo ir į ligonines patenkančių žmonių srautai.

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, „gaila, kad negalime eiti pagal savo planą pirmyn, bet akivaizdu, kad šiandien tik tiek tų sprendimų ir tegalim priimti”.

Premjerės teigimu, po savaitės karantino ribojimus vėl ketinama peržiūrėti.

1 Comment

  1. Nesvarbu

    Norisi verkti. Kiek užsienio ekspertai – žymūs virusologai , epidemiologai, aerozolių fizikai ir kiti jau praeitą pavasarį ATLIKĘ TYRIMUS sakė, kad KAUKĖS LAUKE NEREIKALINGOS. Nes apsikrėsti lauke – tikimybė beveik nulinė. Bet mūsų bukiai valdžioje ir visuomenėje to negirdėjo. Arba totaliai nemoka užsienio kalbų, nesiklauso tikrų ekspertų užsienyje, girdi tik savo ” ekspertes” skautes etc. Arba mūsų moteriškėms valdžioje tiesiog patiko kankinti žmones? O policijai juos gaudyti, bausti?Aš tų be reikalo nubaustųjų vietoje susigražinčiau baudas per teismą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This