Kultūrinis šokas: Klaipėdos dramos teatro festivalis paliekamas be finansavimo

Svarbu, Temos

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui pirmadienį savo parašu patvirtinus Kultūros ir meno tarybos bei ekspertų verdiktą dėl kultūros ir meno sričių ir programų projektų dalinio finansavimo 2021-2023 metams, iškart kilo kai kurių kultūros sektoriaus atstovų pasipiktinimas. Į miesto politikus anoniminiu laišku kreipęsi žmonės teigia nesuprantantys, kaip už borto galėjo likti Klaipėdos dramos teatro organizuojamas tarptautinis teatro festivalis „TheATRIUM“.

Šio teatro vadovas Tomas Juočys neslepia nusivylimo tokiu sprendimu, tačiau kartu tvirtai sako, jog festivalis vis tiek įvyks, kaip kad įvyko ir pirmą kartą, kai beveik niekas netikėjo jo reikalingumu ir perspektyva.

Kultūros ir meno tarybos pirmininkas Jonas Genys patikino, jog jos nariams buvo nuostabos dėl tokio žemo ekspertinio šio festivalio vertinimo. Tačiau, anot jo, taryba vadovaujasi anoniminiais išliekančių ekspertų vertinimu, tad kylant tokioms abejonėms vienintelė išeitis lieka tik keisti finansavimo tvarką.

Nuotraukoje – 2019-aisiais festivlaio metu rodyto spektaklio „Haddangse Theatre” spektaklio „Anuomet” (Pietų Korėja) akimirka. 

Už borto – tik du

Atitinkamas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas dėl trimečio finansavimo buvo pasirašytas pirmadienio rytą, tačiau savivaldybės interneto svetainėje atsirado tik antradienio rytą. Nepaisant to, jau pirmadienio vakarą visiems miesto Tarybos nariams ir kelių žiniasklaidos priemonių atstovams buvo išsiųstas viešas kultūrininkų kreipimasis, kurį pasirašė „didžiulė Klaipėdos miesto kultūrininkų bendruomenė”.

Minėtuoju įsakymu paskirstant finansavimą 2021-2023 metų laikotarpiui už borto liko tik dvi paraiškos – Klaipėdos dramos teatro prašymas skirti finansavimą tarptautiniam teatro festivaliui „TheATRIUM“ ir VšĮ „Lietuviškos šventės“ prašymas finansuoti projektą „Meno kolona”. Teatrui ekspertai skyrė 54 balus, „Lietuviškoms šventėms” – 24. 

Paskutinis teatrinio meno sklaidos srityje gavęs finansavimą „Taško“ teatras savo projektui iš ekspertų sulaukė 68 balų. 

„Darosi baisu ir nesuvokiama, kas vyksta mūsų mieste su finansavimu kultūrai. Kultūros atstovai yra šokiruoti dėl Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros ir meno programų finansavimo ir jų ekspertų vertinimo. Kyla įvairių klausimų, ar šioje taryboje sėdintys pinigus skirsto tik savo bičiuliams ar interesantams? Darosi isteriškai juokinga, kad Klaipėdos dramos teatras festivaliui The TheATRIUM gavo 0 eurų finansavimą, o pavyzdžiui BLON Animacijos ir videožaidimų festivalis 40 000€. Per visą karantiną jaunuoliai tupėjo įlindę į video žaidimus, o mes dar skiriame 40 000€ video žaidimų festivaliui. Kur elementarus suvokimas!? Mados savaitė Klaipėdoje/Fashion week Klaipėda, kuri garsina visą regioną, gauna 10 000€, o Klaipėdos džiazo orkestras, grojantis kelis koncertus per metus, 25 000€. Tikime, kad gyvendami mūsų mieste patys žinote ir suprantate, kas labiausiai garsina mūsų miestą – ar tarptautiniai festivaliai, ar lėlių teatras?? Vertinime nėra jokio adekvatumo, nes kai kurie ekspertai (be abejo, išskyrus gerbiamą profesūrą ir nusipelniusius narius) yra abejotinos reputacijos. Vienas negražinęs pinigų žmonėms už neįvykusius koncertus, kitas iš savivaldybės viešosios įstaigos maitinęs puse savo giminės ir laukiantis iš VTEK audito vertinimo ir kažkokia Žvejų rūmų koncertų organizatorė. Tai kieno bendražygiai ekspertų taryboje dosnūs?? Su visa pagarba visiems Klaipėdos teatrams, bet jums visiems iki Klaipėdos dramos teatro lygio augti ir augti. Kaip ir Madų savaitė, kuri mūsų mieste jau daug metų vieninteliai daro tokį renginį.

Suprantame, kad biudžetas pandeminis, bet kokiais gi pasauliniais talentais ir laimėjimais pasižymi laimėtojai? O nuolat gaunantys finansavimą ir išlaikomi mūsų visų Žvejų rūmai su begale chorų, ir neaiškių profesinių gebėjimų „būrelių”, kuo jie garsina Klaipėdą? O festivaliai „Parbėg laivelis”, „Šermukšnis”, „Muzikos pavasaris” ir vėl gaus be jokio konkurso finansavimą tiesiai iš biudžeto ar kažkaip kitaip? Ir, žinoma, be paraiškų vertinimo, be finansinių ataskaitų.

The tall Ships Race, didžiųjų burlaivių regata šiemet kainavo 700 000€. Už 3 dienas. Nors pandemijos metu žmonės net negalės nueiti į laivų vidų. Įdomu, kodėl gi Klaipėdos dramos teatras gavo 0€. Mes prašome inicijuoti naujos ekspertų tarybos sudarymą ir paraiškų naujo įvertinimo. Kas gali paneigti, kad Klaipėdos dramos teatras, visų teatrų motina, garsina mūsų miestą kaip vienintelis tokio lygio teatras, kuris rengia būtent TEATRO, (o ne operos ir simfoninės muzikos festivalį) kaip TheATRIUM ir Lietuvos teatrų vitrina. Ar vertintojai supranta, kad šis festivalis garsina Klaipėdą visame pasaulyje?! Ar yra suvokimas, kad tai elementari nepagarba didžiulei ir garbingai Dramos teatro meno bendruomenei!? Primename, kad 2020 metais abu teatrai – Klaipėdos muzikinis ir Klaipėdos dramos teatras gavo po 30 tūkstančių eurų finansavimo, o šiemet Klaipėdos muzikinis teatras (su praktiškai visuose spektakliuose SAMDOMAIS vokalistais) gavo 30 tūkstančių Klaipėdos festivaliui, Klaipėdos dramos teatras su savo ištikima klaipėdietiška trupe gavo špygą. Teisingiau, negavo net špygos. 0 eurų. Atleiskite, bet norisi pareikšti, kad miestui turi būti gėda už tokius sprendimus! Gerbiami miesto tarybos nariai, miesto tarybos kultūros ir meno tarybos vertinimas yra skandalas. Tai yra ne tik Klaipėdos, o visos Lietuvos kultūros gėda! Kol nevėlu, Jūs galite pakeisti šiuos gėdingus sprendimus!

Prašome persvarstyti kultūros ir meno tarybos sudėtį ir iš naujo svarstyti paraiškas. Akcentuojame, kad taryboje yra visų meno sričių atstovai, išskyrus kompetetingą dramos teatro meno ekspertą. Galime surinkti ir pateikti mūsų visų parašus”, – rašoma pirmadienio vakarą išsiųstame laiške. 

Beje, nuolat viešumoje linksniuojamam uostamiesčio mero sutuoktinės vadovaujamos įstaigos organizuojamam Klaipėdos pilies džiazo festivaliui nuspręsta skirti 40 000 eurų. 

Anksčiau gaudavo

Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė patvirtino, kad pirmadienį iš tiesų buvo pasirašytas atitinkamas įsakymas. 

Pasak jos, Klaipėdos dramos teatras minėtajam festivaliui dalinį finansavimą gaudavo pagal kultūros sričių finansavimą, o šį kartą jau teikė paraišką tęstiniam programų projektų daliniam finansavimui ir ekspertų valia liko už borto. 

2019 m. šiam festivaliui rengti buvo skirta 17 000 eurų, 2018 m. – 25 763 eurai. 

„Kiekvienais metais yra tas skaudumas. Puikiai suprantu tuos žmonės, kurie negauna finansavimo”, – sakė tarnautoja. 

Pasak E. Deltuvaitės, ekspertinį vertinimą viešinti savivaldybei būtų neetiška, bet galbūt pats Dramos teatras tai padarys jį gavęs. 

Skyriaus vedėjos teigimu, šiemet paraiškas vertino tie patys ekspertai kaip ir pernai, tačiau tai nereiškia, kad tie patys žmonės vertino ir tą pačią sritį ar programą. Šių ekspertų kadencija jau baigėsi, tai buvo paskutinis jų atliktas vertinimas. 

Anot E. Deltuvaitės, tikimasi, kad trečiadienį-ketvirtadienį jau bus pasirašytas ir įsakymas dėl kultūros sričių finansavimo, nes jo projektas jau paruoštas, liko tik sulaukti reikiamų vizų.

Lyg skuduru per veidą

Klaipėdos dramos teatro direktorius Tomas Juočys sakė, jog ši situacija jam priminė festivalio ištakas prieš penkerius metus. 

„Jeigu Klaipėda nenori tokių renginių, kad teatro turgus būtų kuriamas čia, tai mes nieko prieš. Bet teatras nori ir mes darysime – ar su savivaldybe, ar be, čia jau nebe taip svarbu”,  – sakė T. Juočys. Algirdo Kubaičio nuotr.

„Kai mes tada apskritai negavome jokio finansavimo kolektyvui sakiau – pakentėkit, darykim, ir pamatysit, kai praeis penkeri metai niekam nekils klausimų, ar reikia šį festivalį finansuoti, ar ne. Tai va, praėjo penkeri metai… Aš visada stengiuosi neieškoti kokių nors tyčinių veiksmų, bet dabar, tiesą sakant, tiesiog nesuprantu, kur ta pozicija mūsų Kultūros tarybos, ką ji galvoja. Pasakytų aiškiai, kad nereikia tų festivalių, jų yra per daug ar teatras neįdomus. Turėtų būti aiški pozicija. O dabar bus toks valdininko bendravimas, kurio labai nekenčiu. Parašysime raštą, turi 20 dienų atsakymui, atrašys bendromis frazėmis, kad kitais metais bandykite, patobulinkite savo anketą. Gaila kolektyvo, visi daug deda pastangų ir vis gauna tai vieną, tai kitą šlapią skudurą. Ir ima atrodyti, ar tikrai reikia to festivalio, teatro, bet žmonės juk eina. Sunku man vertinti, kodėl taip nutiko. Gal čia dėl to, kad čia trimetis finansavimas ir papildomas žaidėjas taptų našta. Viską būtų galima suprasti, bet reikėtų tada pasakyti – nerašykit į trimetį finansavimą”, – kalbėjo T. Juočys.

Pasak jo, iki šiol teatras prašydavo finansavimo festivaliui kasmet per kultūros sritis, nes taisyklėse numatyta, kad trimečio finansavimo gali tikėtis tik renginiai, vykę bent trejus metus. 

Anot direktoriaus, konkreti prašoma suma trimečiam finansavimui nėra nurodoma, ji skiriama pagal ekspertų vertinimus.  

Tomas Juočys neslėpė, kad šie metai teatrui labai sunkūs – apskritai galvojama, kaip išgyventi, susimažinti kūrybinius planus. 

„Paprašėme ekspertų išvadų, šiandien turėtume jas gauti, bus įdomu paskaityti. Man keista, kodėl yra samdomi ekspertai neklaipėdiečiai, kurie, ko gero, nėra buvę nė viename iš vertinamų renginių. Ar tikrai mes toks miestas visko bijantis, ar čia atsakomybės kratymasis? Man tai paslaptis. Man lygiai taip pat būtų keista, jei aš sutikčiau ekspertuoti Vilniaus renginius, kurių nesu matęs. Reikėtų ekspertams pagalvoti apie savo sąžiningumą. Nenoriu tikėti, kad čia viskas dėl pinigų, gal labiau įtakos noras”, – kalbėjo teatro vadovas. 

Kartu jis patikino, kad festivalis vis tiek vyks ir bus „pats geriausias”.

„Ne pinigai kokybę lemia. Mes visada su 100 000 padarydavom tą festivalį, padarysime ir dabar. 2019 metais vienas graikas buvo pas mus atvažiavęs, pats pagrindinis jų teatro kritikas, ir atėjęs pas mane padėkojo visam kolektyvui, kad sudalyvavo geriausiame per paskutinį dešimtmetį Lietuvos teatro showcase. Jeigu Klaipėda nenori tokių renginių, kad teatro turgus būtų kuriamas čia, tai mes nieko prieš. Bet teatras nori ir mes darysime – ar su savivaldybe, ar be, čia jau nebe taip svarbu”,  – sakė T. Juočys. 

Diskusijos buvo, bet…

Kultūros ir meno tarybai vadovaujantis Jonas Genys sakė, jog toks festivalio „TheATRIUM“ vertinimas jos narius buvo nustebinęs ir vyko daug diskusijų. Tačiau visgi buvo nuspręsta vadovautis ekspertiniu vertimu, nes taryba esą gali vertimą keisti tik išskirtiniais atvejais. 

Tarybos nuostatose rašoma, kad ji teikia motyvuotus siūlymus Savivaldybės administracijos direktoriui dėl kultūros bei meno projektų dalinio finansavimo, taip pat ir dėl projektus įvertinusių ekspertų grupių konsoliduotų rekomendacijų.

Finansavimo tvarkoje numatyta, kad išklausius ekspertų išvadas taryba gali ir rekomenduoti Savivaldybės administracijos direktoriui nepritarti ekspertų vertinimų išvadoms bei argumentuotu siūlymu (jeigu kyla pagrįstų įtarimų, kad ekspertai pažeidė nešališkumo deklaraciją ir (arba) konfidencialumo pasižadėjimą, ir (arba) jeigu ekspertų išvada yra nemotyvuota) rekomenduoti teikti paraišką vertinti kitiems tos srities ar programos paraiškų nevertinusiems, ekspertams pervertinti.

„Poreikis visom programos buvo apie du milijonai, ekspertai, berods, siūlė pusantro milijono, o mes turėjome tik milijoną. Bet kuriuo atveju paraiškų kiekiai yra tokie dideli, kad kažkas vis tiek liks nepatenkintas. Kad nebūtume subjektyviai kaltinami kažkuo, remiamės ekspertų nuomone, neformuojame jokių didžiulių pakeitimų. Jei pakeiti vieną projektą kitu, bet kuriuo atveju iššauki tam tikrą opoziciją, kodėl taip padarėte. Ekspertai bet kuriuo atveju yra profesionalai. O mums, tarybai, nieko kito nelieka kaip jais remtis arba tada reikia grįžti į situaciją, kuri buvusi prieš kokius dešimt metų, kai patys tarybos nariai skaitydavo visas paraiškas ir patys viduje formuodavo tą eilę, kas ir kiek gali būti finansuojami. Bet tada buvo ne tokios apimtys. O bendruomenė gali inicijuoti ir naujos tarybos sudarymą, jei yra pagrindo, jokios problemos aš čia nematau”, – kalbėjo Jonas Genys. 

Kai nori – suranda būdų finansuoti

Beje, paskelbtame vasarį vykusio šios tarybos posėdžio, kuriame buvo svarstomas vienkartinio sričių projektų finansavimo klausimas, protokole matyti, kad ji kartais aktyviai ieškojo galimybių finansuoti projektus, liekančius „už brūkšnio”. 

„A. Cesiulis (už kultūros sritį atsakingas vicemeras – M. V.) atkreipė dėmesį, kad 2021 m. Klaipėdoje vyks totorių kongresas, o Klaipėdos totorių bendrijos „Nur“ projektas „Europinė totorių šventė „Sabantuj“, skirtas šiai šventei, lieka pirmas „už brūkšnio“, be finansavimo. Taip pat Seimas 2021 m. paskelbė totorių metais. Galbūt Klaipėdos totorių bendrija „Nur“ gaus finansavimą iš kitų šaltinių, bet priimanti savivaldybė visai neskyrė finansavimo. E. Deltuvaitė atkreipė dėmesį, kad Tautinių kultūrų centras planuoja dalį lėšų šiam renginiui. J. Genys pritarė A. Cesiuliui, kad tai miesto įvaizdžio ir Klaipėdos prestižo klausimas, todėl pasiūlė pamažinant skirtas sumas ekspertų finansuotiems projektams, surasti galimybę finansuoti pirmą „už brūkšnio“ likusį Klaipėdos totorių bendrijos „Nur“ projektą. D. Kšanienė pritarė, kad Klaipėdos totorių bendrijos „Nur“ projektui būtinai reikia skirti finansavimą. <…> D. Kšanienė pasiūlė sumažinti finansavimą „Mėlynajai vakarienei“. A. Cesiulis pasiūlė nuo visų projektų, gavusių finansavimą, „nuimti“ po truputį”, – rašoma protokole. 

Galiausiai taryba nutarė, kad nuo ekspertų siūlomų finansuoti 13 projektų (kuriems skirta daugiau nei 2000 Eur finansavimas) minusuoti 10% ir taip susidariusia suma finansuoti Klaipėdos totorių bendrijos „Nur“ projektą „Europinė totorių šventė „Sabantuj“  skiriant 5370 Eur.

Panašiai buvo pasielgta ir dėl „Vizualiųjų menų ir dizaino“ projektų.

„N. Poškutė-Jukumienė pasiūlė į finansuotinų sąrašą papildomai įtraukti bent dar vieną, pirmą „po brūkšnio“ likusį „Kūrėjų sąjungos“ projektą „Dangė Dubline, o Džoisas Dangėje“. N. Poškutė-Jukumienė atkreipė dėmesį ir į 6 projektą likusį „po brūkšnio“: Projektas LT „Kūrėjų simpoziumas Beach Art“, kuris, nors ir turi trūkumų, kuriuos įvardina ekspertai, bet tai galėtų būti įdomus projektas, kuris plėtotųsi, nes projektai tokiose erdvėse kaip paplūdimys, neišnaudojami ir mažai vykdomi. D. Kšanienė pritarė prieš tai kalbėjusiai ir ypač apgailestavo, kad ekspertai neskyrė finansavimo projektui „Kūrėjų simpoziumas Beach Art“, – rašoma protokole. 

Po tokių diskusijų taryba nutarė finansuoti ne keturis, o šešis projektus, paskutiniems dviem skiriant minimalų finansavimą po 2000 Eur ir dėl to ekspertų siūlytiems finansuoti projektams sumažinant numatytas lėšas apie 20 %.

„Jūrinės kultūros ir edukacijos“ srityje 4170 Eur finansavimas tarybos valia atsirado Klaipėdos universiteto projektui „Nuo jungos iki kapitono“, nes buvo nuspręsta dešimtadaliu mažinti lėšas kitiems šešiems projektams. 

INFORMACIJA

Finansavimas skirtas:

22 Comments

  1. Marijus

    Dūdoriui paiodegin hintariuks bučiuoja. O ir visa tą komisija iš to pačio molio, oi, norėjau parašyti – š….o nudrėbta. Korupcionierių šutvė… Užtenka pasiveizėt į jų „kuklius” namukus, pasistatytus iš „algos”…. ???

    Reply
  2. Nieko naujo

    Šeiko tai aferiste dvigubai ir už teatrą ir už Žuvies akį. Žiūrovų 0, kokybės 0. Taip ir gyvenm, remim visokius netikėlius. Jazz festivalis, Jazz orkestras.

    Reply
  3. Kuklumo, gyvenat puikiai

    O Klaipėdos dramos teatro žmonėms nereikėtų taip dejuoti. Dirbate pačiame prabangiausiame Vakarų Lietuvos rūme, turite virš šimto etatų išlaikomą armiją, Jus išlaiko Kultūros ministerija. Vaidinate mažai. Švedijoje tokio dydžio teatre yra išlaikomi 32 žmonės, pas Jus – keturgubai. Vaidinate mažai, galite ir pagastroliuoti, bet kad repertuaras, nekalbu apie visus spektaklius, mažai lankomas. Persigirt nepatarčiau, nesate dar žinomi, tai bent kiek kukliau…

    Reply
  4. kultūrininkas

    ačiū konservatoriai, ačiū kongui artėja rinkimai, stebime ir matome, kad jūsų veikla akivaizdi, tad ruoškitės nebebūti valdžioje.

    Reply
  5. Petriukas

    Na tai kas darosi Klaipėdoje su kultūros finansavimu jau senai buvo kalbama.Po ekspertų anonimiškumo skaidre , darosi neskaidrūs švelniai tariant dalykai. Ir visa tai po kultūros sk. vedėjos globa, kuri akivaizdžiai proteguoja ne Klaipėdos , o jos būvusių „kolegų” iš įvairių Europos sostinių ir kt, abejotinų bendrų „veiklų”.Laikas skaidrioms ir aiškioms miesto kultūros finansvimo taisyklėmis ir nauja be abejotinų rinkimų ir abejotinos kai kurių jos narių reputacijos suformuota KUltūros taryba.

    Reply
  6. SAVI

    Autorius kultūroje nelabai raukia. Kad ginat teatrą-suprantama. Tačiau gal vertėtų pagalvoti dėl to, ko neišmanot.
    na, o šiaip, kaip visada Meras, Žiubrys, Giedraitytė, Lėlių teatras, Šeiko – didieji pinigai. Nieko nuostabaus. Savi

    Reply
  7. anana

    Dideli pinigai skiriami niekingiems projektams, nesunkiai prasišviečia švogerizmas…Visada tie patys – lėlės, Šeiko, Giedraitytė, meras, dar pora panašių.
    Tai beveik ir viskas. Tie patys remiami keliais būdais. Baisus miestas jau seniai. Miestas iš kurio bėga kultūros žmonės.

    Reply
  8. Jonas

    Kažkas uždavė klausimą – Ar kultūros skyriuje dar liko žmogus ,kuris pažintų miestą nuo jaunų dienų ar bent mokęsis čia ?
    Man atrodo, tokių žmonių jau nėra. Arba jie paprasčiausiai ignoruojami. Stebiuosi ir bevei neabejoju tuo, kad komisija iš vis nepažįsta Klaipėdos kultūros. Jie labai dievina patys save

    Reply
  9. N.Puteikienė

    Akivaizdu du dalykai: meras gadina klaipėdiečiams gyvenimą. Jeigu nebūtų jo džiazo festivalio, nebūtų ir problemos: 40 tūkst. Eur galėtų ramiai keliauti į tarptautinį teatro festivalį „TheATRIUM“.
    Man gaila ir paties džiazo: meras, įsikabinęs į šį žanrą kaip šuo į kaulą, diskredituoja ir patį džiazą: tai, kas anksčiau buvo miesto išskirtinumo ženklu, tampa stagnacijos ir korupcijos simoliu.
    Meras kelia kainas miestiečiams už automobilių parkavimą, tačiau pats net nemano atsisakyti iš savivaldybės biudžeto lengva ranka duodamų tūkstančių eurų.
    Antra: akivaizdu, kultūrininkai neveltui protestavo dėl Klaipėdos Kultūros ir meno tarybos. Dabartinę tarybą, kuri buvo administracijos direktoriaus prastumta tik iš antro karto, sudaro 11 narių, net keturi iš jų yra pramoginių renginių organizatoriai. Tai nieko nuostabaus, kad tokioje situacijoje paramą gauna mero festivalis, o ne teatro.

    Reply
  10. Klaipėdietis

    Cultural & Media Consulting, VšĮ,kompanija,kuri registruota Vilniuje,turinti du darbuotojus; įsteigta per 2019metus apyvarta siekė tik 5000eur;dabar siais metais gauna už kompiuterinius žaidimus festifalyje 40 000eur;kas čia tie vilniečiai klaipėdiečių avių kailyje;stipru.

    Reply
    • Anonimas

      Gal yra žinoma kas steigėjai šios įstaigos ir vadovai?

  11. P.A.

    Pirmiausia būtų įdomu sužinoti kokį finansavimą festivaliui Klaipėdos dramos teatras gauna iš steigėjo – LR kultūros ministerijos. O taip pat Kultūros tarybos, kuriai paraiškas (bet skirtingoms programoms) teikia visi festivalių Klaipėdoje organizatoriai ir nebūtinai kaskart gauna… Kažkaip nelabai „skaniai” čia pavaryta ant kitų, nors apmaudas ir suprantamas, o sprendimas (ekspertų) ir man abejotinas.

    Reply
    • Indrė

      O kiek gauna muzikinis teatras iš Ministerijos? Ir iš savivaldybės gavo 30 tūkstančių. Būkime teisingi.

    • Sveiki

      Valstybiniai teatrai negali dalyvauti Kultūros tarybos konkursuose. Jų festivalių ten nerasite.

  12. ALIOOOO

    ekzpertai!!!! prašau pateikite džiazo festivalio vertinimą viešai ir kodėl jis toks kietas, kad net krizės metais pinigai lieka tie patys??? Meras plius konservatoriai tvarkosi taip kaip jiems faina.

    Reply
    • Indrė

      Sakau, būkime teisingi, gal neliginkime Džiazo festivalio su kompiuteriniais žaidimais, kurie gavo vienodą sumą – 40 tūkst.

  13. konservatorių dauguma

    krečia tokias baikes mieste, kad jau verkti norisi

    Reply
  14. V.K.

    Kultūra Klaipėdoje …Kas gi tie ekspertai? teisingai rašoma-dėl eksperto Žiubrio. Tole ekspertas teisingai mokės paskirstyti lėšas… O finansuojamų renginių eilė turi būti surašyta ne pagal formalius balus, o po ekspertų diskusijų dėl vietos.. Video žaidimų festivalis:)))) Kultūra ble… O beje kiek šiais metais gaus Džiazo festivalis? Kurio nebuvo faktiškai praeitais metais, Ir kike jis pernai gavo gal kas žino?

    Reply
    • Valio

      Kaip visada po 50000, ir vis į priekį užsitikrina. Žmoės tyli, Stt tyli. Nuostabu

  15. Algirdas

    Kasmet savivaldybės administracijoje ir tarybos aparate gausėja žmonių ,kurie tik ką tik atvyko iš kitų regionų ir neturi klaipėdiečio gyvensenos supratimo ir mentaliteto .Tad nereikia stebėtis sprendimų turiniu. Ar kultūros skyriuje dar liko žmogus ,kuris pažintų miestą nuo jaunų dienų ar bent mokęsis čia ?

    Reply
  16. Gaila

    Ar komisijos nariai yra lankęsi nors viename The Atrium sezono spektaklyje ir domėjęsi jų turiniu? Ar priimti sprendimai yra vadovaujantis tik popieriniu gautu aprašymu, o gal vis tik susirenkama šiek tiek daugiau informacijos apie pretendentus gauti finansavimą? Festivalis, kurį organizuoja Klaipėdos Dramos teatras yra vienas geriausių kultūrinių galimybių Klaipėdoje, kurios metu žiūrovas turi galimybę rinktis pristatomoje programoje pagal savo nuožiūrą spektaklius ir sulaukti išskirtinių svečių su unikaliais kūrybiniais pastatymais. Be galo liūdna, jog komisija priėjo prie išvadų, kurios glumina ir nesuteikia kultūros atstovams pasitikėjimo toliau įgyvendinti puikų, kokybišką bei unikalų projektą uostamiestyje. manau, jog kenčia labiausiai žiūrovas, artistai ir visa organizacinė komanda, o ką jau kalbėti apie reputacinį aspektą.

    Reply
  17. Tomas

    Įdomu būtų sužinoti ekspertų komisijos sudėtį, tada gal klausimų nebekils, nes kultūros skyriaus vedėja tai iš vis nulis, apgailėtina veikėjabir tiek.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„TheATRIUM“ atveš pasaulinio garso teatro kūrėjų darbus 

Prireikė aštuonerių metų, kad teatro festivalis nedidelėje šalyje ir nedideliame mieste nekeltų dvejonių net ir didžiausių pasaulyje teatro festivalių graibstomoms ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This