Pirmosios ponios etatas*

Spyglys

Spyglys
2021-03-03

Komentarų: 7

Spyglys konstatuoja, kad jau turi gana rimtą, tačiau geranorišką konkurentą. Štai kokio feljetono jis sulaukė iš naujojo kolegos po to, kai antradienį „Atvira Klaipėda” aprašė mūsų miestelio festivalių rėmimo peripetijas:

„Klaipėda, menanti dar 1252 metus nuo pilies įkūrimo, valdyta Vokiečių ordino, Prūsijos kunigaikštystės ir karalystės bei Vokietijos imperijos, išlaikė ilgametes karališkojo miesto tradicijas. Turime ir mes šiais laikais visiems matomą, tačiau neįvardinamą karalystę, su savuoju karaliumi ir pirmąja ponia. Lyginant su Didžiosios Britanijos tradicijomis, mes ne tik neatsiliekame, bet dar ir, ko gero pranokstame jas oficialiu karalienės išlaikymu, uoliai tęsiame karališkąsias tradicijas. Štai jau daugiau nei 10 metų išlaikome iš miesto biudžeto pirmosios miesto ponios etatą, tik įvilktą į kultūros drabužį, kad šiek tiek kultūringiau būtų, nekristų taip į akis. Klaipėdiečiai, nusilenkdami savo karaliui Vytautui, moka kasmetinę duoklę pirmajai poniai Ingai. Etatas gal ir nebrangus, bet iš esmės labai reikšmingas – apie 40 000 eurų per metus. Ponia savo etatą naudoja saikingai, viešumoje pasirodo tris dienas per metus, pamalonina savo pažus, suteikdama galimybę pabūti jos ir karaliaus šviesos spindesyje, džiazuojančios muzikos fone. Ir taip jau mažiausiai 10 metų. Suprantama, kitiems varguoliams aktoriams, ketinantiems pakelti kultūrą karališkame mieste nelabai lieka vietos. Supraskite, Pirmosios ponios etatas vienas, ir jis jau užimtas”, – rašo Spyglio konkurentas.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

7 Comments

  1. Simona

    Karaliaus nuogumą atskleidžia komentarai.

    Reply
  2. Uoj Vaida

    Vaida Vaida, kaip tau negeda …
    Parasai savo fb visiska nesamone, tada cia. Visiems demonstruodavai kokia esi politiskai artima merui, vaidinai baisiai itakinga. O dabar kakucius is apkasu metai. Todel ir kratosi tavęs visi ir liberalai ir zalieji. Beliks tik jurginus augint ir vyra pyragais tukinti. Gerai, kad nors mociute Judita kartu. Nes nei darbo, nei partijos kolegu Vycio Radvlos ir Elidos Mantulovos nieko nebeliko. Viska istaskei per savo pasiputima ir susireiksmimima.
    Pati tapai vaikscicojantis feljetonas.

    Reply
  3. Karaliaus rūmų intrigos

    Jei jau apie karaliaus rūmus pletkavojam,tai darykim tai iki galo.
    Karalius Vytautas didis gyvūnų mylėtojas. Kartą nuėjęs pasižmonėti į turgų, gėlių paviljone rado mažą susigūžusią gyvačiukę. Žiūrejo ji gailiom akim į karalių Vytautą, prašyti prašėsi būti priglausta. Geraširďžio būta karaliaus, paėmė ant delno, sušildė ir įsidėjo į užantį. Pavadino ja gražiu vardu Vaida.
    Bėgo metai, gyvačiukė karaliaus dėka įmito, sustiprėjo. Jaukiai gulėdama karalienei ant kelių ,svingavo, lingavo pagal josios dudelę.
    Bėgo metai,jos apetitas vis augo ir augo. Nebepatiko būt vadinama maža gyvačiuke, užsinorėjo būt rūmų dama. Karalius savo paties užauginta gyvate iš gėlių turgaus rūpinosi, globojo, lepino. Bet apetitas ir įnoriai augo kasdien.
    Negavusi ko norėjo gyvatė Vaida pradėjo dairytis kitų medžioklės plotų, meiliai šnypštė ir trynėsi kitiems kunigaikščiams prie kojų. Bet jie atlaidžiai juokdamiesi visi ją stūmė nuo savęs. Jau nuo Vytauto didžiojo laikų niekas nemėgo išdavikiškai pabėgusių prisiplakėlių, nuo būro iki didiko.
    Pasimetė gyvatė Vaida. Nes manė kad,visa karalystė yra Mūsų/Jos būstas.
    Netekus draugų, Būsto nuvinguriavo į Bijotų kaimą (nes ėmė baimė dėl egzistencijos) ir apsigyveno Poškos baublyje. Nors gyvatė buvo visiška beraštė, bet buvo gera pramanytų istorijų pasakotoja. Tad rašytojas Poška gailėdamas atstumtosios gyvataitės ėmė ant jaučio odos guldyti jos liūdnas pasakas. Jonas Biliūnas su savo kūriniais „Brisiaus galas” ir „Kliūdžiau” ašarodamas rūkė kampe.
    Moralas: Jei vikšras prisisegs sparnus, jis dėl to netaps drugeliu.

    Reply
  4. Anonimas

    vaizdžiau aprašyti ir nesugalvosi. Bravo.

    Reply
  5. Asai

    Kito kurio miesto merą STT seniai būtų iskrapsciusi iš kėdės. Bet kurgi kai STT vadai Klaipėdoj vienoj valtys sompana taško su Grubliauskas. Konservatoriai žadėję kelti nepatogius klausimus po rinkimų dingo tąsi jų nebūtų.

    Reply
    • Viena dūda

      Jie dabar vieną dūdą pučia, prie miesto pinigų kasasi. Taip kad nesitikėkit.

    • Ei Maša

      Matyti kas rašo, kad net fufaikė išlindusi.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Bėgdamas nuo kontrolierių Andrius Žukas peržengė kritinę ribą*

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas dreba iš baimės ir kviečiamas vengia ateiti į Kontrolės komitetą pasiaiškinti apie mobinguojamiems savivaldybės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This