Būsimieji Klaipėdos merai sutaria dėl Senojo turgaus pri(ch)vatizavimo*

Spyglys

Spyglys
2021-03-04

Komentarų: 10

Akylieji ekspertai, su kuriais tenka bendrauti Spygliui, ir jis pats vis dažniau pastebi, kad likus iki savivaldos rinkimų porai metų potencialiausi pretendentai į Klaipėdos miesto merus – valstietis Arvydas Vaitkus ir konservatorius Aidas Kaveckis – nors ir sėdi skirtingose opozicijos ir pozicijos valtyse, sutaria daugeliu klausimų. Ir ne tik jiedu.

Antai, jie draugiškai surėmę pečius „nuboksavo” Savivaldybės administracijos planus apginti senamiesčio gyventojus nuo automobilių taršos. Šį jų veikimą minėtieji ekspertai įvertino paprastai: „Atgal į praeitį”.

Bet kuris Vakarų šalies veikėjas po tokių veiksmų prarastų bet kokius šansus tapti meru.

Šie du mūsiškai lyg niekur nieko trečiadienį vykusio Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu draugiškai diskutavo apie, pasak A. Vaitkaus, „Paminklų statymo strategiją”.

Nuo peiliuko ant arkliuko, tiksliau, ant mūzos…

Būsimi kandidatai į merus, minėtųjų ekspertų duomenimis, susitarė ir dėl Senojo turgaus pri(ch)vatizavimo. Tam pritaria ir dabartinis meras Vytautas Grubliauskas, nors per ankstesnes kadencijas tiek jis, tiek jo aplinka prisiekinėjo, kad šis turgus turi išlikti visų miestiečių nuosavybe.

O kad rinkėjai nesišakotų, nespręsta šiek tiek pakoreguoti nuo Tilžės turgaus kilusių konservatorių parengtą akiplėšišką pri(ch)vatizavimo planą. Tačiau esmė išlieka ta pati: Senasis turgus 100 proc. bus atiduotas į privačia ir „teisingas‘‘ rankas. Tik ne tokiu atvirai iškreiptu būdu, kaip planuota anksčiau. Šiuo metu jau rengiamas atitinkamas miesto Tarybos sprendimas, kuriam pritars, ko gero, visi kandidatai į merus. Ir juos lydintys nelabai mąstantys asmenys.

Po to, pardavus UAB „Senasis turgus‘‘ akcijas reikalai, ko gero, klostysis štai taip: dabartinėje prekybos halėje įsikurs kokios nors norfos ar maksimos, o aplinkiniai pastatai už simbolinę kainą bus išdalyti nusipelniusiems žmonėms. Tiek senamiesčio, tiek viso miesto gyventojai bus labai patenkinti. Ką bekalbėti apie užsienio turistus. Senamiestis atgims, kaip Atgimimo aikštė per V. Grubliausko valdymo erą.

10 Comments

  1. Paprasta

    o ko tiems būsimiesiems nesutarti? Kaveckis savo Tilžės turgaus hebrytei briedus pvz. turgų prasistums ir Kaveckio pasažiukui gerai nubyrės – čia tai valstiečiai būtinai palaikys. Kai Vaitkus uosto stroikes stumia – Kaveckio mužikai stropiai balsuoja raudonai klykdami apie ekonomišką ekonomiką. Tarp jų abiejų ir Grubliauskiui ramu ir šilta o už tai lai posėdžius organizuoja. Ne milijonierių darbas sekretoriauti.

    Reply
    • Girta

      Taikliai

  2. Nuomonė

    Tiesą pasakius apie Spyglį buvau geresnės nuomonės. Galvojau, kad jis turi kritiškesnį mastymą. Gavosi toks dūris pro šalį.

    Reply
  3. Konservu logika

    Vatovaujantis konservatorių ir vaitkaus logika reiktų privatizuoti ir atgimimo aikštę: ji baisiau atrodo nei turgus 🙂

    Reply
  4. Nors

    Straipsnis panasus i kazkokia samokslo teorija. Greiciau jau bent kazka daro su ta teritorija, nes dabar tai piktzaizde miesto veide.

    Reply
    • atsakyms

      Tai tą pikžaizde tegu tvarko pretendentia į merus, o ne prichvatizuoja

  5. Spygliuotas ežys

    Tik nieko nedarykit Klaipėdoj, palikim, kaip yra. Tegul būna it miestui vadovavusių liberalų neliečiamas paminklas, nevykusio valdymo Klaipėdai chrestomatinis pavyzdys. Ir vietoj Lenino pastatykim Taraškevičiaus ir Grubliausko stovylas- stagnacijos ir nemokšiškumo paminklą.

    Reply
    • liberAlas

      nu, Baltijos kino teatras yra konservatorių, o ne liberalų palikimas. Kaip ir atgimimo aikštė

  6. Bėdulis

    Čia gerai palyginta senasis turgus ir argimimo aikštė. Ir jei turgus bent po truputį tvakomas, tai ta aikštė – medalis dūdoriui ant kaklo ir viso jo politinio kelio simbolis

    Reply
  7. Spygliui

    Dabartinį Senąjį turgų miesto svečiui gėda ir parodyti. Žinoma, tinklinis prekybcentris istorinėje vietoje irgi būtų keistas. Gal tada geriau pastato paminklą Senamiesčio atgaivinimu besirūpinančiam Klaipėdos miesto Politikui, kad praeidami žmonės turėtų ką apspjauti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės rekonstrukcija: iš teismo kliūčių nebus

Ir Apeliacinis teismas patvirtino, kad vienos iš abejones dėl Atgimimo aikštės konkurso sąlygų kėlusių bendrovių pretenzijos yra nepagrįstos. Trečią kartą ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This