Įspėjimas klaipėdiečiams: į karantino pažeidimus bus žiūrima dar griežčiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje pastarąją savaitę vėl didėjant naujų susirgimų COVID-19 liga skaičiui, pareigūnai įspėjo, kad griežtai baus visus, kurie nesilaiko karantino taisyklių ir reikalavimų.

Visi keltais į Lietuvą atvykstantys keleiviai privalės turėti įrodymus, kad neplatins viruso, nes kitaip bus baudžiami. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Yra daug visokių rekomendacijų ir sprendimų, kurių privalu laikytis. Tačiau per mūsų reguliarius patikrinimus vis fiksuojame tas pačias žioplas klaidas. Matome, jog nevaldomi srautai, kai, pavyzdžiui, kelių įmonės brigadų žmonės važiuoja vienu autobusu, nenešiojamos kaukės, respiratoriai po smakru ir daug visokių dalykų. Todėl į viską griežtai žiūrėsime. Bausti nėra labai malonu, bet kitos išeities nebėra. Jei sergamumas būtų mažiausias Lietuvoje, galėtume džiaugtis, Bet kiekvieną rytą vis pasižiūriu Klaipėdos skaičius ir kaskart yra nemalonu, kad turime tokią situaciją. Nuo kiekvieno iš mūsų priklauso, kaip gyvensime toliau“, – ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos planiniame posėdyje kalbėjo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas.

Jis priminė, jog sausio 1-ąją Klaipėdoje buvo fiksuojama 1280 naujų koronaviruso atvejų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų. Vasario 1-ąją šis rodiklis sumažėjo iki 517, vasario 25-ąją – iki 228. Tačiau šis rodiklis šiemet visada buvo didesnis nei Lietuvos vidurkis.

Be to, nuo vasario 25 dienos naujų atvejų skaičius (per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų) Klaipėdoje kasdien pradėjo kilti. Trečiadienį jis jau siekė 297, kai Lietuvos vidurkis buvo 256.

„Pagrindiniai židiniai yra įmonės ir įstaigos – ten, kur yra daug žmonių. Turime ir kelis lopšelius-darželius, kelias šeiminius atvejus, bet didžiausia problema yra ten, kur dideli žmonių srautai. Dabar turime kelias įmonės, kurių nenorių įvardinti, ir su jomis jau vargstame daugiau nei savaitę. Taip, ra daug įmonių, kurios sąžiningai laikosi visų rekomendacijų, bet nemažai yra ir tokių, kur požiūris yra, sakykime, atmestinas. Dažnai pastebime, kad rekomendacijos ir nurodymai yra viena, o gyvenimas vyksta pagal tų įmonių taisykles. Gali kalbėti, putotis kiek nori, bet nelabai kam rūpi“, – apgailestavo R. Grigaliūnas.

Jis pastebėjo, kad nuo vasario tris kartus išaugo tarptautiniais keltais keliaujančių žmonių skaičius, kurie atvyksta į Klaipėdą.

R. Grigaliūnas priminė, kad šią savaitę Vyriausybė nusprendė, tik dar laukiama oficialaus nutarimo pasirodymo, jog nuo kovo 10-osios į Lietuvą atvykstantys žmonės privalės turėti arba neigiamą koronaviruso testą, arba įrodymus, jog yra persirgę per 90 dienų, arba skiepų dokumentą, patvirtinantį, jog asmuo yra tinkamai paskiepytas nuo COVID-19.

„Dabar visus atvykusius, kurie neturėdavo neigiamo koronaviruso testo, registruodavome ir jie per parą Lietuvoje jį privalėdavo pasidaryti. Kovo 2 dienos duomenimis, jūrų keltais be neigiamo testo atvyko 38 proc. keleivių. Mes juos užregistruojame. Tačiau 8-10 proc. neatvyksta išsitirti, išsiaiškinti nieko negalime, nes nebekelia telefono ragelio ir su mumis nebendrauja. Dabar, kai įsigalios nauja tvarka, nežinau, ką darysime su tokiais keleiviais, kurie neturi reikiamų dokumentų. Matyt, vėl juos registruosime. Bet tikrai garantuoju, kad jie tikrai gaus baudą už tai, kad nesilaiko tokio reikalavimo. Vežėjai taip pat yra atsakingi. Klaipėdoje švartuojasi ir keltai, kurie ne Lietuvos įmonėms priklauso. Tačiau nežiūrėsime į tai, kokios valstybės keltas, kokios pilietybės kapitonas, visi bus baudžiami. Kito kelio nėra“, – tvirtino R. Grigaliūnas.

Tokia pati tvarka galios ne tik Klaipėdos uoste, bet ir Palangos oro uoste.

19 Comments

  1. Liudininkas

    Prekybcentris- senys nusiciaudi pries tai nusiimdamas kauke.apsiciaudi smakra riebiu snargliu.jy nusivalo rankom ir toliau vartalioja kruopu pakuotes .ir jaunimas daro taip pat.

    Reply
  2. Zemaitis

    Kiek is tu vadinamu serganciu guli ligoninej kodel neparaso tai butu vienetai per 14d o gal ir ne vieno tik besimptomiai.tai reiskia kad nera ligoniu .tik nesiotojai .taip irivardinkit tikrais zodziais .o ne kad dideja serganciu skaicius .juk jau ir mokslininkai patvirtino kad tie testai niekiniai.

    Reply
  3. Emili

    Kaip isbuti izoliuotam 10d,kai nera artimuju kad atnestu maisto,ka daryti vienisiems,ar savivaldybei nerupi ju gyventojai,jiems giliai dzin.Tik skirti baudas jiems iseina.

    Reply
  4. Anonimas

    Kur tas Grigaliūnas buvo,kai hospisai be leidimų dirbo

    Reply
    • Anonimui

      Dar klausimas ar dabar tuos leidimus turi tas hospisas? Ir kokios sankcijos buvo pritaikytos??? ……tyla!!!!

  5. Moteris

    Lai tikrintojai pasisukioja prekybos centruose. Prekinasi kartu keli šeimos nariai, nusiėmę kaukę kalba telefonu ir pan. Paprašius laikytis atstumo išgirsti pyktį ir ko neveikimą.

    Reply
  6. Anonimas

    Nenoriu įvardinti įmonių su kuriom jau kurį laiką vargstam….. nu tai įvardink, kad kiti žinotų kur pasisaugoti labiau.

    Reply
  7. Anonimas

    Tegul klaipedos diedai mažiau ant šaligatvių spjaudosi ir nosinukus įsigyja, Nes dabar, kiek teko pastebėti, savo snarglį ant šaligatvio mėto. Pasibaisėtina! Esame žemos hiegienos lygio šalis, ypač pagyvenusio amžiaus išeiviai iš kaimų ( ne visi, aišku, bet nemažai)

    Reply
  8. Lina

    Darželiuose zimbiai dirba? Auklėtojos ir kt.darbuotojai ne žmones.15 atvejų šeimose iš 20 vaikų nieko tokio?

    Reply
  9. SKAIČIUKAI

    Atidarė darželius, suvedė visus vaikus į būrį. Mažamečiai perserga lengvai su sloga ir nedidele temperatūra, bet perfuoda tėvams ir seneliams. Mūsiškiai puola gaudyti į gatves žmonių be kaukių. Kaukių dėvėti gatvėje nebereikia, nebent nėra galimybės laikytis 2 metrų atstumo.

    Reply
  10. Klp

    Aš su fura dirbau, aš nieko nebijau?

    Reply
  11. Vytautas

    Tie metai išvis nupuso Baltarusijos milicina

    Reply
    • Vytautas

      Ką parašei,ar perskaitai?

  12. balys

    straipsnis straipsninis – balys sruoga prisikele ir dar viena knyga raso

    Reply
  13. ppc

    Kaip visada – komentatoriai valdo. Gal geriau patylėkite ir marš rankas plauti su muilu, o tada miegoti. O tai, tegu tas pasako, anas, viruso nėra ir t.t. ir pan. Koktu nuo tokių komentarų. Jei neturi ką pasakyti, gal reiktų patylėti?. Gero vakaro visiems ir būkite sveiki.

    Reply
  14. R

    Veikėjai jūs,tikrintojai, į 6 maršruto autobusą įlipkit , pažiūrėsime kam tada baudas rasysit.

    Reply
  15. C7

    Galėtų ir mūsų cirkininkas iš rotušės padaryti šou ir tuos statistikos skaičius sutikrinti. Ar nenutiktų kaip Švenčionyse ir Palangoje?

    Reply
  16. T

    Vėl gąsdina, nebejuokinkit veikėjai.

    Reply
    • Jooo

      Tuos kurie tyčia nesilaiko karantino reikalavimų ne tik gąsdinti reikia – juos į kalėjimą reikia! ” Per tokius karantinas tęsis ir tęsis!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This