Per kratas rasta dujinių ginklų, grynųjų pinigų ir narkotikų

Kriminalai ir nelaimės

Uostamiesčio teisėsaugininkai praneša užkirtę kelią tolimesniam Klaipėdos jaunimo grupuočių santykių aiškinimuisi brutaliais būdais.

Dar 2019 m. spalio mėn. pradžioje į Klaipėdos policiją kreipėsi klaipėdietis, kuris paaiškino, kad Klaipėdoje, Rimkuose, jį apšaudė ir sužalojo nepažįstami asmenys. Užpuolikai taip pat pagrobė nukentėjusiojo turėtus pinigus bei jo vilkėtą bliuzoną.

Medicinos ekspertai nukentėjusiajam nustatė kirstinius, įtariama, kirviu padarytus galvos, šautinius – krūtinės ir nugaros bei kitus sužalojimus, atitinkančius nežymaus bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo mastus.

Dėl šio užpuolimo Klaipėdos miesto policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau nustačius, kad nusikaltimo padarymas gali būti susijęs su jaunimo nusikalstamų grupuočių tarpusavio santykių aiškinimusi, tyrimą netrukus perėmė Klaipėdos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Jie operatyviai atliko įtariamųjų paiešką ir nustatė tris, įtariama, nusikaltime dalyvavusius jaunuolius.

2019 m. spalio mėn., atlikus įtariamųjų sulaikymo operaciją, pas juos gyvenamosiose ir kitose patalpose rasti ir paimti ašarinių dujų balionėliai, peiliai, kaip įtariama, narkotinės bei psichotropinės medžiagos, steroidai.

Pas įtariamą nusikalstamos veikos organizatorių taip pat rastas didelis kiekis (daugiau nei 400) šaudmenų. Du įtariamieji tąkart buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.Tęsiant tyrimą buvo nustatyta, kad įtariamieji konfliktavo bei siekė susidoroti ir su kitais, teisėsaugininkams taip pat žinomais, asmenimis.

Įtariama, kad 2020 m. birželio mėn. šeši jaunuoliai, turėdami tikslą užpulti ir sunkiai sutrikdyti nukentėjusiųjų sveikatą, Klaipėdoje suorganizavo susitikimą su jais. Tačiau pastarieji aktyviais veiksmais pasipriešino užpuolikams ir nusikaltimas nepavyko

Turima duomenų, kad įtariamieji, pasitelkę tris bendrininkus iš Šiaulių, tą pačią dieną suplanavo dar vieną nukentėjusiųjų užpuolimą ir dar kartą iškvietė juos į susitikimą. Policijai gavus duomenų apie planuojamą užpuolimą, nusikaltimas buvo užkardintas.

Kriminalistams surinkus pakankamai duomenų apie ankščiau įvykdytas nusikalstamas veikas ir siekiant užkirsti kelią tolimesnei grupuočių konfrontacijai, 2021 m. vasario mėn. atlikta didelio masto įtariamųjų sulaikymo operacija.

Pas įtariamuosius Klaipėdos ir Šiaulių apskrityse kartu su kolegomis iš Šiaulių atlikta per 10 kratų. Rasta ir paimta apie 30 000 eurų, galimai gautų iš nusikalstamos veikos, didelis kiekis pneumatinių ir dujinių ginklų, kitos, galimai žaloti žmones skirtos, priemonės (kastetas, peiliai, metaliniai strypai, kirviai), įtariama narkotinės (psichotropinės) bei dopingo medžiagos.

Šeši asmenys buvo sulaikyti ir uždaryti į Klaipėdos apskrities areštinę, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Įtarimai padarius nusikalstamas veikas iš viso pareikšti septyniems asmenims. Dar trys asmenys apklausti specialiaisiais liudytojais. Apribotos teisės į kratų metu rastas ir paimtas pinigines lėšas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis*

Žymus kultūrologas, menotyrininkas bei visų kitų galų meistras Spyglys negalėjo pro ausis praleisti didžiai įdomaus per radiją vykusio pokalbio, kuriame ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos rajone - nuo japonų iki Lietuvos grafų tradicijų

Kretingos kraštas vilioja gamtos grožio ir žmogaus kūrybos harmonija. Ilgėjančios dienos, skaisčiai šviečianti saulė ir pagaliau atėjęs pavasaris vis dažniau ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Bute aptiktas irstantis moters kūnas

Penktadienio rytą, apie 9 val., Klaipėdoje, Laukininkų g. esančiame bute rastas mirusios, spėjama, 70- metės moters jau irstantis kūnas be ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This