Koronaviruso statistika – jau be siurprizų, Klaipėdoje – naujas skiepijimo centras

Koronavirusas, Svarbu

Anot Statistikos departamento, ketvirtadienį ištyrus 7128 mėginius šalyje nustatyti 434 nauji koronaviruso atvejai. Mėginių su virusų skaičius per parą nukrito nuo 7 iki 6 proc.

Klaipėdoje šia infekcija ketvirtadienį susirgo 24 žmonės (trečiadienį buvo fiksuoti 38 nauji susirgimai, antradienį – 32, pirmadienį – 41).

Klaipėdos savivaldybė penktadienį pranešė, kad pradeda dar vienas vakcinacijos centras – jis įkurtas Galinio Pylimo g. 3, patalpose, kur iki šiol veikė Karščiavimo klinika.

Statistikai skelbia, kad uostamiestyje susirgimų, lyginant su praėjusiu ketvirtadieniu sumažėjo 19,8 proc., o Lietuvoje – 13,5 proc.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad naujas infekcijos protrūkis nustatytas gamybos, remonto ir inžinerines paslaugas teikiančioje įmonėje, įsikūrusioje Klaipėdos apskrityje. Joje susirgo du darbuotojai ir nustatytas vienas antrinis atvejis. Iš viso su protrūkiu siejami 4 ligoos atvejai.

Nustatytas ir naujas atvejis, susijęs su protrūkiu Klaipėdos Medeinės mokykloje. COVID-19 liga patvirtinta moksleiviui. Iš viso su protrūkiu siejama 20 atvejų: susirgo 11 darbuotojų, 4 moksleiviai ir 5 antriniai atvejai.

Nustatyti 2 antriniai atvejai, susiję su protrūkiu Klaipėdos rajono Slengių mokyklos–daugiafunkcinio centro padalinyje, įsikūrusiame Ginduliuose. Iš viso su protrūkiu siejami 5 atvejai: susirgo 2 darbuotojai, ugdytinis ir 2 antriniai atvejai šeimose.

14 dienų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje per parą sumažėjo nuo 256 iki 247,9, o Klaipėdoje išaugo nuo 297 iki 310,6. Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp savivaldybių pakilo iš devintos į aštuntą vietą. Blogiausia padėtis toliau tebėra Švenčionių (640) ir Biržų (435) savivaldybėse, geriausia – Pakruojo rajone (44).

Šalyje šiuo metu serga 7 110 žmonių, išgijo 187 162. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 476 ir 11 787 (per parą pasveiko 270 klaipėdiečių).

Per parą į nuo COVID-19 mirusių žmonių sąrašą įtrauktos dar devynios aukos – iš viso šalyje dėl to jau netekta 3 303 gyventojų. Tuo metu Klaipėdoje per parą netekčių išvengta – po vakarykščių ištaisytų statistikų klaidų ir toliau viruso aukomis laikomi 126 klaipėdiečiai.

Per parą pirma vakcinos doze paskiepyti 9 405 žmonės (iš viso tokių jau yra 200 063), antra – 4 333 gyventojai (iš viso – 80 502). Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 429 (iš viso 9 071) ir 212 (4 172).

Uostamiestyje pagal Statistikos departamento duomenis penktadienio rytą buvo likusios 6 402 nepanaudotos vakcinos.

Klaipėdos savivaldybė penktadienį pranešė, kad pradeda dar vienas vakcinacijos centras – jis įkurtas Galinio Pylimo g. 3, patalpose, kur iki šiol veikė Karščiavimo klinika. Vakcinacijos centro veiklą koordinuos Jūrininkų sveikatos priežiūros centras.

„Antrajai COVID-19 bangai atslūgus, pastaruoju metu Karščiavimo klinika pacientų beveik nebesulaukdavo, tad nuspręsta patalpas panaudoti šiai dienai ypač aktualiam dalykui – vakcinacijai“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šią savaitę vakcinuoti savo pacientus Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimu leista ir privatiems sveikatos priežiūros centrams, todėl tikimasi, kad skiepytis norinčių gyventojų skaičius išaugs.

Iki šiol Klaipėdoje vakcinacija vyko dviejuose centruose – Klaipėdos miesto poliklinikoje ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centre.

Šią savaitę Klaipėdoje skiepijami 75-79 metų amžiaus grupei priklausantys senjorai, ateinančią savaitę planuojama pradėti skiepyti 70-74 metų amžiaus klaipėdiečius. Su kiekvienu asmeniu turėtų susisiekti gydymo įstaigos, kurioje gyventojas yra prisirašęs, darbuotojas ir sužinoti gyventojo apsisprendimą dėl vakcinacijos. Jei senjoras nesulaukė skambučio iš savo asmens sveikatos priežiūros įstaigos, tačiau pageidauja skiepytis, rekomenduojama pačiam senjorui arba su artimo asmens pagalba susisiekti su savo gydymo įstaiga ir užsiregistruoti vakcinavimui.

Asmenys, kurie negali atvykti į vakcinacijos vietas (nevaikštantys, dėl neįgalumo ir kt.), bet nori skiepytis, bus vakcinuojami jų namuose. Su tokiais asmenimis telefonu taip pat susisieks asmens sveikatos priežiūros įstaigos, prie kurios asmuo yra prisirašęs, darbuotojas ir suderins konkretų sveikatos priežiūros specialistų atvykimo laiką į asmens namus. Tokių asmenų vakcinacija taip pat bus vykdoma išlaikant sveikatos apsaugos ministro nustatytus vakcinavimo prioritetus pagal eiliškumą: pirmiausia vakcinuojami 80 m. ir vyresni asmenys, toliau 75-79 m. amžiaus grupei priklausantys gyventojai, po jų – 70- 74 m., 65-69 m. amžiaus grupių gyventojai.

6 Comments

  1. Pilietė

    Sausio ,berods ,20 d.PSO įvertino,kad PGR testai netikslūs ir nepatikimi,išeina,melagingi.Kodėl jų nenuimate? Juk PSO rekomendacija privaloma visiems vadovams.Ar ne?Tada atsikratytume visų tų skaičių,kuriais esame NUOLAT bauginami.O gydymas kovid’o koks?Galima sakyt,neefektyvus.Vakcinos?Ką jos atneš?Vistiek reikia saugotis-kaukės,atstumų laikymasis.O gal atneš baisias reakcijas žmogaus organizme,juk bandomosios,niekas neprisiima atsakomybės už jų poveikius.
    KAS VYKSTA? Nuimkite testus pagaliau.

    Reply
  2. Pilietė

    Sako,77 m.pasvalietį suskiepijo ir po kelių min.jis NUMIRĖ. Čia kas????

    Reply
  3. Alda

    O kaip su skuepytais. Jie į darbą neišeina. Tai prie karšiuojančių# sergančių ar sveikų priskaičiuojate

    Reply
  4. Aš jau pradedu abejoti ...

    jei mirusių ” nesuskaičiuoja ” ar galima pasitikėti užsikrėtusiųjų skaičių tikslumu …

    Reply
  5. jonė

    kad dar ne vsi 75-79m gavo kvietimą,o kitą savaitę jau kita grupė…

    Reply
  6. būtų gerai

    kad parašytumėte, kokia vakcina šiuo metu yra vakcinuojama. Nuo to labai dažnai priklauso ar žmogus sutiks vakcinuotis, ar ne.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This