Plaukiant iš Švedijos į Lietuvą COVID-19 testus galima pasidaryti prieš lipant į keltą

Uostas ir jūra

Lietuvai įvedus prievolę atvykstantiems į šalį turėti ne senesnį kaip 72 val. neigiamą koronaviruso testą, keltų bendrovė DFDS praneša, kad jos iniciatyva sudarytos sąlygos plaukiantiems iš Švedijos pasidaryti testą prieš įlipant į keltą. Teigiama, kad ieškoma galimybių kaip padėti ir keleiviams, vykstantiems iš Vokietijos Kylio uosto.

„Skubiai sureagavome į pasikeitusius reikalavimus ir jau nuo kovo 9 d. DFDS keleiviams, iš Švedijos plaukiantiems į Lietuvą, sudarytos sąlygos testą privačiai atlikti prieš pat kelionę. Ši paslauga ypač aktuali, nes dalį žmonių šis naujas reikalavimas užklupo netikėtai, dažnas į keltą atvyksta nepasiruošęs. Mūsų pareiga užtikrinti, kad visi keleiviai testą turėtų, todėl ėmėmės iniciatyvos ir kartu su privačia laboratorija Karlshamne, netoli (1,9 km) nuo terminalo, kuriame švartuojasi mūsų keltai, įrengėme testavimo erdvę“, – pranešime cituojamas Vaidas Klumbys, DFDS Komunikacijos vadovas Baltijos šalims.

Pasak DFDS atstovo, nors šiuo metu keleivių srautai yra sumažėję, darbo tikslais į Švediją ir Vokietiją keliaujančių asmenų srautas išlieka pastovus.

„Net ir dabartinėmis sąlygomis kelionės vyksta, tačiau ne visi keleiviai spėja su naujais reikalavimais. Nemaža dalis keleivių kelionę buvo suplanavę dar prieš įvedant šį reikalavimą, galbūt ne visi tikrina naujausią informaciją viešojoje erdvėje ar nespėja testo pasidaryti iš anksto, todėl ši paslauga labai svarbi ne tik atvykstantiems į Lietuvą ir Estiją, bet ir išvykstantiems į užsienį“, – teigia jis.

Vasario pabaigoje keltų operatorius DFDS inicijavo testavimo zonos įrengimą Centriniame Klaipėdos terminale. Čia keleiviams sudarytos sąlygos iš anksto užsiregistravus prieš kelionę atlikti koronaviruso antigeno testą ir gauti sertifikatą.

„Matome, kad paslauga tikrai populiari. Reaguodami į poreikį su partneriais priėmėme sprendimą pailginti testavimo komandos darbo laiką, kuri Klaipėdos centriniame terminale kasdieną dirbs 2,5 val. prieš reisą“, – teigia V. Klumbys.

Pasak jo, DFDS laivuose prieš kelionę tikrinami visi keleiviai, o neturintys reikalavimus atitinkančio sertifikato ir nepatenkantys į sąrašą, kuriam taikomos išimtys, į keltą neįleidžiami.

Centriniame Klaipėdos terminale atliekami kokybiniai SARS-CoV-2 Antigeno tyrimai iš nosiaryklės arba seilių ėminio. Atliekant tyrimus iš seilių, reikalingas specialus pasiruošimas – pacientas negali valgyti, gerti, rūkyti, vartoti vaistų apie pusvalandį iki tyrimo atlikimo. Tyrimams iš nosiaryklės tokie reikalavimai netaikomi. COVID-19 kokybinis antigeno tyrimas ir sertifikatas trimis kalbomis (lietuvių, anglų, rusų) kainuoja 40 Eur.

9 Comments

  1. Justina

    Ar reikalingas dabar koronos testas plaukiant į Lietuva iš karlshamne?

    Reply
  2. Egidijus

    Jaigu pilnai skiepytas irgi reikia testo jai taip nuoroda keltas iš karshamn

    Reply
  3. Raimondas

    Sveiki,prieš Kalėdas iš Nynashamno plaukiu i Venspils, kur būtų galima pasidaryti testą, ačiū. Raimondas

    Reply
  4. Alma

    Sveiki ,ar reikia is anksto uzsiregistruoti testui ? Kelione liepos 12d..Jai taip tai koks telefonas .

    Reply
  5. Mindaugas

    Sweiki. Birzelio 30dienai nuoriu pasidaryt testa. Ar trelleborgo uoste yra punktas tyrimams? Ir ar butina registracija

    Reply
  6. Rolandas

    Sveiki,ar siai dienai is Švedijos i Lietuvą nepilnameciams reikia atlikti korona testa?aciu

    Reply
  7. Anonimas

    Gal kas žino adresą Karlshamne covid testui pasidaryti.?

    Reply
  8. Anonimas

    aferistai uz greita testa 2021 0402 sumokejome po 800 kr

    Reply
  9. Sigita

    Sveiki kaip būtų galima užsiregistruoti testui iš anksto mūsų kelionė balandžio 2 dieną?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This