Klaipėdoje per šventes nuo COVID-19 paskiepytas vienas žmogus

Koronavirusas, Svarbu

Šventinę kovo 11-ąją, Statistikos departamento duomenimis, buvo ištirta tik 4120 mėginių, kuriuose rasti 355 nauji COVID -19 infekcijos atvejai, tai yra mėginiuose rastos infekcijos procento dalis nuo trečiadienio 6 išaugo iki 8,6 proc.

Klaipėdos per praėjusią parą užfiksuoti 24 nauji koronvirusinės infekcijos atvejai, trečiadienį jų buvo 26.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė, kad nustatytas naujas susirgimas – antrinis atvejis – siejamas su Klaipėdos regos ugdymo centru. Su šiuo protrūkiu iš viso siejami 9 ligos atvejai: susirgo 4 darbuotojai, 3 ugdytiniai ir taip pat patvirtinti du antriniai atvejai.

Tęsiasi protrūkis Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Žiburėlis”. COVID-19 liga patvirtinta dar vienam darželio ugdytiniui ir nustatytas vienas antrinis atvejis. Su šiuo protrūkiu iš viso siejama 15 ligos atvejų – susirgo 9 darbuotojai, 4 ugdytiniai ir fiksuoti du antriniai atvejai.

Nustatytas ir naujas susirgimas, siejamas su protrūkiu Klaipėdoje įsikūrusiame saugos įmonės padalinyje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami 4 atvejai.

Per parą uostamiestyje nuo infekcijos mirė vienas žmogus, aukų skaičius čia pasiekė 128. Tuo metu šalyje per parą fiksuotos 7 mirtys ir bendras aukų skaičius jau yra 3373.

Uostamiestyje susirgimų palyginti su praėjusios savaitės ketvirtadieniu sumažėjo 14,3 proc., Lietuvoje – 7,4 proc.

Klaipėda – 12 pagal sergamumą

14 dienų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje per parą sumažėjo nuo 233,2 iki 222,9 atvejo, Klaipėdoje – nuo 287,2 iki 260,3.

Pagal šį rodiklį uostamiesčio savivaldybė išlieka 12-a nuo galo. Geriausia padėtis šiuo metu yra Lazdijų savivaldybėje su 28 atvejais, prasčiausia – Švenčionyse (662).

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu vis dar serga 6827 žmonės, pasveikusiais laikomi 190 234. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 430 ir 12 005.

Neskiepija tik viena „AstraZeneca“ vakcinų serija

Per praėjusią parą, pasak statistikų, pirma vakcinos doze šalyje paskiepyti 417 žmonių, antra – 674.

Tuo metu Klaipėdoje pagal Statistikos departamento rodiklius kovo 11 d. pirmą kartą neapskiepytas nė vienas žmogus, o antrą skiepą gavo vos 1 klaipėdietis.

Pasak statistikų, uostamiestyje šiuo metu yra nepanaudota 6291 vakcinos dozė.

Iš viso šalyje paskiepyta 8,65 proc. arba 241 746 gyventojų, Klaipėdoje – 8 proc. (11 919).

Tuo metu Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad vakcinacija „AstraZeneca“ vakcina Lietuvoje vyksta toliau, nes „atsižvelgiant į Europos vaistų agentūros (EVA) ir Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) rekomendacijas ir ekspertų vertinimą, kad nėra pagrindo abejoti „AstraZeneca“ vakcinų efektyvumu ir saugumu”.

Šiuo metu Danija, Norvegija ir Islandija laikinai sustabdė „AstraZeneca“ vakcinų atsargų naudojimą, galimai įtarus nepageidaujamas reakcijas, paskiepijus šia vakcina. EVA ekspertai nurodo, kad nėra jokių duomenų, rodančių, jog vakcinacija galėjo sukelti būkles, kurios nėra įvardintos kaip šios vakcinos šalutinis poveikis.

EVA Farmakologinio budrumo rizikos vertinimo komitetas (angl. PRAC) vertina teikiamą vakcinos naudą bendrame visuomenės imunizacijos procese ir rekomenduoja vakciną vartoti toliau. Tuo pat metu vyksta tyrimas dėl pasitaikiusių tromboembolinių reiškinių atvejų – PRAC analizuoja visus praneštus tromboembolijos reiškinių ir kitų būklių, susijusių su kraujo krešulių susidarymu atvejus, taip pat kitas būkles, apie kuriuos pranešta po skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina.

Šiuo metu Lietuvoje laikinai sustabdytas vakcinavimas tik viena ABV5300 serija, kol vyksta tyrimas.

Taip pat pranešta, kad penktadienį į Lietuvą atgabenta šeštoji „AstraZeneca“ vakcinų siunta. Ją sudaro 14,4 tūkst. dozių, kurias dar penktadienį žadama paskirstyti savivaldybėms.

Iš viso Lietuvą jau pasiekė 115,7 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių, o vien šią savaitę jų pristatyta 48 tūkst. Iki kovo 12 d. gyventojų skiepijimui sunaudota 62,1 tūkst. šio gamintojo vakcinos dozių.

Kovo 12 d. duomenimis, Lietuvoje nuo COVID-19 paskiepyta kiek daugiau nei 240 tūkst. gyventojų, arba 8,6 proc. visuomenės.

Šalyje vykstant vyresnio amžiaus žmonių vakcinacijai, pagal amžiaus grupes jau paskiepyta gyventojų: 60-69 metų – 10,4 proc.; 70-79 metų – 26,3 proc.; 80 metų ir vyresnių – 34,3 proc.

6 Comments

  1. Klaipėdietė

    Kaip galima siūlyti skiepytis 78 -ių metų senjorams AstraZeneca vaksina,kai tuo tarpu net J.Karalystė griežtai skiepija tik iki 74 metų,tai jei jau tokia saugi tai pirmiausia ir skiepykietis pradedant nuo pačio seimo ir tie kurie ją užsakė

    Reply
  2. Skaičiau

    kad ir Ispanijos keli regionai sustabdė skiepijimą AstraZeneca.

    Reply
  3. Lina

    Darželiuose atvejų tikrai daugiau.Mūsų 5 atvejai net nefigūruoja.Kam žaisti ta netikslia info.

    Reply
  4. Anonimas

    Statistika netiksli. Pažįstu 4 senjorus, kurie gavo skiepą kovo11d.

    Reply
    • Aš

      Nesupratau-ten buvo skiepijama daug žmonių…Kam iš viso tokia statistika? O kur kitos dozės iš buteliuko?Negi nerado,kas nori Pfizer vakcina skiepytis?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This