Klaipėdos savivaldybės įstaigoje atsiradęs naujas etatas atiteko politikui

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės viešojoje įstaigoje „Klaipėdos butai“ be konkurso įdarbintas miesto tarybos narys Alvidas Šimkus esą padarė paslaugą, kad sutiko užimti naujai sukurtas vadybininko pareigas, nors atlyginimas nėra patrauklus. Taip tiek jis, tiek įstaigos vadovas paneigė kai kurių politikų mestus kaltinimus apie specialiai A. Šimkui sukurtą darbo vietą.

Alvidas Šimkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto tarybos narė, liberalė Alina Velykienė trečiadienį „Atviroje Klaipėdoje“ paviešino informaciją, jog viešojoje įstaigoje „Klaipėdos butai“ neva specialiai buvo sukurta darbo vieta A. Šimkui už lojalumą valdančiajai daugumai.

A. Šimkus į miesto tarybą buvo išrinktas kaip Lietuvos centro partijos narys. Kai jis su kita šios partijos nare Laima Jukniene prisijungė prie miesto tarybos valdančiosios koalicijos. Šie du politikai realiai padėjo suformuoti valdančiąją daugumą, nes iki jų joje buvo tik 15 narių. A. Šimkus šiuo metu iš Lietuvos centro partijos yra pašalintas.

A. Velykienė savo publikacijoje dėstė, jog kovo 1 dieną „Klaipėdos butų“ valdyba patvirtino naują įstaigos struktūrą, o joje atsirado papildomas vadybininko etatas. Kovo 2 dieną naujuoju įstaigos vadybininku pradėjo dirbti A. Šimkus. Konkursas užimti šias pareigas nebuvo paskelbtas, nes esą jokie teisės aktai to nereikalauja.

„Aš niekada neslėpiau, kad man reikalingas darbas. Bedarbis nebuvau, tačiau dirbau nepilnu etatu. Kai sužinojau, kad „Klaipėdos butuose“ steigiamas naujas vadybininko etatas, negaišau laiko. Jei nebūčiau miesto tarybos narys, Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas, matyt, nebūčiau sužinojęs, kad tokia vieta yra. Bet jei manote, kad žmogus, kuris turi aukštąjį tiek bakalauro, tiek magistro vadybininko išsilavinimą, negali „Klaipėdos butuose“ dirbti vadybininku, tai tada nežinau. Manau, kad turėčiau labiau užkliūti dėl to, kad nenuėjau dirbti įstaigos direktoriumi“, – kaltinimai apie neva specialiai jam sukurtą darbo vietą prajuokino A. Šimkų.

Jis tvirtino, kad naujajame darbe uždirbs daugiau nei minimalų atlyginimą, tačiau mažiau nei vidutinį Lietuvoje darbo užmokestį.

„Kiek supratau iš direktoriaus (įstaigos „Klaipėdos butai“ direktoriaus Pauliaus Lengvino – V. S) nelabai kas norėjo už tokį atlyginimą eiti dirbti“, – patikino A. Šimkus.

Įstaigos „Klaipėdos butai“ valdybos pirmininkas Deividas Petrolevičius, kuris yra Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas, tvirtino, kad naujas etatas įstaigoje buvo įsteigtas „ne iš oro“.

„Įstaigos vadovas dėl papildomos pareigybės atsiradimo kreipėsi dar vasarį. Bet paprašėme dar kartą pasiskaičiuoti, įsivertinti visas preliminarias pajamas, ar įstaiga pajėgi išlaikyti papildomą. Mes prašėme, kad vadovas įvertintų, jog galbūt įmanoma perskirstyti darbo krūvius taip, kad naujo etato nereikėtų. Tačiau įstaigos direktorius įrodė, kad papildomas etatas reikalingas, todėl valdyba ir leido jį įsteigti. O dėl konkretaus žmogaus, kuris buvo įdarbintas, nelabai ką ir galiu komentuoti. Mano asmenine nuomone, turėjo būti organizuojamas konkursas, kad į tas pareigas ateitų geriausias specialistas. Greičiausiai niekas čia pažeista nebus, bet principas turėjo būti kitoks“, – teigė D. Petrolevičius.

Pats Paulius Lengvinas „Klaipėdos butų“ direktoriumi pradėjo dirbti pernai spalį. Jis laimėjo skelbtą konkursą, kuriame buvo nemažai pretendentų.

„Konkursas kaip ir vyko, bet ne konkursas“, – paklaustas, kaip buvo įdarbintas A. Šimkus, teigė P. Lengvinas.

Jis tvirtino, kad dar vasarį, kai įstaigos valdybą pirmą kartą svarstė klausimą dėl papildomo etato steigimo, įstaigos internetiniame puslapyje buvo paviešintas skelbimas, kad ieškomas vadybininkas, turintis administracinio darbo patirties.

„Tačiau tą dieną valdyba naujo etato nepatvirtino, todėl skelbimas buvo išimtas. Be to, kai vyko diskusija dėl to etato, pats valdybos prašiau, kad galbūt rekomenduotų kokių nors asmenų, kurie turi ir patirties, yra klaipėdiečiai. Rasti žmogų šioms pareigoms nėra taip lengva, nes mūsų įstaigos veikla specifinė. Pirmiausia naujas pareigas siūliau jau esantiems įstaigos darbuotojams, bet niekas nesutiko keisti kvalifikacijos“, – aiškino P. Lengvinas.

Anot jo, po trumpai pasirodžiusio skelbimo be A. Šimkaus buvo atsiradęs dar vienas interesantas, tačiau jis pats neva susiprato, jog neturi vadybinio darbo patirties, nes vienoje daugiabučius administruojančioje įmonėje dirba techniniu darbuotoju.

„Kai etatas buvo patvirtintas, tai tada iškart turėjome darbo pokalbį su A Šimkumi. Pasikalbėjau ir nusprendžiau, kad tai yra tinkamas darbuotojas. Manau, kad šiai dienai priėmiau geriausią sprendimą. Mūsų įstaigai reikalingi tokie darbuotojai kaip A. Šimkus. Jis turi daug patirties, o dar yra ir Miesto ūkio komiteto pirmininkas. Ačiū Dievui, kad jis atėjo dirbti už mažesnį nei vidutinį atlyginimą. Politikoje nedalyvauju ir neplanuoju dalyvauti, bet suprantu, kad šitas klausimas yra su politiniu prieskoniu. Įkurti naujo etatą man niekas neliepė, jis atsirado, nes yra reikalingas“, – kalbėjo „Klaipėdos butų“ vadovas.

Jis, beje, atkreipė dėmesį, jog „Klaipėdos butuose“ vadybininku jau senokai dirba vienas Palangos miesto tarybos narys, kuris net buvo kandidatas į Palangos merus.

24 Comments

  1. vardas

    Vis keistesnis „darinys ” plūduriuoja kartu su meru miesto baloje . Tai A. Žalio kurto miesto įvaizdžio purvinimas ir skandinimas .

    Reply
  2. Naglis Puteikis

    Už tokį elgesio iš partijos pašalintas Centro partijos valdybos pirmininkas verslininkas Alvidas Šimkus už Centro partijos-tautininkų išdavimą – perbėgimą pas Klaipėdos liberaliuosius grubliauskininkus Kovo 11 proga pagaliau gavo Judo sidabrinius, bet skundžiasi, kad to maža

    Reply
    • Puteiki

      ar tekstą žmona parašė, pats gi esi beraštis. O kas rašys tekstus Gražuliui kurio padėjėjas esi, Loreta ar Nina?

  3. Anonimas

    Dabar aišku kad dar vieną burną tenks išlaikyti – todėl kainą savivaldybės butu nuo 90 iki 195 pakėlė!

    Reply
    • NUSIVYLUSI

      Teisybė!!!!!!!Ir mūsų ašaros Jūsų nejaudina…

  4. Gyvulių ūkis

    Martynai, Jūs, kaip žurnalistas, galėtumėte gauti ir paskelbti informaciją apie savivaldybės klerkus ir savivaldybės tarybos narius, kurie lygiagrečiai dirba savivaldybės įmonėse arba yra paskirti įmonių valdybų ar stebėtojų tarybų nariais. Tuomet visuomenė susidarytų vaizdeliai apie tai kaip sočiai gyvenama savivaldybės gyvulių ūkyje.

    Reply
    • Gal žinot

      Įdomu gal giminaitis to Šimkaus kuris dirbo prieš Dūdą ir kuri reikėjo pasodinti bet nesodino, gal kas nors žino

  5. Zenonas

    Jeigu ir vyktų konkursas – jį laimėtų A. Šimkus. Kur problema?

    Reply
    • Gyvulių ūkis

      Problema problemoje.

    • Equalizer

      tiesiog su noreciau, kad vyktu, kad komisija pasakytu kodel jis laimetu. Pateikciau del idomumo dokumentus.

  6. Zenonas

    Jeigu ir vyktų konkursas – jį laimėtų A. Šimkus. Kur problema?

    Reply
    • Naglis Puteikis

      Buvęs Centro partijos valdybos pirmininkas verslininkas Alvidas Šimkus už Centro partijos-tautininkų išdavimą – perbėgimą pas Klaipėdos liberaliuosius grubliauskininkus Kovo 11 proga pagaliau gavo Judo sidabrinius, bet skundžiasi, kad to jam maža.

  7. Gyvulių ūkis

    Vienoje savivaldybės įmonėje darbas vadybininku, kitose keliose valdybos ar stebėtojų tarybos nariu, žiūrėk ir vietos minimum 2000-3000 EUR kapšelyje atsiranda.

    Reply
  8. Politiniu prostitučių miestas

    kuo didesnis padlaižūnas ir nevykėlis tuo labiau reikalingas mero komandai. Genijaus ir kvailelio balsavimas taryboje svoriu tolygus, bet antrajam netikėtas šansas. Balsavimo mygtuko paspaudimas merui taip pat kainuoja. Rinkimai artėja.

    Reply
  9. Jei nebus tyrimo

    teks piliečiams matyt kreiptis į STT ir VRK, baigsis neva gera vyruko nuotaika.

    Reply
  10. manau

    kad direktorius atsakė į klausimą ar teisėtai įdarbintas. Atsakymas teisėtai, tai jos sprendimas.

    Reply
    • aš ir manau

      čia kalba ne apie teisę o apie etiką, padorumą, sąžiningumą…, o jos 0

  11. Gerhard

    Cia manau STT turetu uzsiimti, nes acia akivaizdi korupcija. FNNT turi uzsimti kad grobstomos mokesciu moketoju lesos.

    Reply
  12. Šimkau???

    tikrai 🙂 Padarei paslaugą miestui??? 🙂 „Negaišau laiko” 🙂

    Reply
    • judas

      Būtent. Prisitaikėlis, slidus, o kaip politikas, patekęs į Tarybą ir išdavęs partiją, su kuria pateko ir „dirbantis” miesto ūkio komitete- apvalus NULIS. Gal kas žinote bent vieną šio žmogelio darbą, iniciatyvą?

  13. Anonimas

    Baisu..
    Kai sužinojau, kad „Klaipėdos butuose“ steigiamas naujas vadybininko etatas, negaišau laiko. Jei nebūčiau miesto tarybos narys, Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas, matyt, nebūčiau sužinojęs, kad tokia vieta yra.

    Reply
    • *****

      Tikrai baisu ….fui…Koks „naudingas ” darbas taryboje ….ir tokios personos dirba mero komandoje ?

  14. Tomas

    Pažiūri į tuos niūrius, pasmerktus politikų veidus ir nesistebi, kodėl Klaipėdoje tokia stagnacija. Vieną pensininkę, keičia kitas, be 5 minučių pensininkas.

    Reply
  15. Gintaras R.

    Ponas Šimkau, viskas bus gerai, jūs taip jautriai nepergyvenkit dėl mažo atlyginimo. Per visiškai skaidriai išmokamus vadybininko priedus už nuopelnus Taryboje juk susirinksite gerokai, ir net geriau, negu gerokai didesnį. Kad tik savivaldos vadybininko darbas gerai sektųsi ir netrukdytų atsidavimui Taryboje. Nuo žmogaus gerovės teprasidės Gerovės Lietuva.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Atsiliepiant į publikaciją „Profesorių mes iš buto?“

Dėkoju „Klaipėdos“ žurnalistei Daivai Janauskaitei už parengtą ir 2024-04-12 paskelbtą objektyvią ir korektišką publikaciją, išklausius abiejų šalių nuomones apie susidariusius ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dar kartą apie savivaldybės būstų nuomos mokestį

Praeitą savaitę „Atviros Klaipėdos“ publikacijoje „Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių“ aprašytas teisinis konfliktas tarp savivaldybės įstaigos „Klaipėdos butai“ ir manęs, ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių

Gerokai padidintos nuomos už savivaldybei dabar priklausantį butą nesutinkantis mokėti 88-erių profesorius Sigitas Kudarauskas, jau pralaimėjęs vieną procesą, vėl atsidūrė ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This