COVID-19 rodikliai šalyje – prastesni, Klaipėdoje – geresni

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje ištyrus 5533 mėginius juose rasti 397 nauji COVID -19 infekcijos atvejai.

Klaipėdoje per praėjusią parą užfiksuoti 23 nauji koronvirusinės infekcijos atvejai, t.y. tiek pat, kaip ir penktadienį.  

Per parą Klaipėdoje nuo infekcijos mirė vienas žmogus, aukų skaičius čia pakilo iki 130. Tuo metu šalyje per parą fiksuotos 6 mirtys ir bendras aukų skaičius sudaro 3396.

Pagal statistikus, šeštadienį uostamiestyje pirmą skiepą gavo 72 gyventojai, antro – nė vienas. PIxabay.com asociatyvinuotr.

Uostamiestyje susirgimų palyginti su praėjusios savaitės šeštadieniu sumažėjo net 33,8 proc., tuo metu Lietuvoje padidėjo 2,6 proc.

Čia padidėjo ir 14 dienų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų – nuo 220,4 iki 222,8, o Klaipėdoje – nuo buvusių 260 atvejų sumažėjo iki 253. Pagal šį rodiklį uostamiesčio savivaldybė vėl pakilo į 12-tą vietą nuo galo. Geriausia padėtis šiuo metu yra Birštono (25 ) ir Rietavo (28) savivaldybėse, prasčiausia – Švenčionyse (640).

Minėtas rodiklis yra svarbus, mažinant karantino ribojimus – laikoma, jog daugelį ribojimų galima atšaukti, kai šalyje šis rodiklis kelias dienas iš eilės neviršija 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu vis dar serga 6739 žmonės, pasveikusiais laikomi 191 277. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 393 ir 12 085.

Protrūkiai ir vakcinacija

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, tęsiasi protrūkis Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Želmenėlis“. Nustatyti 3 nauji atvejai, susijęs su protrūkiu. Koronaviruso infekcija patvirtinta 1 darbuotojui ir 2 antriniai atvejai nustatyti šeimoje. Iš viso su protrūkiu siejami 6 atvejai, iš kurių 2 – antriniai.

Nustatytas vienas naujas atvejis, susijęs su protrūkiu Klaipėdos regos ugdymo centre. COVID-19 liga patvirtinta šeimoje. Iš viso su protrūkiu siejama 11 atvejų, iš kurių 3 – antriniai.

Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Žiburėlis“ nustatytas vienas naujas atvejis. Iš viso su protrūkiu siejama 14 atvejų, iš kurių 3 – antriniai.

Tai pat vienas naujas susirgimas siejamas su protrūkiu gamybos, remonto ir inžinerines paslaugas teikiančioje įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejama 10 atvejų, iš kurių 1 – antrinis.

Per praėjusią parą, pasak statistikų, pirma vakcinos doze šalyje paskiepyta 1020 žmonių, antra – 710.

Pagal statistikus, šeštadienį uostamiestyje pirmą skiepą gavo 72 gyventojai, antro – nė vienas.

Klaipėdoje, kaip galima spręsti ir iš kai kurių gyventojų komentarų, ir iš ankstesnių oficialių paaiškinimų, vakcinavimo statistika atsilieka – uostamiesčio medikai skiepijimo rezultatus Statistikos departamentui dažniausiai pateikia ne tą pačią, o tik kitą dieną.

Pavyzdžiui, penktadienį abu skiepus pagal statistikus buvo gavę 838 klaipėdiečiai, o ketvirtadienį, kovo 11-ąją, vos 1 žmogus.

Šiuo metu uostamiestyje yra 5322 nepanaudotos vakcinos dozės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This