Dėl Endriejavo kultūros namų – kreipimasis į teisėsaugą

Regionas

Dėl galimai neteisėtos UAB „Išskirtinio būsto statyba“ veiklos Klaipėdos rajono savivaldybė kreipėsi į policiją su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą.

Rajono savivaldybės pranešime teigiama, jog įtariama, kad įmonės direktorius galimai apgaule iš savivaldybės išviliojo beveik 50 tūkstančių eurų. Šios lėšos buvo skirtos Endriejavo kultūros namų stogo statybai, tačiau praėjus beveik dviem metams, medžiagos galimai net neužsakytos, o gauti pinigai įmonės vadovo galbūt panaudoti neaiškioms reikmėms.  Praėjusią savaitę savivaldybė sutartį su rangovu nutraukė.

2018 metų rugsėjį Savivaldybė su UAB „Išskirtinio būsto statyba“ pasirašė rangos sutartį. Pagal ją įmonė įsipareigoja rekonstruoti Endriejavo kultūros namus. Kiek daugiau nei po mėnesio rangovas kreipiasi į Savivaldybę ir pasiūlė darbus įgyvendinti anksčiau nei numatyta sutartyje ir paprašė 50 tūkstančių eurų avanso medžiagoms.

Dar po poros savaičių buvusio administracijos vadovo parašu UAB „Išskirtinio būsto statyba“ savivaldybė pervedė 49 920 eurų, skirtus rekonstruojamų Endriejavo kultūros namų stogui.

Šį vasarį į UAB „Išskirtinio būsto statyba“ buvo kreiptasi reikalaujant pristatyti pagamintas stogo konstrukcijas, už kurias savivaldybė sumokėjo dar 2018 m.

„Tačiau nors praėjo daugiau nei mėnuo rangovas UAB „Išskirtinio būsto statyba“ Savivaldybei nepaaiškino, kur yra ir ar yra nupirktos stogo statybai skirtos medžiagos, nenurodė kada bus pristatytos pagamintos stogo konstrukcijos į objektą arba grąžintos lėšos už sumokėtas medžiagas”,- rašoma Klaipėdos rajono savivaldybės pranešime.

Jame informuojama, jog savivaldybė priėmė sprendimą kreiptis į policiją su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl įmonės  UAB „Išskirtinio būsto statyba“ ir jos vadovo veiklos. Įtariama, kad įmonės bei jos direktoriaus veiksmuose gali būti nusikalstamos veikos požymių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This