Dalis uostamiesčio pradinukų į mokyklas grįš jau netrukus (atnaujinta)

Svarbu, Švietimas

Trečiadienį šalies Vyriausybė savo posėdyje pritarė tam, kad į mokyklas dirbti mišriu (kontaktiniu) būdu galėtų sugrįžti pradinukai tų šalies savivaldybių, kuriose 14 pastarųjų dienų naujų COVID-19 atvejų rodiklis yra mažesnis nei 200. Tarp tokių Klaipėdos miesto savivaldybė nepatenka – antradienio duomenimis, šis rodiklis uostamiestyje siekė 264 atvejus.

Nepaisant to, Klaipėdoje veikiančios privačios gimnazijos „Vaivorykštės takas” direktorė Džuljeta Gečienė tikisi, jog jų pradinukai mokytis kontaktiniu būdu galės pradėti jau po kelių dienų, mat ši ugdymo įstaiga sugrąžinti pradinukus į mokyklą ryžosi, pasinaudojusi praėjusios savaitės Vyriausybės sprendimu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ji pateko tarp dar 25-ių šalies savivaldybių, kurių ugdymo įstaigos anksčiau buvo pateikusios prašymus leisti joms dirbti pagal vadinamąjį bandomąjį Vilniaus gimnazijos projektą.

„Paruošiamasis procesas vyksta, ne taip viskas paprasta, reikia informaciją susirinkti, informaciją paskleisti, tėvelius supažindinti (…) Mes šiandieną turėsim tėvelių susirinkimą, iki šiol turėjom tėvelių aktyvo susirinkimą, gavom jų pritarimą ir palaikymą, reikia ir mokyklos darbuotojų pritarimo. (…) Manau, kad rytoj jau tėveliai apsispręs, šiandien atsakysim į visus klausimus, rytoj į dienos pabaigą jau žinosim”, – norą kuo greičiau pradinukus sugrąžinti į mokyklos suolus trečiadienio ryte komentavo ugdymo įstaigos direktorė.

Dž. Gečienės teigimu, jų mokymo įstaigą lanko 60 I-IV klasių mokinių, tačiau su visais šeimos nariais, tarp kurių yra ir daugiavaikių šeimų, susidaro 220 asmenų.

„Mes labai norėtumėm atliepti tėvų lūkesčius ir pasinaudoti šita galimybe, mes į tai žiūrime kaip į galimybę pradinukams saugiai sugrįžti, turėti kokybišką mokymą, turėti socializaciją tolimesnę, nes šiuo metu tas namuose apribotas bendravimas, manau, daug ką stabdo jų ugdyme, tai norim pamėginti”, – kalbėjo direktorė.

Tuo metu praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė buvo minėjusi, jog anksčiau pradinukus sugrąžinti į mokyklas Klaipėdoje be „Vaivorykštės tako” norą buvo pareiškusios Valdorfo bendruomenės mokykla ir „Laimingų vaikų pilis” bei, jos teigimu, apie tokią galimybę svarstė „Univesa via”.

Švietimo skyriaus vedėja tąsyk samprotavo, jog savivaldybės pavaldumo mokykloms susitarti su bendruomenėmis dėl pradinukų mokymo tvarkos būtų per sunku dėl didelio jų skaičiaus.

Iš Vakarų Lietuvos – septynios savivaldybės

Tačiau trečiadienį Vyriausybė galimybę sugrįžti pradinukams į mokyklas sprendė ne pagal jų skaičių mokyklose, o pagal dviejų savaičių naujų COVID-19 atvejų savivaldybėse rodiklį.

Tarp 45 šalies savivaldybių, kuriose šis rodiklis yra mažesnis nei 200 atvejų, pateko ir visos 7 savivaldybės iš Vakarų Lietuvos, išskyrus Klaipėdos miestą. Tai Skuodo, Kretingos, Klaipėdos, Šilutės ir Plungės rajonų, Palangos miesto ir Rietavo savivaldybės.

Šiose savivaldybėse be pradinukų kontaktinio mokymo dar bus leidžiami ir neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų ugdymo užsiėmimai uždarose patalpose, dalyvaujant juose ne daugiau 5 vaikams/suaugusiems, vienam iš jų užtikrinant 30 kv. m. plotą.

Be to, nuspręsta šiose savivaldybės leisti fiziškai aptarnauti lankytojus ir bibliotekose bei archyvuose, užtikrinant atitinkamus saugumo reikalavimus.

„Atsižvelgiant į tai, kad artėja brandos egzaminai, leidžiama organizuoti konsultacijas įprastu kontaktiniu būdu ne daugiau kaip 5 vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniams”, – nuo kito pirmadienio, kovo 22 d., 45 šalies savivaldybėse įsigaliosiančius pokyčius vardijo Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Kartu jis priminė, jog savivaldybių nuožiūra pasirinktinai leidžiama mišriu būdu pradinukus mokyti ir į šiuos ribojimus nepatenkančiose savivaldybėse, tačiau ir mokiniai, ir jų šeimos nariai, ir darbuotojai periodiškai privalės tirtis vadinamuoju kaupinių metodu.

5 Comments

  1. Mhm

    Mokiniai kartu su tevais varo per visas parduotuves, net eilese stovi kad patekti i vidu – ir ten jokiu testu nereikia. Bet kad i mokykla grįžt – taigi didžiausias užsikretimo rizika – ten grįžt negalima- sedint vienoj klasej su viena koytoja didžiausia galimybe užsikrest. Ne taip kaip visose parduotuvese..

    Reply
  2. Andrėj

    Kiek Klaipėdos mieste registruotų , o čia negyvena…???
    Dvi Klaipėdos gyvena anapus, Palangos _Šilutės kelio…

    Reply
  3. mano nuomone

    kol susirgimų ir mirčių atvejų nemažėja, neturėtų būti jokių karantino atlaisvinimų nei mokykloms, nei kitiems.

    Reply
    • Linas Grigas

      Coronos liudytojų nuomonė

  4. Kaupinių testavimo Klaipėdoje nėra!

    Taigi, Klaipėda ir vėl toje vietoje, ant kurios sėdime. Valstybinės mokyklos grįžti net nebando, vyrauja klaipėdietiška apatija. Ko norėt, jei savivaldybė savo įstaigų nejudina. O kam? Vis tiek ir kaupinių testavimui Klaipėdoje sąlygų nėra, tai įmsnoma tik Vilniuje. Taip kad ir ta viena mokykla niekur neišeis. Atvejų daug, skiepijama mažiausiai tarp didžiųjų miestų, o atvejų daugiausia Vakarų Lietuvoje. Bet mes visada galime pasiklausyti mero postringavimų. Ir padūduoti kartu!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This