„Atvirai Klaipėdai” – ir Didžiosios Britanijos vyriausybės įvertinimas

Svarbu

Pristatydamas vasario mėnesio finansines ataskaitas, kaip visada noriu pasidalinti ir esminiais su „Atvira Klaipėda” susijusiais praėjusio mėnesio įvykiais.

Pirmiausia, norisi pasidžiaugti, kad pernai Šiaurės ministrų tarybos dėka startavusi ir gyvavusi rusakalbiams skaitytojams skirta žinių rubrika sulaukė finansinio palaikymo ir iš Jungtinės Karalystės vyriausybės. Ji per paramą nepriklausomai Baltijos šalių žiniasklaidai skirstančią bendrovę „Zinc Network” minėtojo projekto tęstinumui skyrė 5000 eurų.

Tad rusakalbiams skirta mūsų rubrika tikrai gyvuos ir toliau, o jos reikalingumą įrodo ir skaitomumo rodikliai, ir didėjančios rusiškos „Facebook” paskyros sekėjų gretos.

Taip pat šiemet Spaudos, radijo ir televizijos fondo rėmimo fondas nusprendė paremti du mūsų projektus – nuo sausio savaitgaliais tęsiame pasakojimus apie 1923-1939 metų kasdienybę Klaipėdoje, o atsidarius Klaipėdos regioniniam valstybės archyvui pradėsime ir projektą „Ką pasakoja archyvas”, skirtą pažymėti šiemet minimiems Archyvų metams.

Nors vasario mėnesio parama atrodo gana įspūdingai, tačiau didelio optimizmo nesuteikia, nes kartu matyti ir tendencijos, kad kai kurios įmonės dėl vienų ar kitų priežasčių šiuo daugeliui sunkiu laikotarpiu nebegali prisidėti prie „Atviros Klaipėdos” gyvavimo.

Todėl prašau Jūsų –  pasinaudokite iki gegužės 3-osios egzistuojančia galimybe paremti mus neišleisdami nė cento.

Prisijungti prie Mokesčių inspekcijos deklaracijų puslapio ir užpildyti 1,2 proc. GPM skyrimo formą trunka tik kelias minutes. Tik nuo Jūsų priklauso, ar „Atvira Klaipėda” išliks tokia, kokia yra dabar, ar bus netgi stipresnė.

Už kiekvieną mums skirtą centą atskaitėme, atsiskaitome ir visada atsiskaitysime. 

Per vasarį VšĮ „Klaipėda atvirai“ gavo 18 213 eurų pajamų, kurias sudaro 358 Eur fizinių asmenų parama, 205 Eur pervedė juridiniai asmenys už paskelbtas nuorodas, 10 000 Eur sudarė juridinių asmenų parama, 5000 Eur – tikslinė Didžiosios Britanijos vyriausybės parama projektui „atviraklaipeda in russian”, 1350 Eur – Šiaurės ministrų tarybos kompensacija už jau patirtas išlaidas projektui „atviraklaipeda in russian” ir 1300 Eur Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo parama projektui „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas II”. 

Per vasarį išleidome 3589,66 Eur:

Žurnalistų ir rusų kalbos vertėjo paslaugos – 1836 Eur
Bankiniai mokesčiai – 10 Eur
Mobilusis ir interneto ryšys – 46,72 Eur
Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 22,56 Eur
„Gmail” ir „One drive” saugyklų nuoma – 6,82 Eur
Mokestis už SMS paramos administravimą – 10.57 Eur
Kuras – 29,6 Eur
Kėlimasis keltu – 12,7 Eur
Buhalterijos paslaugos – 100 Eur
Darbo vietos nuoma – 84,7 Eur
Gyventojų pajamų mokestis – 306,71 Eur
„Sodros” mokesčiai – 265,08 Eur
Sausio mėnesio alga redaktoriui – 1128,2 Eur

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Iš Klaipėdos konteinerių terminalo - reguliarūs reisai į Britaniją

Nyderlandų logistikos kompanija „Samskip“ įtraukė Klaipėdos uostą į reguliarų maršrutą, aptarnaujantį krovinius Baltijos jūroje. Savo partneriu ji pasirinko Klaipėdos konteinerių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This