Koronavirusas: sergamumo rodikliai vėl blogėja

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį šalyje ištyrus 7 855 mėginius nustatyti 534 nauji COVID -19 infekcijos atvejai – viruso mėginiuose procentas išlieka apie 7.

Klaipėdoje per praėjusią parą užfiksuoti 34 susirgimai kornavirusu. Trečiadienį jų buvo 42, antradienį – 40.

Uostamiestyje susirgimų palyginti su praėjusios savaitės ketvirtadieniu išaugo 25,6 proc., Lietuvoje – 22,1 proc.

Martyno Vainoriaus nuotr.

14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje toliau auga – pakilo nuo 234,6 iki 239,2 atvejo, o Klaipėdoje – nuo 262 iki 271,1 atvejo.

Pagal šį rodiklį uostamiesčio savivaldybė išlieka 13-oje vietoje šalyje, greta jos, 12-oje vietoje yra Neringa. Geriausia padėtis šiuo metu yra Lazdijų (17) savivaldybėje, prasčiausia – Širvintų rajone (611).

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu vis dar serga 7 213 žmonės, pasveikusiais laikomi 193 313. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 433 ir 12 223 – per parą pasveiko 21 klaipėdietis.

Klaipėdoje per parą nuo šios infekcijos mirė dar vienas žmogus, koronavirusas iki šiol nusinešė 132 klaipėdiečių gyvybes. Šalyje per parą į COVID-19 aukų sąrašą įrašyta dar 10 mirčių ir šis skaičius jau siekia 3452.

Per praėjusią parą pirmą skiepą šalyje gavo 2 686, antrą – 5 240 gyventojų (tokių jau yra 117 839). Klaipėdoje ketvirtadienį pirma vakcina paskiepyta 215, antra – 98 miestiečiai (iš viso tokių yra 5 535). Pagal du kartus paskiepytų žmonių procentą uostamiestis vis labiau ima atsilikti nuo šalies vidurkio – šie skaičiai atitinkamai siekia 3,71 ir 4,22 proc.

Uostamiestyje šiuo metu yra 5 706 nepanaudotos vakcinų dozės.

Žinia, ketvirtadienio vakarą surengtos spaudos konferencijos metu sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys informavo, kad nuo penktadienio vėl bus skiepijama „AstraZeneca” vakcina. Tačiau nuo šiol gyventojai galės rinktis, kokia vakcina skiepytis, jei skiepijimo centre bus kelių gamintojų vakcinos. Jei norimos vakcinos nebus, su gyventoju bus susisiekiama vėliau.

Taip pat nuo šiol vakcinos bus skirstomos vakcinavimo centrams ir savivaldybėms ne tik pagal gyventojų skaičių, bet ir atsižvelgiant į skiepijimo tempą. Jei bus nepanaudotų vakcinų, bus svarstomas jų perskirstymas kitoms savivaldybėms.

Penktadienį popiet Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad „AstraZeneca“ pristatė į Lietuvą septintąją vakcinų siuntą, kurią sudaro 4800 dozių. Teigiama, kad dalis jų savivaldybes pasieks dar penktadienį,  kita dalis – pirmadienį.

Iš viso Lietuva jau gavo 120,5 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių, o gyventojų skiepijimui sunaudojo 77,9 tūkst.

5 Comments

  1. Nepakviesta skiepytis senjorė

    Man 86 metai, bet iki šiol Klaipėdoje neturiu galimybės pasiskiepyti. Astrazeneka vakcina nepasitikiu, laukiu kitų gamintojų vakcinos.
    Kai pirmu kvietimu , dar vasario pabaigoje, dauguma senjorų buvo pakviesta skiepytis į Pirminės sveikatos priežiūros centrą (tada buvo skiepijama Pfizer vakcina), aš tokio kvietimo nebuvau gavusi, nes esu prisirašiusi prie privačios sveikatos priežiūros klinikos, kuri turi platų tinklą visoje Lietuvoje. Ta mūsų klinika , po to kai Klaipėdos politikai, nežinodami ką daryti su Astrazenaka, ją paskirstė po privačias gydymo įstaigas, turėjo ir turi tik šią vakciną ir neregistruoja į jokias kitos vakcinos eiles.
    Politikai ir visa žiniasklaida deklaruoja, kad visi, kam virš 80 metų, jau paskiepyti, bet tai tik – blefas. Patikrinkite privačias gydymo įstaigas, ir pamatysite kiek senjorų net kvietimo nėra gavę.
    Dar viena dezinformacija – kad galima užsiregistruoti skiepams internetu . Tai iš tiesų kol kas neįmanoma.
    Ir kodėl negalima pasiskiepyti pasirinktinai bet kuriame vakcinavimo centre, o reikia laukti malonės iš savo gydymo įstaigos, kuri net neturi reikiamos vakcinos ?
    O jūs dar skelbiate, kad vakcinacija vyksta lėtai!
    Sudarykite normalias sąlygas registruotis, skiepytis pasirinktoje poliklinikoje !

    Reply
  2. Anonimas

    Man 67 metai.Iki šios dienos man dar nesiūlė skiepytis jokia vakcina, nors esu pranešus net kelis kartus, kad skiepysiuos.Todėl Klaipėdoj ir kaupiasi vakcinos.Galėtų AstraZenek vakcina skiepyti viena vakcinavimo įstaiga visus norinčius ir neliktų jos.Nėr tvarkos.Poliklinikos vangiai daro sarašus.

    Reply
  3. Genutė

    Šeimos gydytojai savivaliauja , nekviečia skiepytis, nors pagal amžių priklauso.Aiškina,kad turi tik AstraZenek ir kitos negauna.

    Reply
  4. Kodėl neskiepija?

    Kodėl tiek nepanaudota vakcinų, miega? O kaip pasiskiepyti ,jeigu esi tik artimas rizikos amžiui…

    Reply
  5. Ra

    Kiek Klaipėdoje yra medicinos darbuotojų?
    Kiek pedagogų ir senjorų?
    Vadinasi net jie dar nėra paskiepyti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This