Tarp Vaisingumo klinikos įtariamųjų – ir keturi klaipėdiečiai

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kalbos, jog Vaisingumo klinikoje gali būti atliekamos finansinės machinacijos, buhalteriniuose dokumentuose nerodant visų iš pacientų gaunamų pajamų, pirmiausia pasiekė uostamiesčio pareigūnus. Dėl tos priežasties ikiteisminį tyrimą dėl, kaip įtariama, visuose trijuose klinikos centruose (Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos) vykdytų nusikalstamų veikų atlieka Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai, nors privačios medicinos įstaigos būstinė su jos vadovybe yra įsikūrusi sostinėje.

Iš šiuo metu byloje esančių 13-os įtariamųjų keturi susiję su Vaisingumo klinikos filialu Klaipėdoje.

Kratų metu rasta apie pusė milijono grynųjų, daugiausia – Kaune. Policijos nuotr.

Praėjus mėnesiui nuo didelio masto policijos pareigūnų operacijos, kurios metu buvo rasta apie pusė milijono eurų grynųjų, tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroras Linas Kiaurakis teigė negalintis įvardinti minėtų klaipėdiečių užimamų pareigų – to daryti esą neleidžia ikiteisminio tyrimo duomenys.

„Atviros Klaipėdos” žiniomis, trys iš įtariamųjų yra moterys, vienas – vyras.

Tačiau prokuroras patvirtino viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, jog tarp 13-os įtariamųjų, tarp kurių yra ir klinikos vadovas Algirdas Usonis, jo žmonos, a.a. prezidento Algirdo Brazausko dukros – Audronės Usonienės – nėra.

Vyro vadovaujamoje klinikoje ginekologe dirbančiai moteriai suteiktas specialiosios liudytojos statusas, reiškiantis, jog šiuo metu nepakanka duomenų, leidžiančių jai pareikšti įtarimus. Kartu šis statusas numato galimybę ateity, jei įkalčių atsirastų, ją patraukti baudžiamojon atsakomybėm arba atvirkščiai – specialiosios liudytojos statusą panaikinti.

„Tyrimas yra didelės apimties, šiuo metu intensyviai aiškinamos visos aplinkybės, apžiūrimi kratų metu paimti daiktai, sisteminami, apklausinėjami liudytojai, atliekami kiti tokiais atvejais įprasti procesiniai veiksmai”, – tyrimo eigą komentavo prokuroras.

INFORMACIJA

Ikiteisminis tyrimas dėl galimų nusikalstamų veikų Vaisingumo klinikoje atliekamas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl apgaulingo įmonės apskaitos tvarkymo bei neteisingų duomenų apie pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą pateikimo.

Įtariama, jog siekdami išvengti mokesčių ir veikdami pagal iš anksto sugalvotą nusikalstamos veikos planą, Vaisingumo klinikos vadovai atsakingiems darbuotojams buvo nurodę neįtraukti į įmonės buhalterinę apskaitą dalies iš pacientų gautų pajamų. Vėliau šie žinomai neteisingi duomenys buvo įrašyti pateikiant deklaracijas Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Įtariama, jog iš viso nuo valstybės privati klinika galėjo nuslėpti apie 1 milijoną eurų. Kokia dėl to padaryta žala valstybei, bus nustatyta vėlesniame tyrimo etape.

Tyrimą dėl finansinių machinacijų Vaisingumo klinikoje atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKTS prokuroras.

7 Comments

  1. Emigrantas

    Na kiek galima, kol nebus pinočeto – tai dar bus visko. O dabar broliai ir sesrys – imkim tą bylą ir mokykimės, kaip gyventi reikia mūsų tėvynėje. Visų gi nepasodins už lietuvišką biznį.

    Reply
  2. Ir kodėl nerašyti ? :)

    Apie tokį Lietuvos ” elyyyytą ” ir jų meilę pinigams iš ” stalčiukų ” , manau reikia rašyti kasdieną 🙂

    Reply
  3. AK

    Yra tokia sentencija ” JEI GALI NERAŠYTI NERAŠYK”, toks nieko vertas straipsnis menkina Atviros Klaipėdos skelbiamas aktualijas. pakartojimai iš kitų šaltinių nepapildant naujais duomenimis menkina pasitikėjimą.

    Reply
    • Tomas

      Truputį gal stiprokai pasakyta, bet sutinku – niekinis straipsnis 😀

  4. Aiškinsis,

    aiškinsis, kol neišsiaiškins.

    Reply
  5. Kl

    Įtariamieji nėra nusikaltę, iki teismo, kodėl slepiamos pavardės, nors visiems lyg ir žinoma. O nežinia kelia nepagrįstus įtarimus niekuo nesurištiems…

    Reply
  6. O KUMELĖ IR MĖLYNAS ŠVARKELIS BERGŽDUMĄ KLINIKOJE REMONTAVO?

    .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This