Artėjant šv. Velykoms po Palangą pabirs šimtmečio margučiai

Regionas

Per kiekvienas šv. Velykas Palangos J. Basanavičiaus gatvę papuošdavo Margučių alėja, tačiau šiemet palangiškiai ir miesto svečiai kviečiami atrasti šventinius Šimtmečio margučius įvairiose Palangos vietose. Šv. Velykų simboliai vadinami Šimtmečio margučiais, nes kovo 30 d. sukaks 100 metų nuo dienos, kai Palanga 1921 m. buvo grąžinta Lietuvai.

Šiemetiniai margučiai bus padabinti vaikų piešiniais. Palangos ir Šventosios moksleiviai dalyvavo piešinių konkurse „Mano gražiausios pasakos ir legendos apie Palangą ir jūrą“. Komisija atrinko 10 darbų, kuriuos ant 2 metrų aukščio ir 1,4 metro skersmens margučių perpiešė palangiškis dailininkas Gintaras Lapas. Piešinių autoriai: Nikolė Jonauskaitė, Kasparas Jasas, Emilia Sebeckis, Viltė Rakauskaitė, Domantas Barkauskas, Amelija Burvytė, Vėjas Kiuberis ir Marius Diemintas.

Šimtmečio margučių teks ieškoti ne tik populiariose Palangos vietose, tokiose kaip Jūratės ir Kastyčio skvere, Meilės alėjoje ar šalia Palangos simbolio – Kurhauzo, bet ir pušynuose, jaukiuose parkeliuose ar miegamųjų kvartalų erdvėse.

Visus margučius rasti galima pasitelkus žemėlapį arba mobiliąją programėlę „Walk15“. Pasirinkus „Šimtmečio margučių Palangoje“ maršrutą, čia bus galima rasti išsamią informaciją apie kiekvieną margutį. Eiti siūloma pagal programėlėje nurodytą eiliškumą, o šalia kiekvieno margučio reikės rasti kaspinėlį su užrašytu žodžiu. Surašę visus žodžius, perskaitysite eilėraščio ištrauką. Parašius šio eilėraščio autorių ir nusifotografavus kartu su mėgstamiausiu margučiu, nuotrauką reikėtų atsiųsti Palangos kultūros ir jaunimo centrui (el. paštu komunikacija@pkjc.lt arba asmenine žinute į Facebook paskyrą – www.facebook.com/palangoskjc). Laimėtojas bus skelbiamas balandžio 11 d.

Šimtmečio margučių bus galima ieškoti nuo kovo 27 d. iki balandžio 11 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos derbyje: studenčių entuziazmas prieš patyrusias žaidėjas

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto antrajame pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 19 val. prasidės Klaipėdos derbis tarp LCC tarptautinio ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - ne tik tradicinė margučių alėja, bet ir ją lydinčios liaudies melodijos

Artėjant šv. Velykoms, Palangos J. Basanavičiaus gatvė tradiciškai pasidabino įspūdingais dviejų metrų aukščio margučiais. Spalvinga bene gražiausiai pavasario šventei skirta ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Orai

Per Velykas turėtų atkeliauti šiluma

Paskutinė kovo, Velykų, diena turėtų būti kone vasariška. Įdienojus daug kur gali sušilti iki 20 laipsnių. Visai tikėtina, jog bus ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This