Prie Vakcinacijos centro Klaipėdoje – ir ašaros

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečiams prekybos centro atidarymas yra kur kas reikšmingesnis įvykis nei galimybė kuo greičiau pasiskiepyti nuo koronaviruso.

Tokią išvadą galima padaryti, nes ketvirtadienį, kai šiaurinėje miesto dalyje duris atvėrė naujas prekybos centro „Lidl“, prie jo iš pat ryto nutįso apie 100 žmonių eilė, o šeštadienį prie Vakcinacijos centro, į kurį buvo pakviesti visi pasiskiepyti norintys senjorai, rinkosi tik pavieniai žmonės.

Klaipėdos senjorai, pakviesti pasiskiepyti nuo koronaviruso be išankstinės registracijos, tokia galimybe naudojosi vangiai. Virginijos Spurytės nuotr.

Klaipėdos savivaldybė apie galimybę visiems uostamiesčio senjorams, kuriems yra 65 metai ir daugiau, pasiskiepyti nuo koronaviruso be jokios išankstinės registracijos pranešė dar savaitės pradžioje. Paskelbta, jog šeštadienį nuo 9 iki 15 val. visi pasiskiepyti norintieji senjorai turėtų atvykti į Vakcinacijos centrą, esantį Galinio Pylimo gatvėje. Vienintelė reikšminga aplinkybė ta, kad skiepijama tik „AstraZeneca“ vakcina.

Sprendimas skiepyti visus to pageidaujančius senjorus priimtas, nes Klaipėdoje jau savaitės pradžioje buvo sukaupta apie 3,5 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių, mat skiepytis šia vakcina žmonės masiškai atsisakė, kai tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse ėmė sklisti informacija apie galimai nepageidaujamas šalutines reakcijas.

Šeštadienį šiek tiek prieš 9 val. prie vakcinavimo centro laukė keliolika senjorų. Visi jie, kai tik centras pradėjo dirbti, buvo įleisti į vidų.

Galima konstatuoti, jog pasiskiepyti norinčiųjų senjorų eilė per gerą valandą taip ir nenusidarė – pasiskiepytus pakeisdavo kiti, tačiau jiems palaukti už durų reikėdavo tik po kelias minutes.

„Tiesą sakant, taip ir maniau, kad jokios eilės nebus, nes juk labai didelė dezinformacija skleidžiama. Pats dabar pasiskiepyti atėjau, nes iki šiol niekas nepakvietė. Mano požiūris į „AstraZenecą“ yra normalus, kaip ir į kitas vakcinas. Reikia pasitikėti. Manau, jog kažkas tik skleidžia propagandą ir tiek“, – savo nuomonę dėstė „Atviros Klaipėdos“ pakalbintas senjoras.

Kita klaipėdietė, kuri atvyko pasiskiepyti, prisipažino, jog vis dar nėra apsisprendusi, ar tikrai nori būti vakcinuota.

„Vieną kartą skiepo jau atsisakiau, o dabar šovė mintis, kad reikia ateiti, nes visi esame kviečiami, tai ir atėjau. Labai abejoju, ar skiepytis, bet jei jau atėjau iki durų, tai, matyt, ir pasiskiepysiu. Tikrai neramu dėl vakcinos, nes šiaip niekada net nuo gripo nesiskiepijau. Dabar tai darau labiau dėl aplinkinių nei dėl savęs. Anūkės mano jau didelės, bet proanūkės dar mažytės. Ir pagalvojau, kad neduok Dieve, močiutei kas nors atsitiks. Todėl ir pasiskiepysiu“, – savo argumentus išsakė pašnekovė.

Kita moteris, kuri laukė pasiskiepyti „AsraZeneca“ vakcina, iš vakcinavimo centro išėjo braukdama ašaras. Priežastis – ji dar neturi teisės būti paskiepyta, nes iki 65 metų amžiaus pritrūko vieno mėnesio.

„Labai norėjau pasiskiepyti ir labai tikėjausi, kad šiandien pavyks. Tikėjausi, kad žiūrės tik į gimimo metus. Bet aiškiai pasakė, kad šiandien turi būti 65 metai ir ne mažiau, o man trūksta mėnesio. Noriu pasiskiepyti, nes mano duktė laukiasi, tuoj gims anūkėlis ir jie juk bijos mane prisileisti. Taip apmaudu. Kiti spjaudosi, atsisako tos vakcinos, o tie, kas norime, negalime pasiskiepyti“, – ašarodama apmaudo neslėpė klaipėdietė.

Sekmadienį visi senjorai be išankstinės registracijos ir kvietimo nuo 9 iki 15 val. bus skiepijami Klaipėdos miesto poliklinikoje.

35 Comments

  1. Marija

    O kur buvo skelbiama apie skiepijimą savaitgalį? Aš paklausiau kelių pagyvenusių žmonių, tai jie nieko nebuvo apie tai girdėję. Reiktų skelbimų ten, kur dažniausiai lankosi žmonės (pvz. krautuvės)

    Reply
  2. Anonimas

    Koks smagus straipsnis, taip nuotaiką pakėlė

    Reply
  3. Laura

    Nesiskiepykit! Tai bus tylioji mirtis. Kas čia, maras? Išmirė milijonas? Nebejuokaukit. Gal net sergančių nėra, o skaičiai iš oro. Cirkus krečia. Greičiau viską padarykit laisvėn, didbti, eiti, mėgautis gyvenimu. Kas mes čia, avinai? Kam smegenys išplautos, lai dedasi nors kibirą ant galvos!!!

    Reply
  4. Antanas

    pa
    siskiepijau ,tik keista ,kad antrą dozę tik po 3 menesiu

    Reply
  5. Klaipėdietis

    Tai jei nesiskiepija senjorai, skiepykite kitus. kas čia sugalvojo tokias biurokratines pin kles. kodėl kituose miestuose, vilniaus rajone jau skipijami visi norintys.
    Klaipėdos valdininkai judinkitės, galvokite kaip paspartinti skiepų procedūras, o ne dvi dienas laukite 167 žmonių. GĖDA>

    Reply
  6. Danutė

    Tikrai apie Atvira Klaipėda buvau kitos nuomonės.
    Mielai skaitydavau jos straipsnius.
    Bet kai prasidėjo propaganda skiepų, radikaliai pakeičiau savo nuomonę.
    Tikėjau žurnalistu teisingumu, Virginijos, Martyno…
    Bet po šio straipsnio …visi nuo vieno kurpaliaus. Atleiskite!

    Reply
    • Lauris

      Taip priraso visokiu nesamoniu tie zurnalistai. Visi dabar apie covido 19 vakcinavima.

  7. Husky

    Daugiau nebėra apie ką rašyti,tik Covid’ą ir pederastų genocidą. Lietuviai,broliai ir sesės,atsipeikėkite,pabuskite,kiek leisite savimi manipuliuoti? Kas norite,eikite ir skiepykitės,nekiškite,kaip pederastai savo baimių,nerodykite neapykantos,mums,dar mąstantiems ir savo kūną,bei sielą gerbiantiems žmonėms

    Reply
    • Edis

      Šaunuolis!!! Palaikau

  8. Edita

    Kodėl nėra modernios skiepo nuo kurio imunitetas susidaro iki dviejų metų galėtų mokamų būti mes uz moderna

    Reply
    • Zita

      Nesamonė. Koks 2 metu imunitetas.

  9. Jonas

    Miestas, tai vieta įvairioms psichinėms iškraipoms, masinei psichozei… Juokinga ir graudu tai beregint… Kas galit, gelbėkitės. ??

    Reply
  10. atsakymas Is kur tiek egoizmo

    To Is kur tiek egizmo
    Jei jus pasiskiepyjot, kodel bijot neskirpytu ? Jei bijote, tai ko verta ta jusu vakcina?? Jau savo sveikata pasirupinote, jums nereikia pergyventi del kitu sveikatos…Arba jusu egoizmss begalinis, persekioti norite kitus, nes mano kitaip negu jus. Egoizmo jus virsune…

    Reply
  11. Alda

    Paskelbkit, kad bus vakcinuojama Pfizer ir pamatysit kiek pensininkų susirinks

    Reply
    • Auge

      O jūs tėvus turite?Jie jau neturi teisės gyventi!Be to ,tie pensininkai mokesčius mokėjo,kad tokie nevisprociai gautų išsilavinimą!

  12. Bronė

    Tureciau automata

    Reply
    • Anonimas

      Turėtum automatą???? – nusišautum….?????

  13. Karoliukas

    Teisingai daro!
    Kaukes velniop, testus velniop, skiepus velniop, žiniasklaidą ir televiziją irgi velniop!

    Reply
    • Ačiūū

      ???
      Žurnalistai, gerbkite save..

    • Anonimas

      Ir jus Karoliuk velniop

    • Supykęs

      Labiausiai tai tokius, kaip Karoliukas reikia velniop siųsti!

  14. Aš

    Aš nenoriu AZ vakcinos. Gal kita v. ir skiepyčisusi. Gaila,kad vakcina veikia tik kelis mėn. Tada vėl skiepykis. Aš nesiskiepijau nuo gripo,erkinio e., nemėgstu vaistų,bijau jų neigiamo poveikio.

    Reply
  15. iš kur tiek egoizmo

    Gudručiai stipruoliai, galingo imuniteto savininkai, matote, nesiskiepys. Jiems nereikia! Jie stiprūs! Bet aš ir daug kitų su tokiais galiūnais nenoriu net susitikti ir nesusitikinėsiu. Jie gali nešioti ir nešios visusą, užkrėtinės aplinkinius. Tai didžiausi tik apie save galvojantys egoistai. Pažįstu tokių ponių.

    Reply
    • *****

      O ko jums pasiskiepijusiam pergyventi dėl kitų ? 🙂 Tegul nesiskiepija .

    • Pilietė

      Kodėl gi taip jaudinatės dėl jų??Jei jūs pasiskiepysit,tai jums neberūpi kiti,nes jie nebepavojingi,jūs saugus.Kur problema?(sako,ir po skiepo reikalinga kaukės? ir atstumų laikymasis )Tai kur logika?

    • GD

      Logika tame, kad nešiotoju galima išlikti. Nereiks kaukių ir atstumo, kai paskiepyta bus 70% visuomenės

  16. KodasXXX

    Nenoriu jokio skiepo per prievartą brukamo. Mano kūnas, mano nuosavybė. Skiepysiuosi tada kai bus ne Astra Zeneka kišama. Rinksiuosi Faizer arba Moderna.

    Reply
    • As

      Jug meluoji nori itikint kad skiepikites. Kiek gauni uz itikinejima?

  17. Pranas

    Pasiskiepijau Astra Zeneca vakcina ir dżiaugiuos,nes galėsiu susitikt ir su anuku.
    Nebukit mandresni uż pasaulio mokslininkus,-skiepyitės.

    Reply
    • GI

      Skiepai tik 3 mėnesius teveikia. O naujų koronos atmainų iš viso neveikia.

    • Pilietė

      Ar daug žinot apie skiepus?Nežinot?Jei žinotumėt,tai susilaikytumėt nuo brukimo.

    • Petronele

      Savo nuomone pasilik sau nepirsk kitiems ,visi turi savo galvas ,galvoja ,elgiasi kaip jiems atrodo teisinga

  18. Labai teisingai

    kad neskiepija tų, kam dar nepriklauso. Visada atsiranda gudručių.

    Reply
    • aldo

      manau

  19. GI

    Pasirodo Klaipėdoje protingi senjorai, kad nesiskiepija neaišku kuom. Labiau stebėčiausi ir būčiau nusivylusi, jeigu rikiuotųsi eilės.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This