Alinos Velykienės ir Alvido Šimkaus mūšis tik įsibėgėja?

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos narei, opozicijos atstovei liberalei Alinai Velykienei prieš porą savaičių paviešinus, kad valdančiosios daugumos atstovas, Miesto ūkio komiteto pirmininkas Alvidas Šimkus įsidarbino savivaldybės VšĮ „Klaipėdos butai” vadybininku, pastarasis irgi neliko skolingas.

Savaitgalį A. Šimkus ne tik pasidalino savo pozicija, kad A. Velykienės veiksmai jam jau primena persekiojimą, bet ir įžvelgė galimą jo oponentės viešųjų ir privačių interesų painiojimo atvejį.

Alina Velykienė ir Alvidas Šimkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ar už patalpas, kurios yra ir Tarybos narės biuras, ir tuo pačiu jos vadovaujamos įmonės biuras, p. A. Velykienė moka iš Tarybos nario išmokų, tiksliai nežinau, paliksiu tai išsiaiškinti žurnalistams, jei tai juos sudomins”, – rašė A. Šimkus apie savo pastebėjimą, kad šis biuras veikia ten pat, kur ir A. Velykienės vadovaujama įmonė „Sinergijos projektai“.

Jis taip pat dėstė, kad tokia situacija esą galėtų susidomėti Etikos komisija.

„Ant patalpų išorės durų užrašytas įmonės, kurios vadovė yra A. Velykienė, pavadinimas „Sinergijos projektai“, žemiau – puikuojasi Klaipėdos miesto ženklas ir informacija apie tai, kad šiose patalpose veikia ir tarybos narės A. Velykienės biuras. Tikra sinergija! Ne kiekviena įmonė tokia ženklų derme ir tokia rinkodara gali pasigirti. Įmonės klientams sudaromas patikimumo ir garantijos įspūdis, juk Klaipėdos miesto valdžios atstovas čia. Taigi, ir greitas namo pridavimas garantuotas. Piliečio požiūriu – tai akivaizdus protekcionizmas. Ar tai moralu – nuspręs rinkėjai. Man asmeniškai tai neskanu, nuvylėte p. A. Velykiene, stipriai nuvylėte. Viešai pareiškiu, kad Jūsų žodžiai neatitinka Jūsų darbų, ir Jūs naudojatės savo padėtimi savo vadovaujamos įmonės naudai. Esate ties protekcionizmo riba. Ant biuro durų ši riba yra Klaipėdos miesto ženklas. O koks atstumas gyvenime tarp verslo ir valdžios?”, – rašė A. Šimkus.

A. Velykienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad patalpos įmonei ir Tarybos nario biurui yra nuomojamos atskirai.

„Už biurą mėnesinė sąskaita yra 100 eurų plius PVM. Įmonei yra išrašoma kita sąskaita”, – sakė A. Velykienė.

Miesto tarybos sekretoriatas patvirtino, kad A. Velykienė nuo praėjusio kovo 1 d. teikia tokio dydžio – 121 euro – PVM sąskaitas už patalpų nuomą. Jas išrašo UAB „Energo projektas“.

Mokesčių inspekcijos registro duomenų išraše matyti, kad Rusnėje registruotos „Sinergijos projektai“ padalinys adresu Minijos g. 140 patalpas nuomojasi nuo pernai liepos 23 d.

A. Šimkus, pirmadienį paklaustas, ar pats kreipsis į Etikos komisiją, kad pastaroji išnagrinėtų jo keliamus klausimus, išreiškė viltį, kad tokią iniciatyvą parodys jos pirmininkas, taip pat liberalas Edmundas Kvederis.

„Aš pats esu Etikos komisijos narys. Ši komisija turi reaguoti į visus viešumoje pasirodančius signalus apie galimus pažeidimus. Tikiu, kad Edmundas Kvederis sureaguos. Tai parodys jo veidą”, – sakė A. Šimkus.

E. Kvederis tokią kolegos poziciją pavadino šiek tiek keista.

„Nei komisijos nario, nei jos pirmininko statusas nesukuria nei kokių nors privilegijų, nei ribojimų. Kiekvienas, taip pat ir komisijos nariai, gali parašyti tiesiog elektroniniu paštu ir nurodyti aplinkybes arba pasisakyti posėdžio metu ir būtų sprendžiama, ar pradėti tyrimą. Pirmininkui tikrai nėra uždėta kažkokia prievolė stebėti, atlikti viešosios erdvės monitoringą. Vienintelis jo išskirtinumas – ruošti sprendimų projektus. Savo ruožtu, aš visada, kiek tik yra buvę klausimų, susijusių su bendrapartiečiais, nusišalinu nuo pirmininkavimo, kad nebūtų nė mažiausios abejonės dėl galimo šališkumo. Nebejoju, kad ši istorija rutuliuosis ir judės į priekį, nes labai jau daug aistrų yra”, – sakė E. Kvederis.

10 Comments

  1. Taigi

    Juokiasi puodas, kad katilas juodas !

    Reply
  2. siaip

    Veličkiene, jos veiklos pricipai labai panašus i žymaus pandemijos valdymo specialisto Kasiulevičiaus veikla – visur ir visada tik jos tiesa, tik ji viska moka tik ji geriausia. Bet va Kasiulevičius prisidirbo dėl vakcinos kaip sakant būdamas prie valstybes lovio paslydo – paskiepijo savo žmona – ir paspringo – ir „tautos priešai“ pasiūlė pasišalinti nuo lovio. Lauksime kada ponia Veličkienė paslys prie savivaldybės lovio. Žinoma Veličkiene nėra Kasiulevičius , joje akiplėšiškumo ir arogancijos nors sunkvežimiu vežk, vien prisiminus kokia ji buvo arogantiška kai buvo pagauta jog darbo metu sėdi socialiniuose tinkluose ir studijuoja dvaktu straipsnelius o ne dirba savivaldybės valdininko darbą. Žinoma tas įvykis kaip vanduo nuo žąsies nuslydo ir ji toliau demonstruoja madas Klaipedos mieste.

    Reply
  3. Taikos balandis

    Puiku. Kąskit.. o kiek dar tokių šlykščių poelgių aplipęs ypač Alinos darbelių sąrašas. Ir nieko. Juk niekada nebaudžiama, tik drąsiau ir drąsiau eina pirmyn. O niekuo nesidomintys miesčionys balsuos už ją, nes moka gudriai šnejėt, yra mama, kažkam graži, …

    Reply
    • Žalia rūta

      tai Alinai medalį už drąsą atskleidžiant darbelių sąrašus ir jų veikėjus. O piktnaudžiaujančius valdžia reikia viešinti ir bausti, o ne taikos balandžius vaidinti iš jůros – molo pakrantės

    • Balandis be taikos

      Žalia Rūta. Žvengiau visą valandą 🙂 Žalia Rūta apšąlus žiemą, net orientaciją praradus :))). Medalį – už nuolatinį piktnaudžiavimą savo padėtimi Alinai dirbant administracijoje ir esant taryboje.

  4. Kam viskas galima?

    O tai meras iš kanceliarinių išsipirkinėt Tyotą gali? Nors Seimo nariams nebegalima? Turint tarnybinį automobilį ir vairuotoją? Tai pamąstom, gal Volvo Nėnius gali ir grąžinti, o vairuotoją sutaupyti?

    Reply
  5. Jonas

    Gausit nuo Aido Kaveckio per kepure abu.

    Reply
  6. dirba darbus

    Šimkus Alvidas, tarybos narys, įsidarbino ir dirba, o ko jūs norit? 🙂

    Reply
  7. Nojus

    Smėlio dėžės žaidimai.

    Reply
    • Smėlis

      Man labiau primena du ožius ant tilto, viens už kitą „gavnesni”.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Tamsioje „Šviesos loftų“ istorijoje bando ieškoti teisybės 

Prieš porą metų prasidėjusi, „Atviros Klaipėdos“ ir 15min.lt aprašyta istorija, kaip nusvilo žmonės, susigundę verslininkų planais šalia bendrovės „Regseda“ (buvusio ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This