„AstraZeneca“ vakcina Klaipėdoje – švietimo darbuotojams ir abiturientams

Koronavirusas, Svarbu

Uostamiesčio švietimo sistemos darbuotojai bei abiturientai be išankstinės registracijos kviečiami nuo COVID-19 pasiskiepyti „AstraZeneca“ vakcina. Skiepijama bus Klaipėdos miesto poliklinikoje (Taikos pr. 76) šį pirmadienį ir antradienį nuo 14 iki 20 val.

Tuo metu Lietuvos statistikos departamentas informavo, kad sekmadienį šalyje ištyrus 5400 mėginių 418-oje iš jų rasta koronaviruso infekcija.

Uostamiesčio švietimo sistemos darbuotojai bei abiturientai be išankstinės registracijos pirmadienį ir antradienį kviečiami nuo COVID-19 pasiskiepyti „AstraZeneca“ vakcina.

Per praėjusią parą COVID-19 liga Klaipėdoje susirgo 14 žmonių. Šeštadienį tokių buvo 16.

Uostamiestyje susirgimų per savaitę sumažėjo 18,3 proc., Lietuvoje padaugėjo 35,6 proc.

14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje per parą išaugo nuo 305,4 iki 311 atvejų, Klaipėdoje – nuo 287,2 iki 291.

Pagal šį rodiklį Klaipėda pakilo į 16-tą vietą nuo galo. Blogiausia padėtis – Širvintų rajone (946), geriausia – Kelmės savivaldybėje(40).

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 8 857 žmonės, pasveikusiais laikomi 197 679. Klaipėdoje serga 416, koronavirusinę infekciją įveikė 12 485.

Klaipėdoje sekmadienį mirė vienas žmogus, o iš viso uostamiestyje COVID-19 liga nusinešė 139 gyvybes. Tuo metu šalyje į COVID-19 aukų sąrašą įrašytos 8 mirtys ir šis skaičius pasiekė 3560.

Tęsiasi statistikos ekvilibristika

Anot Statistikos departamento, pirmą skiepą sekmadienį šalyje gavo vos 2 gyventojai, antrą – 84. Klaipėdoje pirmą kartą esą nepaskiepytas nė vienas, antrą kartą – 75 klaipėdiečiai.

Tuo metu Klaipėdos savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Rožės Perminienės teigimu, per savaitgalį „AstraZeneca“ vakcina be išankstinės registracijos pirma doze buvo paskiepyti 167 vyresni nei 65 metų amžiaus senjorai. Iš jų 99 – sekmadienį.

Taip pat savaitgalį Klaipėdoje dar buvo vakcinuoti 183 pareigūnai.

Pagal statistikus Klaipėdoje šiuo metu yra apie 4,5 tūkst. nepanaudotų vakcinų dozių.

SAM praneše, kad pirmadienį į Lietuvą atgabenta 15-oji gamintojo „BioNTech ir Pfizer“ vakcinų nuo koronaviruso (COVID-19) siunta, kurią sudaro 44460 dozių. Dar pirmadienį jos bus paskirstytos visoms šalies savivaldybėms.

Iki šios dienos „BioNTech ir Pfizer“ pristatė į Lietuvą 343 tūkst. vakcinos dozių, o gyventojų skiepijimui sunaudota 338,3 tūkst.

Aiškinsis, ar persirgusiems pakanka vienos vakcinos dozės

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kreipėsi į Lietuvos infektologų draugiją ir Lietuvos alergologų ir klinikinių imunologų draugiją, prašydama pateikti autoritetingą mokslo įrodymais pagrįstą nuomonę, ar rekomenduotina šalies mastu įdiegti persirgusių COVID-19 liga asmenų skiepijimo 1 vakcinos doze (kai gamintojas rekomenduoja 2 dozių schemą) praktiką ir kokiu laikotarpiu po persirgimo tikslingiausia pradėti vakcinaciją.

Pastaruoju metu pasirodo vis daugiau mokslo publikacijų, kuriose nurodomas tikslingumas persirgusius asmenis skiepyti tik viena doze.

Kaip teigiama, persirgusiam asmeniui suleidus dvi vakcinos dozes, jo antikūnų lygis nesikeičia, t. y. nedidėja, vadinasi, pakankamas imuninis atsakas susidaro jau po 1 vakcinos dozės. Jei ši teorija pasitvirtintų, tai leistų sutrumpinti vakcinų gamintojų patvirtintą skiepijimo 2 dozėmis schemą žmonėms, kurie jau persirgę koronaviruso infekcija.

Teigiama, jog persirgusiųjų skiepijimas 1 vakcinos doze leistų paspartinti kitų Lietuvos gyventojų skiepijimą.

Šiuo metu gamintojai kol kas nėra pateikę duomenų, kurie nurodytų keliomis dozėmis reikia skiepyti persirgusius asmenis.

Duomenys keliaujantiems – e. sveikatoje

Be to, SAM praneša apie parengtą naują asmenų, pasiskiepijusių COVID-19 ligos vakcina, pažymos išdavimo funkcionalumą e. sveikatoje. Taip pat yra parengta pažyma keliautojams, turintiems neigiamą laboratorinio tyrimo atsakymą dėl COVID-19 ligos. Tokiu būdu siekiama ne tik palengvinti saugų judėjimą keliaujantiems koronaviruso pandemijos metu, bet ir įgyvendinti siekį užtikrinti lygias asmenų teises, nepriklausomai nuo to, ar žmogus paskiepytas nuo minėtos ligos, ar ne.  

Kol kas pažymą anglų kalba iš e. sveikatos gali atsisiųsti asmenys, paskiepyti nuo kovo 20 dienos. Pažymą apie neigiamą testo rezultatą anglų kalba gali išsiimti tie, kurie testavosi nuo kovo 23 dienos.

Visi kiti, kurie skiepijosi anksčiau, tokias pažymas iš e. sveikatos galės išsiimti nuo balandžio 7 dienos. 

Šiuos dokumentus asmuo, atvykstantis ar grįžtantis į Lietuvą iš užsienio valstybės, galės pateikti, prieš patekdamas į tarptautinio susisiekimo reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais maršrutais keleivius gabenančią transporto priemonę.

Abi šios pažymos yra dvikalbės – parengtos lietuvių ir anglų kalbomis. Informaciją, kaip atsisiųsti COVID-19 ligos pažymas, rasite čia ir čia.

4 Comments

  1. Karma

    Kada Eutanaziją dar kitaip eksperimentą su žmonių kūnais, kai eksperimentai aplamai uždrausti ne vienu net ir tarptautinės teisės įstatymu, kada nustosit tai vadinti skiepijimu kitaip vakcinizacija kai visa tai šlykštus melas???. Beje Jei nėra prievartos, o spaudimą ir manipuliaciją, galima pavadinti ir gi savotiška prievarta, noes tai kita pievartos forma, bet daiktus vadinant savo vardais, tai yra vis tiek prievarta. Todėl spaudimas ir manipuliacija tai ta pati pievarta, tik kita jos foma, norint daiktus vadinti tik savo vardais. O kartais turinti ir labai sunkų emocinį ir psichinį atspalvį? tai TUO LABIAU JEI JAU “SAVANORĮ” KURIS BUVO APGAULE NUŽUDYTAS NEVA NE NUO SKIEPO MIRĘS, ĮSIPAREIGOKITE BENT PER TAM TIKRĄ LAIKĄ PALAIDOTI UŽ VALSTYBINES LĖŠAS, PADENGIANT VISAS PADORAUS ŠIUOLAIKINIO LAIDOJIMO PROCEDŪRŲ IŠLAIDAS, ŠARVOJIMĄ, KARSTĄ, KREMAVIMĄ JEI ŽMOGUS PAGEIDAVO BŪTI KEMUOJAMAS, DUOBĖS KASIMĄ, NEPAMIRŠTANT RŪBŲ VELIONIUI, NUPRAUSIMO, PERENGIMO IR JEI REIKS LYDĖJIMO Į PAGAIDAUJAMĄ KREMATIUMĄ ARTIMŪJŲ APMOKĖJIMUI, NEPALIEKANT ŠIOS NAŠTOS IR TAIP SKAUSME IR AŠAROSE PASKANDINTUS ARTIMUOSIUS, TAPUS BANDOMUOJU TRIUŠIU, O GAL TIESIOG MĖSOS GABALU LENGVA RANKA NURAŠOMU IŠ GYVŪJŲ REGISTRO, ČIA KAIP TOI PATARLĖI APIE ARKLĮ KURIS PABAIGOJE VIS GI NUŠAUNAMAS. Apie nuvarytą arklį kuris vis gi nušaunamas, jis beje turi teisę prieš tai pasirinkti laidojimo būdą. Ir jam turi būti tai parnešta iš anksto apie galimas pasekmes ir pažymimas jo pasirinkimas. Elgesys su velionio palaikais ir velionio priešmirtinis pageidavimas tai šventa. Nežiūrint į tai kad jis jums yra tik nuvarytas arklys, ar mėsos gabalas, jis iš tikro buvo yra žmogus, Ir atimieji patyrę sukrėtimą, tai yra netektį, taip pat žmonės, o ne beširdžiai ir besieliai kompiuterizuoti asmens kodai su skaičiukais. Jų ašaros ir skausmas tikras. Ir sielavratas netekus atimo, kartais tunka ne vienerius metus, kartais tai labia didelė emocinė trauma.
    GAL LIETUVA PASIEKS DAR GILESNES ISTORINES AUKŠTUMAS KAIP HITLERIO LAIKAIS, KAI LAVONUS TIESIOG VIENAS ANT KITO SUMESDAVO Į DUOBĘ. nES AKI KUIE NURAŠYTI NERAGBINGOS VALSTYBĖS PENSIINIO AMŽIAUS ŽMONĖS NET GIMINAIČIŲ NETURI. Jūs nusikaltimų vykdytojai. LAUKIAMI NAUJOJOJO NIUMBERGO POCESO RSARAŠUOSE, I JIS LABAI DIDELIS. jŪSŲ TESIMO VALANDA ATEIS NESVARBU KIEK SPĖSITE IŠNAIKINTI ŽMONIŲ. iR BEJE NEPAMIŠKITE KAD TUITE JŪS SIELĄ, BEI SAVO SULAUAKSITE I PO SAVO PATIES KŪNO MIRTIES, BEI UŽSIDIRBSITE NEGERO UŽDARBIO, I NAUJAME GIMIME, tOKIE NUSIKALTIMAI JŪSŲ SIELOS YRAŠUOSE NEIŠSITRINS. nESVARBU KĄ RAŠYS VADOVĖLIAI. jŪS TURITE SAVO GYVENIMŲ ISTORIJĄ KAIP SIELOS, KARMOS REIKALUOSE YRA DAR VIENAS TEISMAS, NIEKAS NEBUS PAMIRŠTA, NORS NAUJAI GIMĘ JŪS VISKĄ PAMIŠITE, VISUS SAVO GYVENIMUS.

    Reply
  2. Miestietė

    Gėda Klaipėdai tokiais tempais vykdyti skiepijimą. Per dvi dienas paskiepyta 167 žmonės. Tai tokiais tempais skipijant sędęsime karantine iki 23 metų galo. Valdininkai judinkit smegenis ir užpakalius, galvokite kaip procesą paspartinti. Kaip visada, Klaipėda užpakalyje velkasi.

    Reply
  3. Antanas

    Europoje, pasaulyje 17-18 ame amžiuose buvo Maro, Raupų, vidurių šiltinės pandemijos, kurios Europoje dešimtimis milijonų nusinešė gyvybių. Tik skiepų dėka pavyko suvaldyti šias pandemijas, kurios jau 200 metų nebesikartoja. šis naujas virusas taip pat baisus, Lietuvoje jau mirė 3,5 tūkstančio gyventojų, pasaulyje daugiau nei 3 milijonai. Kokias pasekmes persirgę jaučia- po persirgtos ligos praėjo jau 8-10 mėn, o rimtas kvėpavimo nepakankamumo pasekmes dar labai jaučia. Ar pilnai atsistatys- niekas nežino.
    Antivakseriai kenkia ne tik sau, bet ir aplinkiniams, jie daro didelę žalą Lietuvos valstybei.

    Reply
  4. Tomas

    Niekada nesuprasiu antivakcerių logikos.

    Tarkim tau yra 52 metai. Tikimybė, jog turėsi skiepų komplikacijų (ne mirties) yra maždaug 1 iš 20 milijonų. Tikimybė, kad mirsi nuo Covid yra 1 iš 800. Bet vistiek nenori skiepytis. Ant kiek žemo intelekto paranojikas turi būti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This