Klaipėdoje pratęsta abiturientų ir švietimo darbuotojų vakcinacija

Koronavirusas, Svarbu

Nors pirmadienį po pietų Klaipėdoje „AstraZeneca” vakcina be išankstinės registracijos galėjo skiepytis visi norintys švietimo darbuotojai ir abiturientai bei visą dieną buvo vykdoma įprastinė vakcinacija pagal amžiaus grupes, Lietuvos statistikos departamentas informavo, jog uostamiestyje pirmą vakcinos dozę gavo 279 gyventojai, antrą kartą paskiepyta 218 žmonių.

Tuo metu Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog per vakar dieną vien pas juos paskiepyta 270 švietimo darbuotojų ir abiturientų.

Martyno Vainoriaus nuotr.
Skiepys ir trečiadienį bei ketvirtadienį

Antradienį jie bus skiepijami Klaipėdos miesto poliklinikoje nuo 14 iki 20 val., o trečiadienį ir ketvirtadienį pasiskiepyti šia vakcina be išankstinės registracijos minėtų grupių atstovai galės Vakcinacijos centre (Galinio Pylimo g. 3) nuo 14 iki 18 val.

Apsisprendus vakcinuotis „AstraZeneca“ vakcina, reikia atvykti į Vakcinacijos centrą nurodytu laiku ir pateikti dokumentus, įrodančius atitikimą šiai prioritetinei grupei – turėti švietimo įstaigos darbuotojo pažymėjimą arba patvirtinančią švietimo įstaigos vadovo pasirašytą pažymą (tinka ir el. pažyma bei darbo sutartis) ar mokinio pažymėjimą.

Pagal statistikus uostamiestyje šiuo metu yra per 6000 nepanaudotų vakcinos dozių.

Šalyje pirmadienį pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 5695, antrą kartą vakcinuoti 1966 gyventojai.

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė sulaukusi farmacijos kompanija „AstraZeneca“ informacijos, kad vakcina nuo koronaviruso, kurią ji sukūrė kartu su Oksfordo universiteto mokslininkais, turi naują pavadinimą – „Vaxzevria“. Šios vakcinos tiekimas į Lietuvą prasidėjo vasario 6 d.

Nuo to laiko „AstraZeneca“ pristatė į Lietuvą 127,7 tūkst. vakcinos dozių, o gyventojų skiepijimui jau sunaudota 106,4 tūkst. dozių.

Antradienį taip pat pranešta, kad farmacijos kompanija „Moderna“ pristatė į Lietuvą šeštąją vakcinų nuo koronaviruso siuntą. Ją sudaro 22 800 vakcinos dozių – tai yra didžiausia iki šiol Lietuvą pasiekusi šio gamintojo vakcinų partija. Teigiama, kad trečiadienį šios vakcinos pasieks savivaldybes. Iki antradienio Lietuva iš viso gavo 39,6 tūkst. „Moderna“ vakcinos dozių, gyventojų skiepijimui išnaudota 37,8 tūkst.

Klaipėdos rodikliai – geresni

Pirmadienį šalyje ištyrus 10 567 mėginius 835-iuose iš jų (8 proc.) rasta koronaviruso infekcija.

Per praėjusią parą SARS – CoV-2 liga Klaipėdoje susirgo 12 žmonių. Sekmadienį tokių buvo 14, šeštadienį – 16.

Uostamiestyje susirgimų per savaitę sumažėjo 23,6 proc., o Lietuvoje padaugėjo 26,4 proc.

14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje per parą išaugo nuo 311 iki 318 atvejų, o Klaipėdoje sumažėjo nuo buvusio 291 iki 265 atvejų.

Pagal šį rodiklį Klaipėda pakilo jau į 19-tą vietą nuo galo. Blogiausia padėtis vis dar tebėra Širvintų rajone su 953 atvejais, geriausia – Kelmės savivaldybėje (32 atvejai).

Lietuvoje SARS – CoV-2 liga šiuo metu serga 8762 žmonės, pasveikusiais laikomi 198 588. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 365 ir 12 545.

Uostamiestyje pirmadienį nuo COVID-19 nemirė nė vienas žmogus, o iš viso infekcija čia nusinešė 139 gyvybes.

Tuo metu šalyje į COVID-19 aukų sąrašą praėjusią parą įrašytos tik 5 mirtys ir šis skaičius šiuo metu yra 3566.

Protrūkių švieslentėje – vaikų darželiai, įmonės ir ligoninės

Lietuvos statistikos departamentas praneša sukūręs dar vieną švieslentę, padėsiančią geriau visuomenei suprasti COVID-19 ligos paplitimą.

Šioje švieslentėje – interaktyviame žemėlapyje pagal Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologų atliktų tyrimų rezultatus pateikiami koronavirusinės infekcijos protrūkiai – du ir daugiau tarpusavyje susiję ligos atvejai laiko ir vietos požiūriu.

Švieslentėje galima matyti, kokios veiklos įmonėse yra fiksuoti protrūkiai, kiek juose nustatyta užsikrėtimo atvejų, kaip seniai registruotas paskutinis užsikrėtimas, kiek žmonių izoliavosi dėl didelės rizikos kontakto, kiek nustatyta mažos rizikos kontaktų.

Švieslentės duomenims, šiuo metu šalyje registruoti 238 aktyvūs protrūkiai. Daugiausiai tarp jų – įvairios gamybos įmonės ir vaikų darželiai. Minima ir keletas ligoninių.

Klaipėdoje tarp protrūkių minimi vaikų darželiai „Žiburėlis” (20 atvejų), „Klevelis” (18) ir „Vėrinėlis” (7). Taip pat uostamiestyje protrūkiai fiksuoti Slaugos ligoninėje (18), Regos ugdymo centre (14), Jūrininkų ligoninėje (10), laivų statykloje (37). Su 9 atvejais minimi ir Palangos šilumos tinklai.

Iš šalyje protrūkiuose registruotų 1883-ių užsikrėtusių žmonių 84 proc. arba 1587 yra darbuotojai.

2 Comments

  1. Eugenija

    Klaipėdoje vakcinacijos procesas apgailėtinas. Vyras pirma pfizer vakcina buvo paskiepytas kovo 5 d. Lapelyje nurodyta , kad antra dozė bus kovo 27 d. Kadangi mėnuo jau baigiasi, o niekas nekviečia, vyras pats kreipėsi . Liepė stoti į didžiulę bendrą eilę, kurioje ir žmonės ,laukiantys pirmojo skiepo, o jiems dar reikia pildyti ir dokumentus. Taip ir būriuojasi žmonės, ko jokiu būdu neturėtų būti. Laukdamas kol pakvies, antro skiepo gali iš viso negauti. Pavydas ima, matant, kaip tvarkosi su šia problema Kaunas. Ar sunku būtų paskambinti ar pasiųsti SMS žinutę, nurodant atvykimo laiką, taip išvengiant eilių. Žurnalistai nesnauskit!

    Reply
  2. Marija

    Savaitgalį Klaipėdoje galėjo skiepyti AstraZeneca vakcina vyresnio amžiaus žmonės. Deja, pasiskiepijo labai mažai žmonių. Aš paklausiau keturis virš 65 metų žmones, ar jie penktadienį žinojo apie šeštadienį / sekmadienį vyksiančią akciją. Trys nieko nežinojo, viena sužinojo, nes naudojasi internetu. Ji šeštadienį ir pasiskiepijo. Kur šiuo metu dažniausiai būna garbaus amžiaus žmonės? Krautuvės, transportas, namai. Tai ar negalėjo ten iškabinti skelbimus apie vakcinaciją?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This