COVID-19: Klaipėda nepasiduoda, administracijos vadovas ragina skiepytis

Koronavirusas, Svarbu

Šalyje toliau augant naujų susirgimų SARS – CoV-2 liga skaičiui, uostamiestyje situacija išlieka stabili ir net gerėjanti.

Per praėjusią parą ši liga Klaipėdoje diagnozuota 20 žmonių. Antradienį tokių buvo 15, pirmadienį – 12.

Uostamiestyje susirgimų per savaitę sumažėjo net 38,3 proc., o Lietuvoje padaugėjo 17,9 proc.

14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų Klaipėdoje irgi mažėjo nuo 248,2 iki 231 atvejų, o šalyje – vėl augo nuo 329 iki 339,2 atvejų.

Pagal šį rodiklį Klaipėda dar pakilo dviem laipteliais į viršų ir šiuo metu jau yra 23-ia nuo galo. Blogiausia padėtis vis dar tebėra Širvintų rajone su 1040 atvejų, geriausia – Plungės savivaldybėje (49 atvejai).

Kiti paros rodikliai
Šiandien, ketvirtadienį, be išankstinės registracijos „Vaxzevria“ vakcina uostamiesčio Vakcinacijos centre (Galinio Pylimo g. 3) nuo 14 iki 18 val. dar gali pasiskiepyti visi norintys švietimo sistemos darbuotoji ir abiturientai. Virginijos Spurytės nuotr.

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje nustatyti 869 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Ištyrus 13 576 mėginius, aptiktos infekcijos procentas juose sudaro 6,4.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 9310 žmonės, pasveikusiais laikomi 199 767. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra ir 335 ir 12 607.

Uostamiestyje koronaviruso aukų nėra jau kelinta diena iš eilės – iki šiol čia virusas nusinešė 139 gyvybes.

Tuo metu šalyje į COVID-19 aukų sąrašą praėjusią parą, kaip ir antradienį, įrašytos 8 netektys – šis skaičius šiuo metu yra 3583.

Šalyje trečiadienį pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 12 147 gyventojai, antrą kartą vakcinuoti 6654 žmonės. Uostamiestyje pirmą kartą paskiepyti 765 gyventojai, antrą – 371 žmogus.

Šiandien, ketvirtadienį, be išankstinės registracijos „Vaxzevria“ vakcina uostamiesčio Vakcinacijos centre (Galinio Pylimo g. 3) nuo 14 iki 18 val. dar gali pasiskiepyti visi norintys švietimo sistemos darbuotoji ir abiturientai.

Statistikų duomenimis, šiuo metu Klaipėdoje yra 6380 nepanaudotų vakcinų dozių.

Tuo metu trečiadienį premjerė Ingrida Šimonytė minėjo, jog šią savaitę savivaldybėms bus perduotas rekordinis – net 130 tūkst. – vakcinų kiekis ir ragino savivaldybių administracijas aktyviau skiepyti savo gyventojus.

Pasiskiepijęs direktorius ragina skiepytis

Trečiadienį Klaipėdoje vykusiame savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje aktyviau skiepytis klaipėdiečius ragino ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis.

„Tik pasiskiepiję galėsime jaustis saugūs dėl COVID – 19. Apmaudu, kad tie gyventojai, kurie turi teisę pasiskiepyti, vis dar abejoja vakcinos nauda. Dalis atsisakiusiųjų vakcinos dėl profesinės veiklos turi būti testuojami profilaktiškai – taip užprogramuojami papildomi darbo krūviai mobilių punktų darbuotojams, o testuojamieji kaskart patiria nežinią, ar neužsikrėtė. Turime suprasti, kad vakcina leis mums susigrąžinti gyvenimus“, – teigė jis, „AstraZeneca” vakcina pasiskiepijęs trečiadienį.

G. Neniškis ketvirtadienio rytą sakė jokio rimto šalutinio poveikio dar nejaučiantis, nors temperatūra lyg ir kyla.

Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo aptarti veiksmų algoritmai, kaip uostamiestyje, esant reikalui, būtų lokalizuojami koronaviruso infekcijos protrūkiai ir viruso mutacijų židiniai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento specialistų nuomone, sėkmingiausios didelių koronaviruso infekcijos židinių mieste lokalizavimo patirtys susijusios su įstaigų ir įmonių vadovų sąmoningumu.

Teigiama, jog kelią užkirsti masiniam infekcijos plitimui padėjo operatyviai pateikta informacija apie visus asmenis, turėjusius kontaktą su COVID-19 liga užsikrėtusiu asmeniu.

„Ištyrus visus, net mažiausiai rizikingus kontaktus, galima operatyviai užkardyti ligos plitimą”, – sakoma Klaipėdos savivaldybės pranešime.

2 Comments

  1. Imunitetas birželio pabaigoje

    Visi dalyvaujantys procese: pasakykit abiturientams, kad paskiepyti Astrazeneka vakcina, antrą skiepą jie gaus tik birželio pabaigoje. Ko tylit???

    Reply
    • Ko rėkiat?

      Imunitetas įgyjamas po pirmo skiepo, antras skiepas stiprina ir prailgina imuninį atsaką, bet, jei po pirmos dozės yra kiek didesnė tikimybė susirgti corona, nei po dviejų, tikimybė po pirmo sirgti sunkia forma yra labai menka. Skiepas buvo sukurtas vienai dozei, bet testuojant pastebėta, kad padalinus į dvi, imuninis atsakas gaunasi daug stipresnis.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This