Teisiamųjų suole – mokesčių vengusi ir per 213 tūkst. eurų galėjusi pasisavinti pora

Kriminalai ir nelaimės

Sutuoktinių pora siunčiama į teismą dėl galimai pasisavintų daugiau kaip 213 tūkst. eurų bei nesumokėtų mokesčių valstybei. Tokį sprendimą priėmė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė po Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo.

Klaipėdos rajone gyvenanti pora valdė į Švediją darbuotojus deleguojančią bendrovę. Jos direktorės sutuoktinis buvo vienintelis akcininkas ir faktinis vadovas, vėliau ėjęs ir direktoriaus, kasininko pareigas. Anot FNTT pranešimo, galimai norėdami pasipelnyti bei nemokėti mokesčių valstybei, pora ėmėsi gudraus plano – į įmonės apskaitą galimai įtraukė sąskaitas faktūras, gautas iš Danijos bei Vokietijos įmonių už tariamai suteiktas paslaugas, nors, FNTT pareigūnų surinkti duomenys rodo, kad verslo ryšių su šiose šalyse veikusiomis bendrovėmis įmonė neturėjo.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, faktinis vadovas, veikdamas kartu su žmona, į įmonės apskaitą įtraukė 74 galimai netikras sąskaitas ir pinigų priėmimo kvitus iš Danijoje registruotos bendrovės, iš Vokietijoje registruotos bendrovės tariamai gauta 51 sąskaita, sandoriai neva vyko atsiskaitant grynaisiais pinigais. Sąskaitose būdavo nurodyta, kad prašoma sumokėti už statyboms reikalingų įrankių, statybinės autotechnikos nuomą, darbininkams suteiktų gyvenamųjų patalpų nuomą, kitas paslaugas, nors, įtariama, tokių paslaugų kaltinamieji neužsakinėjo.

Pareigūnai skaičiuoja, kad taip veikiant sutuoktiniai galėjo pasisavinti per 213 tūkst. eurų, taip pat išvengti ir valstybei nesumokėti beveik 37 tūkst. eurų pelno mokesčio. Galimai pasisavinti pinigai buvo panaudoti žemės sklypams Klaipėdos rajone įsigyti. Jie buvo registruoti kaip sutuoktinių asmeninė nuosavybė.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo laikinai apribotos nuosavybės teisės turtui, kurio vertė siekia pusę milijono eurų.

Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki dešimties metų. Už mokesčių vengimą teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą – ketveri metai nelaisvės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Poilsio ir pramogų komplekse - galimi finansiniai nusikaltimai

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai vadovauja Finansinių nusikaltimų ir korupcijos tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl galimai apgaulingai tvarkomos ...
2023-10-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This