Ant Pilies tilto – didesnis greitis

Miestas, Svarbu

Pilies tiltu, kuriuo dabar leidžiama važiuoti vos 30 kilometrų per valandą greičiu, bus galima judėti šiek tiek greičiau. Taip nusprendė Eismo saugumo komisija.

Leistinas greitis ant Pilies tilto labai sumažintas buvo dėl sunkiasvorio transporto. „Atviros Klaipėdos” archyvo nuotr.

Siūlymą didinti greitį ant Pilies tilto pateikė šios komisijos narys, Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Anot jo, nelogiška, jog Pilies tiltų leidžiama važiuoti tik 30 km/h greičiu, kai iki jo Pilies gatve ir už jo Naująja Uosto gatve jau galima važiuoti 50 km/h greičiu.

„Kažkada tas 30 km/h greičio ribojimas buvo įvestas dėl tiltu važiavusio sunkiojo transporto. Tačiau jo judėjimo dabar jau nebėra, tad greitį ant tilto ir reikėtų suvienodinti su iki jo ir už jo esančiomis gatvėmis. Aš siūlyčiau leistiną greitį ant tilto padidinti iki 50 km/h, jei nėra problemų dėl matomumo“, – siūlė A. Barbšys.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus akcentavo, jog problemų dėl matomumo kyla, todėl šio skyriaus pozicija yra leistiną greitį padidinti iki 40 km/h.

„Pritarčiau 40 km/h greičiui, nes reikia įvertinti tilto konfigūraciją. Tik užvažiavus ant jo, pamatai, kas yra priekyje. O vienoje pusėje yra kairinis posūkis iš Naujosios Uosto gatvės į Danės gatvę, kitoje pusėje, nors iš Pilies gatvės ir neleidžiama sukti į kairę, atsiranda tokių, kurie suka“, – aiškino viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinasis vadovas Andrius Samuilovas.

Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika taip pat sutiko, kad nebelogiška Pilies tiltu leisti važiuoti tik 30 km/h greičiu. Tačiau jis taip pat siūlė greičio labai nedidinti – leisti važiuoti 40 km/h greičiu.

„Mes matome netikslumą, nes visi važiuoja 50 km/h greičiu ir staiga ant tilto turi numesti iki 30 km/h. Logikos tikrai trūksta. Dėl gyventojų, kurie ypač vasarą skundžiasi, kad vairuotojai viršija greitį ir taip keliamas triukšmas, yra pastatytas taškinis greičio matuoklis. Jis jau atlieka savo darbą, kontroliuoja ir nebeleis važinėti tais greiiais, kurie neturi ribų. Matuoklis jau užfiksavo ir 80 km/h greičių. Mes, policija, pritartume 40 km/h greičiui. Neįsibėgėkime leisti per daug, nes vairuotojai gali per daug atsipalaiduoti. O ant šio tilto yra buvę skaudžių nelaimių, kai iš šiaurinės pusės 120 km/h greičiu atlėkė automobilis, vairuotojas dėl tilto nuolydžio jo nesuvaldė ir tėškėsi į teatro sieną, vietoje žuvo“, – priminė M. Džermeika.

Eismo saugumo komisijos nariai vienbalsiai sutarė, jog leistinas greitis ant Pilies tilto turi būti padidintas iki 40 km/h.

„Transporto skyrius, kai tik būsite pasirengę, uždėkite atitinkamus ženklus. Ir nepamirškite radarą atitinkamai sureguliuoti, kad pasksui nebūtų nesusipratimų“, – nurodė Eismo saugumo komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Eismo saugumo komisijoje dviratininkų interesus ginantis Saulius Ružinskas tvirtino, jog 40 km/h greitis turi būti ne tik ant Pilies tilto, bet ir visoje Naujojoje Uosto gatvėje, nes joje nėra tinkamai sutvarkyti dviračių takai, tad dviratininkams tenka važiuoti bendrame sraute su automobiliais. Tačiau G. Neniškis teigė, jog šį siūlymą reikia svarstyti atskirai ir apie jį nebebuvo diskutuojama.

7 Comments

  1. Q

    Patis pabande vilktis ant 30 i kalniuka tai persigalvojo. Geda tokiems išradejams.

    Reply
  2. Faktas

    Taip kairys posūkis į Dangės gatvę nereikalingas, norint galima važiuot iš Naujojo sodo Jūros gatve

    Reply
  3. S

    Begalvių dykaduonių komisija. Samuilovui reikėtų akinius prasivalyti, jeigu nepamato į Dangės g. sukančių. O savimi patenkintam Džermeikai neužmirštančiam prieš 8 metus prisitėškusio dragininko, gal būtų laikas pradėti gaudyti metų metus miesto centru skuodžiančius ir triukšmaujančius britvininkus. Žodžiu, komisijos nariai, eikit dirbti savo darbus, o ne šieną ravėkit. Tokiais sprendimais save diskredituojate.

    Reply
    • Jo jo

      Netik ta komisija, bet pusę merijos ir savivaldybės avinai kuriuos reikia varyt lauk

  4. G

    He, įdomų tikrosios greičio padidinimo priežastys: patys baudų gavo nuo radaro, užkniso patiems vilktis ant nelogiško 30km/h ar susivokė, kad važiuojant ant 30-50 triukšmo lygis lygiai toks pats?

    Reply
  5. Anonimas

    Policija nesutiks, prisidengdama tendencingais išvedžiojimais, pasiliks sau baudų lesyklėlę :).

    Reply
    • Ss

      Eismo saugumo „specialistai” sprendzia miesto eismo sauguma….matomumas,posukis,avarijos ir t.t….juokas ima.tame tarpe jau ir vyriausias miesto policinkas atsirado….prarado jis gyventoju pasitikejima

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kels Pilies tiltą

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį (iš 18 į 19 dieną) nuo 0.10 iki 4 val. bus ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This