Darbus Vaidilos aikštėje užbaigs gegužę

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad aikštėje prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro jau atlikta daugiau kaip 90 proc. visų rekonstrukcijos darbų, jų pabaiga numatoma gegužės viduryje.

„Tikimės, kad ši vieta taps patrauklia erdve laisvalaikiui šalia esančio gyvenamojo kvartalo žmonėms, kartu sukuriama šiuolaikiška infrastruktūra gyventojams, atvykstantiems į šalia įsikūrusias prekybos bei kitas paslaugas teikiančias įstaigas. Taip pat tikimės, kad bus sėkmingai įgyvendintos privačios iniciatyvos, kuriomis siekiama atnaujinti kai kuriuos šalia aikštės esančius pastatus, vienas jų – buvęs „Vaidilos“ kino teatras. Bendromis pastangomis ši erdvė vėl įgis naują kokybę “, – pranešime cituojamas savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Paryžiaus Komunos g. 4 esantį apleistą pastatą, kuriame anksčiau veikė „Vaidilos“ kino teatras“, pernai nusipirko Telšių rajone registruota bendrovė „Kietasis biokuras“. Jos savininkas Albinas Monstavičius pastatą nori rekonstruoti ir jame įrengti unikalų motociklų muziejų, o taip pat kino teatrą, konferencijų centrą.

Atnaujintoje erdvėje prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro gyventojus kvies poilsio erdvės, arčiau Taikos prospekto įrengta scena, mažųjų klaipėdiečių laisvalaikiui – žaidimų aikštelė ir guminiai laipiojimo kalneliai, sukurtos žaliosios zonos, suformuoti želdynai. Šalia tako bei visoje aikštėje veiks energiją taupantis apšvietimas, palei aikštę driekiasi nauja dviračių tako atkarpa, sujungianti Taikos prospektą ir Ąžuolyno giraitę. Įgyvendinant projektą atnaujintas ir fontanas, o jį puoš restauruotos 7-ojo dešimtmečio Klaipėdos istoriją menančios skulptūros – Vaidila, Aitvaras ir Bildukas.

„Siekėme, kad aikštė būtų ne tik atnaujinta, bet ir išsaugotų savo autentiką. Skulptūros – Vaidila, Aitvaras ir Bildukas, kurių vardais seniau buvo pavadinti restoranas, kino teatras ir parduotuvė, buvo šios aikštės skiriamasis bruožas, o jų vardai iki šiol neišnyko iš klaipėdiečių lūpų. Džiaugiuosi, kad rekonstrukcijos metu skulptūras pavyko restauruoti ir tikiuosi, kad jos dar ilgus metus puoš atnaujintą erdvę ir džiugins klaipėdiečius“, – sako savivaldybės administracijos vyr. patarėja Inga Kubilienė.

Pasak jos, aikštėje darbų liko visai nedaug – užbaigti fontano įrengimą, pabaigti sumontuoti suoliukus, šiukšliadėžes, pastatyti informacinius stendus.

Viešosios erdvės prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro rekonstrukcijos darbų vertė – 1,74 mln. eurų. Juos atlieka Panevėžio statybos trestas.

Šiuo metu taip pat baigiamas atnaujinti šalia besidriekiantis pėsčiųjų ir dviračių takas nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės (palei Taikos pr.), pernai atnaujinta ir netoliese esanti Ąžuolyno giraitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This