Kauno gatvėje naikinamos automobilių stovėjimo vietos

Miestas, Svarbu

Nauja problemine vieta, kurioje formuojasi automobilių spūstys, Klaipėdoje tapo Kauno gatvė. Piko valandomis automobilių eilė nusidriekia nuo pat sankryžos su Šilutės plentu iki prekybos centro „Akropolis“. Tačiau Eismo saugumo komisija esą rado būdą, kaip problemą išspręsti.

Kauno gatvė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Manoma, jog spūstys Kauno gatvėje pradėjo formuotis, nes joje tiesiog išaugo automobilių srautas, kai vairuotojai ėmė vengti Baltijos prospekto ir rekonstruojamos jo bei Šilutės plento žiedinės sankryžos. Žinia, nuo kovo 19-osios vėl yra draudžiamas eismas viena Baltijos prospekto puse, o visas eismas nukreipiamas trimis kitos pusės eismo juostomis.

„Mums, matyt, geriausiai matyti, kaip tie kamšiai formuojasi, nes galime pažiūrėti pro langą. Kauno gatvėje susikaupia automobilių, kurie suka į kairę pusę, į Šilutės plentą, eilė. Ir kamštis piko valandomis susidaro toks, kad driekiasi iki „Akropolio“ prieigų“, – konstatavo Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika. Jo darbo vieta yra Kauno gatvėje esančiame Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastate.

M. Džermeika pasiūlė, kaip problemą išspręsti. Šiuo metu Kauno gatvės ruože tarp sankryžos su Šilutės plentu ir komisariatu (Kauno g. 6) yra leidžiamas statyti automobilius.

„Patys suskaičiavome, kad tarp sankryžos ir Kauno g. 6 galima pastatyti 18 automobilių. Jei toje vietoje būtų draudžiama stovėti, tuomet automobiliai į Kauno gatvės ir Šilutės plento sankryžą galėtų įvažiuoti dviem juostomis. Taip pralaidumas didėtų ir spūstys mažėtų. Tas parkavimas tikrai trukdo ir ilgina spūstis“, – tvirtino M. Džermeika.

Jis pabrėžė, kad gyventojai savo automobilius galėtų statyti „Akropolio“ paskutinėje aikštelėje. Be to, po darbų komisariato darbuotojai išvažiuoja namo, tad atsilaisvina ir kitų automobilių stovėjimo vietų.

„Taigi, vietų, kur statyti automobilius, tikrai yra. Tik gal gyventojams nebebūtų tokio patogumo, kad savo automobilį mato pro buto langus“, – teigė pareigūnas.

Eismo saugumo komisijos narys, Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys dar siūlė pasvarstyti galimybę leisti automobilius statyti per naktį, pavyzdžiui, nuo 19 iki 7 val.

„Pats laikas gatves atlaisvinti važiavimui, o ne naudoti parkavimui. Primenu, kad jau esame priėmę sprendimą, jog ir kitose Klaipėdos magistralinėse gatvėse po karantino bus sumažintos galimybės statyti automobilius“, – tvirtino viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinasis vadovas Andrius Samuilovas.

Eismo saugumo komisija jau prieš kelis mėnesius yra nusprendusi, jog Statybininkų prospekte ir Sausio 15-osios gatvėje automobilius bus galima statyti trumpiau – nuo 18 iki 7 valandos, o ne iki 8 val., kaip yra dabar. Toks sprendimas turi įsigalioti, kai oficialiai baigsis karantinas.  

Eismo saugumo komisijos nariai kone vienbalsiai nusprendė uždrausti statyti automobilius Kauno gatvės ruože tarp komisariato pastato ir sankryžos su Šilutės plentu.

„Pritariame be laiko ribojimų. Ir kai tik galime, kuo greičiau, uždedame reikiamus kelio ženklus“, – paragino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, Eismo saugumo komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis.

11 Comments

  1. Hugh

    Problema reikėjo spręsti iškarta – kai remontavo, reikėjo iškart daryti platesnę gatvę, o ne šitą pornografiją.
    Bet padarė kaip visada.

    Reply
  2. Kopas

    Tai gi Bilotaitė pažadėjo kopam daugiaaukštį garažiuką suręsti, ką persigalvojo ?

    Reply
  3. Vietinis

    Įdomu ką sakys, kai problema neišsispręs ? Į Kauno gatvė sukti kamščiai nuo NDNT – kas ten trukdo ? Kol nebuvo tupos sankryžos – toje vietoje niekada nebuvo jokiu kamščiu. Žinau ką sakau – mano langai į tą puse…

    Reply
    • ezys

      O Baltijos pr. tada irgi buvo perkastas?

    • Eziui

      Prie kuo čia Baltijos prospektas ? Ten mašinų nieks nestato ir 4 eismo juostos, o sukti į Kauno gatvė – atskira. Bet dėl idiotiško šviesoforo sureguliavimo – pastovus kamščiai. Aplamai – ten yra atseit pilnaverte sankryža, o ne T-formos. Kur ten gatvė prie Mūsų Namo ? Koks debilas taip sumastė ? Stebuklu šalis…

    • dar eziui

      Ir dar – kamščiai prasidėjo iškarto, kai atidarė nauja sankryža. Baltijos prospektas dar nebuvo perkastas. Apie tai irgi rašė ir jie netgi bandė kažką daryti, bet deja nepavyko

  4. Marius

    Pastatė policijos komisarjatą be aikštelės klientam, padarė maršrutus autobusų be stotelių…. Tai kiek dar nesamonių darys… Tai pasiūlykim Kauno g. gyventojam drausti turėti mašinas… Ne sprendimai, o vieni draudimai… Kas pagalvojo apie žmones su negale … Tai gal pradėkim priiminėti sprendimus…

    Reply
    • Vidas

      Labai teisingai!!!

  5. S

    Begalviai. Pastato didžiausią viešąjį objektą, o privažiavimo lankytojams nenumato. Sveikas dar gali paeiti tą 0.5 km nuo Akropolio. O sunkiai paeinantiems tai jau yra tikra kančia.

    Reply
  6. Agnė

    O atvažiavusiems keist paso, ar šiaip su reikalais į policiją, ką daryt, kur mašiną statyt? Pastatytas pastatas, o apie parkavimą visai nepagalvota.

    Reply
    • ezys

      taigi raso – prie Akropolio, o apie parkavima pagalvota, ten turejo buti daugiaukste aikstele, tik ministerijai pinigai baigesi ir jos nepastate… neseniai rase, kad lyg ir pradejo is naujo ta klausima judinti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This