Karantinas: leidžiamas laisvas judėjimas tarp savivaldybių, skiepys ir vaistinėse

Politika, Svarbu

Po ilgojo šventinio savaitgalio antradienį į neformalų Vyriausybės posėdį susirinkęs Ministrų kabinetas nusprendė panaikinti draudimą judėti tarp atskirų šalies savivaldybių bei stiprinti testavimo ir vakcinavimo tempus ir būdus.

Pasak spaudos konferenciją surengusio sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, nors naujų koronaviruso atvejų skaičius šalyje auga, nuo trečiadienio 00 val. nuspręsta leisti gyventojams laisvai judėti visoje šalyje.

Pasak A. Dulkio, artimiausiu metu pasiskiepyti nuo COVID-19 bus galima ir vaistinėse. Palmiros Mart nuotr.

„Vyriausybė priėmė sprendimą šio ribojimo nebetęsti ir naudoti priemones, kurios yra susijusios su testavimu, vakcinavimu ir, žinoma, visos visuomenės palaikymu”, – sakė ministras.

Jo teigimu, situacija nėra gerėjanti, atvejų skaičius šalyje stabiliai auga, be to, pastaruoju metu koronavirusas pradeda dominuoti tarp simptomus jaučiančių asmenų bei padaugėjo ligoninėse nuo COVID-19 ligos gydomų žmonių – jų skaičius šiuo metu jau artėja prie 1000. Blogiausia padėtis, ministro teigimu, yra Vilniuje.

„Gaila, bet vertinant šitas tendencijas 7-10 dienų bėgyje gali būti, kad turėsime taip vadinamoje juodojoje zonoje visą Lietuvą”, – optimizmu netryško ministras, kartu pripažinęs, jog judėjimo ribojimas nebeduoda apčiuopiamų rezultatų.

Pasak A. Dulkio, efektyvesnis užsikrėtimų COVID-19 infekcija mažinimo būdas yra didesnis asmenų testavimas, kurio apimtys pastaruoju metu auga.

„Praėjusi savaitė jau buvo gan reikšminga, buvo testuota beveik 100 tūkst. asmenų, tai tikrai gera žinia, ačiū visiems, kurie testuojasi”, – pasidžiaugė ministras, kartu paraginęs savivaldybes didinti testavimo vietų skaičių bei mobiliųjų punktų pajėgumus.

„Situacija yra prasta dėl galimybės užsiregistruoti testui per 24 val., o jaučiantys simptomus asmenys turi turėti galimybę registruotis prioriteto tvarka per parą”, – sakė ministras, pridūręs, jog yra savivaldybių, kuriose šiuo metu registracija galima tik nuo balandžio 9 d. Jo netenkina ir profilaktinio testavimo apimtys.

Nors A. Dulkys pranešė, jog praėjusią savaitę šalyje buvo paskiepytas rekordinis – per 88 tūkst. – žmonių skaičius, vakcinaciją, jo teigimu, ir toliau būtina spartinti.

Todėl į pagalbą skiepijant gyventojus nuspręsta pasitelkti slaugytojų padėjėjus, studentus medikus bei artimiausiu metu pradėti gyventojų skiepijimą šalies vaistinėse.

Ministras kelis kartus apeliavo ir į visų visuomenės narių atsakomybę, laikantis karantino reikalavimų bei taip mažinant užsikrėtimų koronavirusine infekcija galimybę.

Šią arba kitą savaitę Vyriausybė žada spręsti ir dėl kitų priemonių, švelninančių karantino režimą, taikymo.

INFORMACIJA

Šiuo metu šalyje yra apie 60 tūkst. nepanaudotų „Vaxzevria“ vakcinos dozių, nepanaudotos „Modernos” – apie 9000, „Pfizer-BioNTech” – mažiau nei 5000. Šią savaitę Lietuvą turi pasiekti per 70 tūkst. Pfizer” vakcinų ir apie 15 tūkst. „Vaxzevria“ vakcinos dozių.

8 Comments

  1. Alius

    Aludes atidarykit,ten daug kas sutiks skiepytis..

    Reply
  2. marko

    Visi valdziazmogiai ragina aktyviai tedtuotis, o kaip as galiu testuotis jaigu testo kaina 79eur……………

    Reply
  3. Husky

    Nesidžiaukite,juk Bilotaitė pasakė,vienas ūkis!
    Jūsų šeima vienas ūkis,mamos,tėčiai ir močiutės-ne,jei gyvenate ne kartu…tad,nuvažiavę pas artimuosius,statykite automobilius toliau nuo namų ir užtraukę užuolaidas bandykite pabūti su artimaisiais,kol kaimynas „ožys”,nepaskambins policijai. Saugių kelionių pas artimuosius,tautiečiai!
    P.s.tikiuosi,kad klystu…

    Reply
  4. Teta

    O tai maksimose neskiepys?? ??

    Reply
  5. Vids

    Net nesitiki kas judejimo laisvė

    Reply
    • Anonimas

      Tik gudručiai sugalvojo, jog bendrauti gali viduje tik 1 šeima ir toliau susitikti su kitais negalima :-))) ir nesvarbu, jog atšaukti judėjimo ribojimai. Durniukai galvoja, kad taip ir klausysim 🙂

  6. Anonimas

    Pagaliau!!! Savaitgalį galėsime aplankyti tėvus, kurių nematėme jau 4-5mėn.

    Reply
  7. Dalia

    Ačiū….rašybos klaidų reikėtų vengti.?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

ELTA

Eugenijus Gentvilas įspėja dėl galimo konflikto po prezidento rinkimų

Antrosios kadencijos poste siekiančio šalies vadovo Gitano Nausėdos pergalė gali atnešti dar nematytų problemų dešiniųjų Ministrų kabinetui ir jo vadovei ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Buvusi universitetinė ligoninė - tikras minų laukas? (atnaujinta ministro komentaru)

Visai realu, jog milžinišku finansiniu iššūkiu naujajai Klaipėdos universiteto ligoninei tapęs buvusios Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vadovybės sprendimas susijungimo išvakarėse ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This