„Atvira Klaipėda” bus skurdesnė

Svarbu

Pristatant kovo mėnesio finansinę ataskaitą šįkart tenka konstatuoti, kad „Atvira Klaipėda” šiemet bus skurdesnė ir turinio, ir finansine prasme.

Praėjusį mėnesį paaiškėjo, kad nė vienas iš penkių daliniam Klaipėdos savivaldybės finansavimui pateiktų kultūrinių projektų nepatiko anoniminiams vertintojams. Tiems, kurie iš pradžių išbrokavo ir Klaipėdos dramos teatro rengiamą festivalį „TheAtrium”.

Visiškai sutinku, kad konkurencija šioje srityje didžiulė ir patenkinti visi niekada nebus. Bet kažkaip labai sunku surasti paaiškinimą, kodėl, pavyzdžiui, dvejus metus iš eilės tarp geriausių istorinės srities projektų patekdavęs rašinių ciklas Klaipėda: išskirtinė urbanistinė istorija” staiga patapo toks blogas, kad liko tik 15-as už brūkšnio… Dėl jo labiausiai ir gaila, nes po šio ciklo rašiniais netrūko ir gerų atsiliepimų, ir skaitytojų pasiūlymų, ką dar būtų galima aprašyti. 

Į mokesčių mokėtojų pinigus, kuriuos dalindama tokią paramą skirsto savivaldybė, žiūrime labai atsakingai, todėl šie projektiniai rašiniai atimdavo labai daug laiko, dirbdami su jais nuoširdžiai stengdavomės, kad sukurtume ir išliekamąją vertę. Kartu tai būdavo ir ženkli finansinė paspirtis, tad akivazidu, kad šie metai „Atvirai Klaipėdai” bus skurdesni ir turinio, ir finansine prasme.

Netektis šiame fronte šiek tiek kompensuos tai, kad pirmą kartą Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas nusprendė finansuoti abu „Atviros Klaipėdos” pateiktus istorinius projektus. Tęsiamo projekto „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” rašinius skelbiame jau nuo sausio. Nuo pirmadienio dėl sušvelnėjusių reikalavimų duris jau turėtų atverti Klaipėdos regioninis valstybės archyvas ir tada galėsime pradėti skelbti naują rašinių ciklą – „Ką pasakoja archyvas”, kurio metu Klaipėdos istorija besidominčius skaitytojus supažindinsime su pokarine miesto situacija.

Prieš pateikdamas kovo mėnesio skaičius noriu priminti, kad iki gegužės 3-iosios dar galite prisidėti prie „Atviros Klaipėdos” gyvavimo neišleisdami nė cento – tereikia tik kelių minučių, kad užpildytumėte 1,2 proc. savo jau sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) skyrimo deklaraciją.

Kovą VšĮ „Klaipėda atvirai“ gavo 2823 Eur pajamų, kurias sudaro 325 Eur fizinių asmenų parama, 2498 Eur pervedė juridiniai asmenys už paskelbtus banerius.

Praėjusį mėnesį išleidome 5405,62 Eur:

Žurnalistų ir rusų kalbos vertėjo paslaugos – 2184 Eur
Bankiniai mokesčiai – 10 Eur
Mobilusis ir interneto ryšys – 47,79 Eur
Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 20,06 Eur
Duomenų saugyklų nuoma – 32,8 Eur
Mokestis už SMS paramos administravimą – 1 Eur
Kuras – 56,52 Eur
Buhalterijos paslaugos – 50 Eur
Darbo vietos nuoma – 84,7 Eur
Gyventojų pajamų mokestis – 581,4 Eur
„Sodros” mokesčiai – 668,57 Eur
Vasario mėnesio alga redaktoriui – 762,75 Eur
Atlyginimas redaktoriui už sausio-kovo mėnesio straipsnius projektui „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas II” – 736,28 Eur
Kompiuterio remontas – 170 Eur 

2 Comments

  1. bankrotas

    o nenius nebepareme? Aaaaaaa…. paciam subine pradejo degti. Martynai, gresia bankrotas?

    Reply
  2. A

    Oho, tikrai mažai surenkama iš fizinių asmenų?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This