Klaipėdoje vėl fiksuojamas ženklesnis sergamumo COVID-19 padidėjimas, senjorus skiepys „Pfizer” ir „Moderna” vakcinomis

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatyti 839 nauji užsikrėtimų COVID-19 atvejai. Ištyrus 10 682 mėginius, infekcija rasta beveik 8 proc. jų.

Praėjusią parą SARS-CoV-2 liga susirgo 32 Klaipėdos gyventojai. Penktadienį ši infekcija buvo patvirtina 23 klaipėdiečiams, ketvirtadienį – 35, trečiadienį – 26, antradienį – 16.

Uostamiestyje susirgimų per savaitę padaugėjo 11,5 proc., o Lietuvoje – 15,3 proc.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Susirgimų 100 tūkst. gyventojų Klaipėdoje atvejų skaičius per parą padidėjo nuo 161,7 iki 171,8, o šalyje – nuo 422,3 iki 438,1 atvejų.

Pagal šį rodiklį uostamiestis tarp mažiausiai užsikrėtusių savivaldybių nukrito iš 25 į 27 vietą. Šiek tiek geriau už jį laikosi Klaipėdos rajonas (166), Neringa (165).

Blogiausia padėtis išlieka Šalčininkų rajone su 1038 atvejais, o geriausia – Kelmės savivaldybėje su 28 atvejais.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 12 074 gyventojai, pasveikusiais laikomi 205 897. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 310 ir 12 813 (per parą pasveiko keturi klaipėdiečiai).

Uostamiestyje praėjusią parą koronaviruso aukų vėl pavyko išvengti, iki šiol nuo šios infekcijos mirė 144 klaipėdiečiai. Šalyje į COVID-19 aukų sąrašą trečiadienį įrašyta net 17 netekčių – šis skaičius šiuo metu yra 3687.

Šalyje šeštadienį pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 12 290 gyventojų. Antrą kartą vakcinuoti 185 žmonės. Uostamiestyje praėjusią parą pirmąja doze paskiepyti 506 klaipėdiečiai, antrąja – 41. Šalies mastu abi dozes yra gavę 6,77 proc. gyventojų, taip paskiepyti yra 7,64 proc. klaipėdiečių.

Pagal pirmą kartą paskiepytų gyventojų dalį Klaipėda gana ženkliai atsilieka nuo šalies – atitinkamai 14,96 ir 17,08 proc. Kaune pirmą kartą paskiepyta jau 20,76 proc. šio miesto gyventojų.

Pagal statistikus, šiuo metu uostamiestyje yra nepanaudotos 4 947 vakcinų dozės.

Balandžio 13-ąją, antradienį, nuo 9 iki 18 val. vyresni nei 65 metų klaipėdiečiai galės vakcinuotis „Pfizer” ir „Moderna” vakcinomis be išankstinės registracijos.

Vakcinacija vyks Galinio Pylimo g. 3 (prie Klaipėdos psichikos sveikatos centro) ir Taikos pr. 76 (Klaipėdos miesto poliklinika). Atvykstant reikia turėti asmens dokumentą.

Klaipėdos rajono savivaldybė ir sekmadienį organizuojama asmenų, sergančių lėtinėmis ligomis, senjorų, mokytojų, abiturientų ir kitų asmenų iš prioritetinių grupių skiepijimą „Vaxzevria“ vakcina. Vakcinacija vyks „gyvos eilės“ principu Gargždų kultūros centre nuo 9 iki 15 val. Daugiau informacijos apie tai – čia.

7 Comments

  1. Spektaklis

    Kada Eutanaziją dar kitaip eksperimentą su žmonių kūnais, kai eksperimentai aplamai uždrausti ne vienu net ir tarptautinės teisės įstatymu, kada nustosit tai vadinti skiepijimu kitaip vakcinizacija kai visa tai šlykštus melas???. Beje Jei nėra prievartos, o spaudimą ir manipuliaciją, galima pavadinti ir gi savotiška prievarta, nes tai kita pievartos forma, bet daiktus vadinant savo vardais, tai yra vis tiek prievarta. Todėl spaudimas ir manipuliacija tai ta pati pievarta, tik kita jos forma, norint daiktus vadinti tik savo vardais. O kartais turinti ir labai sunkų emocinį ir psichinį atspalvį? tai TUO LABIAU JEI JAU “SAVANORĮ” KURIS BUVO APGAULE NUŽUDYTAS NEVA NE NUO SKIEPO MIRĘS, ĮSIPAREIGOKITE BENT PER TAM TIKRĄ LAIKĄ PALAIDOTI UŽ VALSTYBINES LĖŠAS, PADENGIANT VISAS PADORAUS ŠIUOLAIKINIO LAIDOJIMO PROCEDŪRŲ IŠLAIDAS, ŠARVOJIMĄ, KARSTĄ, KREMAVIMĄ JEI ŽMOGUS PAGEIDAVO BŪTI KEMUOJAMAS, DUOBĖS KASIMĄ, NEPAMIRŠTANT RŪBŲ VELIONIUI, NUPRAUSIMO, PERENGIMO IR JEI REIKS LYDĖJIMO Į PAGAIDAUJAMĄ KREMATIUMĄ ARTIMŪJŲ APMOKĖJIMUI, NEPALIEKANT ŠIOS NAŠTOS IR TAIP SKAUSME IR AŠAROSE PASKANDINTUS ARTIMUOSIUS, TAPUS BANDOMUOJU TRIUŠIU, O GAL TIESIOG MĖSOS GABALU LENGVA RANKA NURAŠOMU IŠ GYVŪJŲ REGISTRO, ČIA KAIP TOI PATARLĖI APIE ARKLĮ KURIS PABAIGOJE VIS GI NUŠAUNAMAS. Apie nuvarytą arklį kuris vis gi nušaunamas, jis beje turi teisę prieš tai pasirinkti laidojimo būdą. Ir jam turi būti tai parnešta iš anksto apie galimas pasekmes ir pažymimas jo pasirinkimas. Elgesys su velionio palaikais ir velionio priešmirtinis pageidavimas tai šventa. Nežiūrint į tai kad jis jums yra tik nuvarytas arklys, ar mėsos gabalas, jis iš tikro buvo yra žmogus, Ir artimieji patyrę sukrėtimą, tai yra netektį, taip pat žmonės, o ne beširdžiai ir besieliai kompiuterizuoti asmens kodai su skaičiukais. Jų ašaros ir skausmas tikras. Ir sielvartas netekus artimo, kartais trunka ne vienerius metus, kartais tai labai didelė emocinė trauma.

    GAL LIETUVA PASIEKS DAR GILESNES ISTORINES AUKŠTUMAS KAIP HITLERIO LAIKAIS, KAI LAVONUS TIESIOG VIENAS ANT KITO SUMESDAVO Į DUOBĘ. NES AKI KUIE NURAŠYTI NEGARBINGOS VALSTYBĖS PENSIINIO AMŽIAUS ŽMONĖS NET GIMINAIČIŲ NETURI. Jūs esate nusikaltimų vykdytojai. LAUKIAMI NAUJOJOJO NIURNBERGO PROCESO SARAŠUOSE, I JIS LABAI DIDELIS. JŪSŲ TEISMO VALANDA ATEIS NESVARBU KIEK SPĖSITE IŠNAIKINTI ŽMONIŲ. IR BEJE NEPAMIŠKITE KAD TURITE JŪS SIELĄ, BEI SAVO SULAUKSITE IR PO SAVO PATIES KŪNO MIRTIES, BEI UŽSIDIRBSITE NEGERO UŽDARBIO, I NAUJAMAE GIMIME, TOKIE NUSIKALTIMAI JŪSŲ SIELOS YRAŠUOSE NEIŠSITRINS. NESVARBU KĄ RAŠYS VADOVĖLIAI. JŪS TUITE SAVO GYVENIMŲ ISTORIJĄ KAIP SIELOS, KARMOS REIKALUOSE YRA DAR VIENAS TEISMAS, NIEKAS NEBUS PAMIRŠTA, NORS NAUJAI GIMĘ JŪS VISKĄ PAMIŠITE, VISUS SAVO GYVENIMUS.

    Reply
  2. skaitytoja

    trūksta protingų,einančių skiepytis..o gal panašu į Visaginą ir Šalčininkus ?pamąstykite

    Reply
    • Rimas

      Tai,kaip tik,trūksta avių su praplautomis nuo medijos smegenais!

  3. Klausimėlis

    LT vakar paskiepyti 12 tūkst žmonių. Klaipėdoje tik 550. Vakcinų yra beveik 5 tūkst. Kaip suprasti tokį vangų skiepijimą. Ko trūksta švirkštų, slaugytojų ar sms ?

    Reply
    • Jo jo

      Meras miega
      Žino kad daugiau niekas nebalsuos

    • Vase

      Debilų,norinčių skiepytis trūksta!

    • Lina

      Trūksta tinkamos komunikacijos! Vakar susitikau laiptinėje kaimynę sergančią cukriniu diabetu. Klausė, kaip sužinoti, kada ir kur galėtų skiepytis, nes šeimos gydytoja pasakė jai nieko nežinanti!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This