Koronaviruso skaičiai: Klaipėda pajudėjo juodosios zonos link

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamentas informuoja, jog praėjusią parą ištyrus 13 909 mėginius, šalyje nustatyti 762 nauji užsikrėtimų COVID-19 atvejai.

Praėjusią parą koronavirusine infekcija susirgo 21 klaipėdietis. Penktadienį COVID-19 liga buvo patvirtinta 22 uostamiesčio gyventojams, ketvirtadienį – 18, trečiadienį – 19, antradienį – 8, pirmadienį – 35.

Uostamiestyje savaitinis naujų ligos atvejų pokytis, anot statistikų, siekia 6 proc. Lietuvoje naujų ligos atvejų per savaitę padaugėjo 12,5 proc.

Klaipėdoje išaugo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius. Šeštadienį jis pasiekė 183,5 atvejo, o penktadienį buvo 175,8 atvejo. Šalyje šis rodiklis šiek tiek sumažėjo – iki 501,2 nuo 502,5 atvejo.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 13 802 gyventojai, pasveikusiais laikomi 211 411. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 314 ir 12 938 – per parą pasveiko 3 klaipėdiečiai.

Uostamiestyje jau kurį laiką koronaviruso aukų pavyksta išvengti, iki šiol nuo šios infekcijos čia mirė 144 klaipėdiečiai.

Tuo metu šalyje į COVID-19 aukų sąrašą šeštadienį įrašytos dar 6 netektys – šis skaičius šiuo metu yra 3760.

Šalyje per parą pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo vos 1452 gyventojai, o antrą kartą vakcinuotas 181 žmogus. Uostamiestyje, anot statistikų, pirmąja doze šeštadienį paskiepyti 96 klaipėdiečiai, antrąja – 84. Klaipėdoje šiuo metu yra apie 2,4 tūkst. vakcinos dozių.

Uostamiestyje abiem vakcinos dozėmis jau yra paskiepyti 12620 gyventojų, o pirmąją – 26577.

Lietuvoje pirmosios vakcinos dozės yra sulaukę 563463 gyventojai, o ir antrosios – 209572.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad farmacijos kompanija „Moderna“ sekmadienį pristatė į Lietuvą septintąją vakcinų nuo koronaviruso (COVID-19) siuntą, kurią sudaro 19 200 dozių. Šios vakcinos per dvi dienas bus paskirstytos savivaldybėms.

Iki šios dienos Lietuva gavo 62,4 tūkst. „Moderna“ vakcinos dozių, o gyventojų skiepijimui sunaudota 60,6 tūkst.

Per praėjusią parą visoje Lietuvoje į stacionarą dėl COVID-19 ligos paguldyti dar 93 pacientai.

17 Comments

  1. Oksi

    Nesamones nepezekit jau uzknisot

    Reply
  2. Anonimas

    Juokdariai

    Reply
  3. Karas

    Kada Eutanaziją dar kitaip eksperimentą su žmonių kūnais, kai eksperimentai aplamai uždrausti ne vienu net ir tarptautinės teisės įstatymu, kada nustosit tai vadinti skiepijimu kitaip vakcinizacija kai visa tai šlykštus melas???. Beje Jei nėra prievartos, o spaudimą ir manipuliaciją, galima pavadinti ir gi savotiška prievarta, nes tai kita pievartos forma, bet daiktus vadinant savo vardais, tai yra vis tiek prievarta. Todėl spaudimas ir manipuliacija tai ta pati prievarta, tik kita jos forma, norint daiktus vadinti tik savo vardais. O kartais turinti ir labai sunkų emocinį ir psichinį atspalvį? tai TUO LABIAU JEI JAU “SAVANORĮ” KURIS BUVO APGAULE NUŽUDYTAS NEVA NE NUO SKIEPO MIRĘS, ĮSIPAREIGOKITE BENT PER TAM TIKRĄ LAIKĄ PALAIDOTI UŽ VALSTYBINES LĖŠAS, PADENGIANT VISAS PADORAUS ŠIUOLAIKINIO LAIDOJIMO PROCEDŪRŲ IŠLAIDAS, ŠARVOJIMĄ, KARSTĄ, KREMAVIMĄ JEI ŽMOGUS PAGEIDAVO BŪTI KEMUOJAMAS, DUOBĖS KASIMĄ, NEPAMIRŠTANT RŪBŲ VELIONIUI, NUPRAUSIMO, PERENGIMO IR JEI REIKS LYDĖJIMO Į PAGAIDAUJAMĄ KREMATIUMĄ ARTIMŪJŲ APMOKĖJIMUI, NEPALIEKANT ŠIOS NAŠTOS IR TAIP SKAUSME IR AŠAROSE PASKANDINTUS ARTIMUOSIUS, TAPUS BANDOMUOJU TRIUŠIU, O GAL TIESIOG MĖSOS GABALU LENGVA RANKA NURAŠOMU IŠ GYVŪJŲ REGISTRO, ČIA KAIP TOI PATARLĖI APIE ARKLĮ KURIS PABAIGOJE VIS GI NUŠAUNAMAS. Apie nuvarytą arklį kuris vis gi nušaunamas, jis beje turi teisę prieš tai pasirinkti laidojimo būdą. Ir jam turi būti tai parnešta iš anksto apie galimas pasekmes ir pažymimas jo pasirinkimas. Elgesys su velionio palaikais ir velionio priešmirtinis pageidavimas tai šventa. Nežiūrint į tai kad jis jums yra tik nuvarytas arklys, ar mėsos gabalas, jis iš tikro buvo yra žmogus, Ir artimieji patyrę sukrėtimą, tai yra netektį, taip pat žmonės, o ne beširdžiai ir besieliai kompiuterizuoti asmens kodai su skaičiukais. Jų ašaros ir skausmas tikras. Ir sielvartas netekus artimo, kartais trunka ne vienerius metus, kartais tai labai didelė emocinė trauma.
    GAL LIETUVA PASIEKS DAR GILESNES ISTORINES AUKŠTUMAS KAIP HITLERIO LAIKAIS, KAI LAVONUS TIESIOG VIENAS ANT KITO SUMESDAVO Į DUOBĘ. NES AKI KUIE NURAŠYTI NEGARBINGOS VALSTYBĖS PENSIINIO AMŽIAUS ŽMONĖS NET GIMINAIČIŲ NETURI. Jūs esate nusikaltimų vykdytojai. LAUKIAMI NAUJOJOJO NIURNBERGO PROCESO SARAŠUOSE, I JIS LABAI DIDELIS. JŪSŲ TEISMO VALANDA ATEIS NESVARBU KIEK SPĖSITE IŠNAIKINTI ŽMONIŲ. IR BEJE NEPAMIŠKITE KAD TURITE JŪS SIELĄ, BEI SAVO SULAUKSITE IR PO SAVO PATIES KŪNO MIRTIES, BEI UŽSIDIRBSITE NEGERO UŽDARBIO, I NAUJAME GIMIME, TOKIE NUSIKALTIMAI JŪSŲ SIELOS YRAŠUOSE NEIŠSITRINS. NESVARBU KĄ RAŠYS VADOVĖLIAI. JŪS TURITE SAVO GYVENIMŲ ISTORIJĄ KAIP SIELOS, KARMOS REIKALUOSE YRA DAR VIENAS TEISMAS, NIEKAS NEBUS PAMIRŠTA, NORS NAUJAI GIMĘ JŪS VISKĄ PAMIŠITE, VISUS SAVO GYVENIMUS.

    Reply
    • Anonimas

      Kos čia bebrotis rašineja

  4. Tai aš

    Nesitestuokit ir nebeliks koronosq

    Reply
  5. Vilnius

    Perskaičius komentarus išvada aiški-klaipėdiečiai yra paskutiniai temnylos, dvasios ubagai, su kuriais nėra apie ką ir kalbėti!

    Reply
    • Cžv

      Tavo nuomones niekas ir neklauso dvasios ubage

    • Zibis

      100% teisybė!!!

  6. Klp

    Eikit na su savo korona, sedesit kaleime sudai arba busit ant lauzo sudeginti, uz sita visa mesla reiks atsakyt

    Reply
  7. Fedot dar netot

    Žurnaliugos parsidaveliai Klaipėda juodoji zona padaugėjo 2-3 atvejais per parą kas užsakineja tas antraštes

    Reply
  8. Q

    Na idomu kai pasaulinio lygio mokslini kai istiria korono viruso testus ir prieina viena bendra isvada visi jie serga gripu. Yad toliau ziaskime skaiciais o nerealiomis situacijomis, toliau gyvenkime virtuoliai nes dabar kas vyksta tai tim virtualus virusas nes viska skleidzia zinoasklaida o zmones toliau gyvena. Tad ka zmogai gyvenam ar atsiduodame virtualiam pasauliui ?

    Reply
    • Žemaite

      Sutinku.Taip,viską skleidžia valdžia ir žiniasklaida.

  9. Karanba

    Man pof. Kad ir visi su gultų. Neserga tik tie kas saugosi ir netrasioja po prekybcentrius! O klaipėdiečių nenulaikysi net surises ir po lova pakišes. ?

    Reply
  10. jolanta

    Tegu gydymo istaigos Klaipedoje neplatina koronos ir nebus juodojoje zonoje, nacialstva sedo uzpakalius surauke uz uzdaru duru ir nemato toliau savo nosies, kad pacientai jur ligonineje sturmuoja duris, trenkti pensini kai, jiems susuko vidurius ir bega i priemimo sk., nes tie pletkauninkai turi pamatyti ka nors, nes nusibodo sed3ti namuose, jie turi pasikalbeti su medikais, o sie, kad juos varytu lauk suleidzdia i vidu ir jie ten diskutuoja su tokiais pat, sulipe vienas priekito, ir dar kede prie sono prisistumia

    Reply
  11. As

    Tokios eiles prie vakcinavimo centru ir nesugeba 100zmoniu paskiepyt????

    Reply
  12. Anonimas

    O kaip Grubliauskas gyrėsi, kad sparčiai vakcinuoja. Gal ir sparčiai, kai atsibudo.

    Reply
    • Meras užsienyje

      Nieko jis neatsibudo. Jis keliauja. Jam dzin miestas ir miestiečiai. Tiek neišmirs, kad jam dviejų atlyginimų neišmokėtų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This