Klaipėdos teismas nagrinės Kretingos mero skundą

Regionas, Svarbu

Po to, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) konstatavo, kad Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai nepagrįstai nepriėmė Kretingos rajono mero Antano Kalniaus skundo, šiame teisme jau prasidėjo teisminis procesas. 

Antanas Kalnius. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad tokį skundą meras pateikė po to, kai praėjusių metų pabaigoje Kretingos rajono konservatorių sudaryta nauja valdančioji koaliciją, kurioje nebeliko A. Kalniaus ir jo rinkimų komiteto „Kretingos kraštas“ narių, nusprendė nuo kovo 1 d. mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičių sumažinti nuo 3 iki 1.

Savo skunde A. Kalnius prašė Klaipėdos teismo panaikinti tokį Tarybos sprendimą ir priteisti iš jos patirtas bylinėjimosi išlaidas (meras teisininkams moka iš savo asmeninių lėšų).

Iš pradžių šio teismo teisėja Eglė Kiaurakytė atsisakė priimti tokį Kretingos mero skundą, tačiau LVAT konstatavo, jog jos nutartis yra nepagrįsta. Po šio sprendimo ta pati teisėja jau nutarė, jog A. Kalniaus skundas bus nagrinėjamas.  

Vasarį teikdamas skundą A. Kalnius buvo prašęs taikyti ir laikinąsias apsaugos priemones – iki galutinės teismo nutarties šioje byloje įsiteisėjimo sustabdyti Tarybos sprendimo galiojimą. Kadangi iš pradžių skundas Klaipėdoje buvo nepriimtas, o LVAT tokią nutartį peržiūrėjo tik balandį, du mero komandos nariai jau buvo atleisti nuo kovo 1-osios.

Dabar jau Klaipėdos teismas pritaikė ir tokias laikinąsias apsaugos priemones, tačiau ši nutarties dalis dar gali būti apskųsta LVAT. Iki antradienio vakaro Kretingos rajono savivaldybė nebuvo pranešusi apie šaukiamą Tarybos posėdį, kuriame būtų sprendžiamas klausimas, kaip elgtis dėl tokios nutarties. 

A. Kalnius, paklaustas, ar neapskundus laikinųjų apsaugos priemonių bandytų susigrąžinti atleistus komandos narius, sakė, jog ši situacija dar yra visiškai neaiški – esą pirmiausia reikia sulaukti šios nutarties dalies įsigaliojimo arba skundo dėl jos išnagrinėjimo LVAT. 

1 Comment

  1. Anonimas

    Jei teisėja suklydo, tai ji irgi turėtų atsakyti už savo klaidas. Teisėjos darbdavys turi išsiaiškinti ir nustatyti, ar teisėjai pakanka kompetencijos dirbti tokį darbą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Ieškinys - ir prekes iš brolio įmonės pirkusiai politikei  

Viešąjį interesą ginanti prokuratūra pateikė Plungės apylinkės teismui civilinį ieškinį dar vienam Kretingos politikui. Šįkart 7 693,71 Eur siekiama priteisimo ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Regionas

„Bolt“ žengia į Kretingą

Judumo platforma „Bolt“ skelbia tęsianti plėtrą Vakarų Lietuvoje ir šiol elektriniais paspirtukais ragina dalytis Kretingos gyventojus bei miesto svečius. Kretinga ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi ir Klaipėdos bei Kretingos rajonai

Pirmadienį šalyje patvirtinti 33 nauji COVID-19 atvejai (šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This