Klaipėdoje startuoja elektroninė vakcinacijos registracijos sistema

Koronavirusas, Svarbu

Kaip ir žadėta, ketvirtadienį paleista elektroninė vakcinacijos registracijos klaipėdiečiams programa.

Užsiregistruoti internetu galima interneto svetainėje čia.

Šiuo metu kviečiami registruotis prioritetinei 65+ amžiaus grupei priklausantys klaipėdiečiai bei miesto gyventojai, sergantys lėtinėmis ligomis, kurie nori gauti pirmą vakcinos dozę.

Po šių prioritetinių grupių palaipsniui vakcinacijos sistemoje galės registruotis ir kitos prioritetinės asmenų grupės, kurios bus kviečiamos registracijai atskirais kvietimais.

„Vakcinacijos procesą bus nepalyginamai lengviau valdyti, tai didžiulė pagalba tiek medikams, tiek gyventojams. Tikimės, kad registracija vyks sklandžiai, o vyresnio amžiaus žmones, kurie neturi galimybės ar įgūdžių tai padaryti patys, galės užregistruoti jų vaikai ar kaimynai“, – savivaldybės išplatintame pranešime cituojamas Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausias gydytojas Saulius Dabravalskis, koordinuojantis vakcinacijos procesą Klaipėdoje.

Prisijungimas vyksta per Elektroninius valdžios vartus, reikia tik asmens kodo, kontaktinių duomenų ir tvirto apsisprendimo skiepytis.

COVID-19 praėjusios paros rodikliai

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje fiksuoti net 1344 nauji užsikrėtimai COVID-19. Ištyrus 19 618 mėginius, infekcija aptikta beveik 7 proc. jų.

Per parą SARS- CoV- 2 liga susirgo 20 klaipėdiečių. Antradienį tokią diagnozę išgirdo 21 uostamiesčio gyventojas, pirmadienį – 25.

Kol kas dar neaišku, kur bus vykdoma masinė klaipėdiečių vakcinacija. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tačiau savaitinis naujų ligos atvejų Klaipėdoje ir toliau mažėja – anot statistikų, sumažėjimas šįkart siekia 7,3 proc., o Lietuvoje šis rodiklis padidėjo irgi nežymiai – tik 1 proc.

Be to, Klaipėdoje nežymiai sumažėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius – nuo buvusių 196 iki 194 atvejų, o šalyje padidėjimas jau akivaizdus – nuo 518 iki 528,6 atvejų.

Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp mažiausiai užsikrėtusiųjų šiuo metu jau yra 18 vietoje. Blogiausia padėtis išlieka Vilniaus rajone su 1075 atvejais, geriausia – Pagėgių savivaldybėje (14).

Šalia jos yra dvi Vakarų Lietuvos savivaldybės – Rietavo (56) ir Skuodo (96). Neblogai laikosi ir penktoje vietoje esantis Šilutės rajonas su 100 atvejų bei šeštoje – Neringa (110). Tuo metu Klaipėdos rajono savivaldybė su 185 atvejais yra 17- ta, o Kretingos ir Palangos – atitinkamai 20-oje ir 21-oje vietose.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 14 365 gyventojai, pasveikusiais laikomi 215 031. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 294 ir 13 027 – per parą pasveiko 26 klaipėdiečiai.

Tačiau mirčių uostamiestyje ir vėl nefiksuota – čia mirusiais laikomi 146 žmonės. Tuo metu šalyje į COVID-19 aukų sąrašą trečiadienį įrašyta 17 netekčių – šis skaičius šiuo metu yra 3818.

Per parą į stacionarą paguldyti 155 nauji užsikrėtusieji koronavirusine infekcija.

Šalyje per parą pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 12 949 gyventojai, antrą kartą vakcinuoti 12 349.

Uostamiestyje, anot statistikų, pirmąja doze trečiadienį paskiepyti 344 klaipėdiečiai, antrąja – 535.

Masinės vakcinacijos link

Trečiadienį kalbėdama spaudos konferencijoje premjerė Ingrida Šimonytė apgailestavo, jog nevienodus per savaitę skiepijimo nuo COVID-19 tempus nulemia logistika: vakcinos gaunamos pirmadieniais ir regionams paskirstomos arba tos pačios dienos vakare, arba antradienio ryte, tad didžiausias krūvis esą tenka trims savaitės dienoms, o savaitgaliais daugelis skiepijimo centrų vakcinas jau būna išnaudoję.

I. Šimonytė vylėsi, jog pradėjus masinę gyeantojų vakcinaciją ir padaugėjus vakcinų, ši problema išsispręs savaime. Tačiau ji abejojo, ar tikslinga plėsti vakcinacijos vietas, pvz., skiepyti, kaip buvo skelbta anksčiau, vaistinėse ir kitur.

Tuo metu už masinę vakcinaciją Klaipėdoje atsakingas S. Dabravalskis patikino, jog uostamiestyje visi gyventojai bus skiepijami viename vakcinacijos centre, kurio vieta iki šiol dar nepaskelbta.

Masiškai skiepyti gyventojus žadama pradėti birželio 1 d.

Pedagogai antrą „AstraZeneca” dozę gali gauti ir greičiau

Klaipėdą ketvirtadienį pasiekus 800 dozių „Vaxzevria” („AstraZeneca”) vakcinos, savivaldybė kviečia švietimo įstaigų darbuotojus, „įvertinus savo darbo pobūdį ir esant pagrįstoms aplinkybėms dėl darbo specifikos”, vakcinuotis antra doze praėjus tik 4 savaitėms po pirmos dozės suleidimo.

Kartu primenama, kad Nepriklausomų ekspertų patariamoji taryba yra siūliusi nustatyti, kad antroji šios vakcinos dozė būtų skiriama Europos vaistų agentūros rekomenduojamo intervalo tarp vakcinos dozių pabaigoje – 12 savaičių po pirmosios. Mokslinių tyrimų duomenimis, „Vaxzevria” vakcinos imunogeniškumas didėja antrąja vakcinos doze asmenis skiepijant praėjus 9-12 savaičių po pirmosios. Todėl ir toliau laikomasi rekomendacijos, kad, esant galimybėms, geriausia antrąją vakcinos dozę suleisti po 12 savaičių.

Apsisprendusieji, kad antrą šios vakcinos dozę nori gauti greičiau, švietimo įstaigų darbuotojai galės pasiskiepyti penktadienį ir šeštadienį nuo 9-18 val. be jokios išankstinės asmeninės registracijos ar įstaigos sąrašo tame vakcinacijos centre, kur buvo paskiepyti pirma „Vaxzevria” vakcinos doze – Klaipėdos miesto poliklinikoje arba Galinio Pylimo g. 3 (prie Klaipėdos psichikos sveikatos centro).

Kadangi vakcinos kiekis ribotas, jei jos neužteks visiems norintiems, tai tokia galimybe bus galima pasinaudoti vėliau, kai tik vėl bus pristatyta į
miestą šios rūšies vakcinų siunta.

Skiepytis ragina ir „Sodra”

Tuo metu „Sodra“ praneša prisijungusi prie Vyriausybės iniciatyvos, raginančios skiepytis vyresnio amžiaus gyventojus.

„Sodros“ informacinis centras šią savaitę skambina daugiau nei 112 tūkst. senjorų visoje Lietuvoje, kurie iki šiol nebuvo pasiskiepiję, ir ragina tai padaryti. Informacijos apie skiepus senjorai sulaukia ir kartu su į namus pristatoma pensija.

„Šiandien ypač svarbu, kad būtume vieningi kovoje su pandemija. Skatinkime savo aplinkoje vyresnius žmones pasinaudoti galimybe pasiskiepyti. Svarbu padėti jiems suprasti, kad visos Lietuvoje naudojamos vakcinos yra saugios ir gali mus apsaugoti. Vienas ryškiausių imunizacijos pavyzdžių  –  sveikatos priežiūros ir socialinės bei globos veiklų darbuotojai. Čia susirgimų skaičius drastiškai susitraukė, kai imunitetą įgijo daugiau nei 70 proc. žmonių. Todėl šiandien visų mūsų bendras tikslas  – įgyti kuo didesnį imunitetą ir sugrąžinti žmones į normalų gyvenimą“, – pranešime pažymi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

6 Comments

  1. Antanas

    Prognozė-skiepys barščių rasalu.

    Reply
    • Barščius

      Visai neblogai būtų vietoje Vilniaus atimtos vakcinų dalies. O jeigu dar pridėtų po 50 ir agurkėlį, pirmasis atbėgčiau čiepytis.

  2. Sistema stebina

    Kiek gramatinių klaidų, kiek tuščių lozungų!

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Būtų labai malonu, kad užuot tuščiažodžiavę, nurodytumėt nors VIENĄ gramatinę klaidą 🙂

    • Anonimas

      Po foto komentarą paskaitykite

    • akadministratorius

      Neklysta tik tie, kurie nedirba. Ačiū, kad konkrečiai nurodėte klaidą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika

Turtingiausias tarp kandidatų į prezidentus - Ignas Vėgėlė, neturtingiausias - Dainius Žalimas

Penktadienį, balandžio 12 d., likus 30 dienų iki Respublikos prezidento rinkimų, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) visuomenei paskelbė oficialiai registruotų kandidatais ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This